5/12/09

Απλές συμβουλές για καλύτερη υγεία

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ – ΚΑΠΗ ΞΑΝΘΗΣ



Εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας που βρίσκονται πλέον στην λεγόμενη τρίτη ηλικία πραγματοποίησε ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με το παράρτημα των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στην πόλη μας. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου στο κεντρικό κτήριο του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, που βρίσκεται στην οδό Καπνεργατών, σημείωσε ικανοποιητική επιτυχία, παρά το ότι δεν σημειώθηκε η αθρόα προσέλευση των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που υπήρξε σε αντίστοιχες παρόμοιες εκδηλώσεις κατά το παρελθόν.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κύριες ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν οι κυρίες Ανδρέου Μάρθα, ιατρός του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης και Τσολακάκη Θεοδότα, διαιτολόγος – διατροφολόγος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ξάνθης Γιώργος Παπασταματίου στην σύντομη ομιλία – πρόλογο της εκδήλωσης «αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πάρα πολύ καλή συνεργασία που είχαμε και πέρυσι, ως ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης με το επιστημονικό προσωπικό των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να θυμίσω την εξαιρετικά χρήσιμη εκδήλωση που είχε γίνει αναφορικά με τα προβλήματα ωχράς κηλίδας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, η οποία είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία κατά γενική ομολογία. Υπενθυμίζω επίσης σε όλους ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μία ακόμη αντίστοιχη εκδήλωση, αφιερωμένη αυτή τη φορά στην υπερπλασία του προστάτη, με κεντρικό ομιλητή τον συμπολίτη μας ιατρό κ. Κρίτωνα Καλογερή».
Τον κ. Παπασταματίου ακολούθησαν στο βήμα της εκδήλωσης κατά σειρά οι κυρίες Ανδρέου και Τσολακάκη, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε απλές, καθημερινές διατροφικές συμβουλές για την διατήρηση της όσο το δυνατό καλύτερης υγείας των συμπολιτών μας που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία.
Μιλώντας στην «Θ» ο κ. Παπασταματίου δήλωσε ότι «πρόκειται για μία εξαιρετική συνεργασία με τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ η οποία έχει αποβεί εξαιρετικά επωφελής για τα μέλη του ΚΑΠΗ Ξάνθης. Για τον λόγο αυτό συνεχίζουμε και φέτος αυτή την προσπάθεια με την συνδρομή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για το οποίο ευχαριστούμε τόσο την υπηρεσία όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: