21/11/09

Σπείρες δρουν ανενόχλητες σε σχολεία…


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Σπείρες εξωσχολικών αλλά και… «στάσιμων» μαθητών που δρουν σε σχολεία της Ξάνθης, κλέβοντας χρήματα από ανυποψίαστα παιδιά, καθώς και κάνουν χρήση των κινητών τους τηλεφώνων υπερχρεώνοντας τους λογαριασμούς τους, καταγγέλλουν στη «Θ» γονείς των μαθητών.

Η εφημερίδα μας, που επικοινώνησε με τόσο με τους υπευθύνους του σχολείου όσο και με μαθητές, κανείς δεν θέλει να μιλήσει και κρατά ερμητικά κλειστό το στόμα, φοβούμενοι όλοι την αντίδραση της σπείρας αυτής.
Από την άλλη η Αστυνομία δηλώνει ανήμπορη να αντιδράσει, αφού κανένας δεν κάνει επώνυμη καταγγελία και δεν θέλει να δώσει διάσταση σε ένα θέμα που έχει ανησυχήσει τους γονείς αλλά και τα παιδιά – μαθητές των σχολείων αυτών, που για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύουμε τα στοιχεία τους.
Ποιος όμως θα μεριμνήσει γι’ αυτό και ποιος εν τέλει θα στηρίξει τα παιδιά που βάλλονται εκ των έσω;

ΚΛΕΒΟΥΝ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΑ…
Τα παιδιά διαμαρτύρονται στους γονείς ότι «με εκβιασμούς αυτή η σπείρα τους παίρνει τα χαρτζιλίκια, αλλά και τα κινητά, ενώ τα υποχρεώνουν να τους παρέχουν ώρες συνομιλίας, χωρίς να διαμαρτύρονται στους καθηγητές…» όλα βέβαια αυτά με διάφορες απειλές περί ξυλοδαρμού και όχι μόνο…
Οι γονείς έντρομοι από αυτή την κατάσταση, απευθύνθηκαν καταρχήν στη Διεύθυνση του Σχολείου, η οποία με τη σειρά της δεν έχει ενημερώσει ακόμα την Αστυνομία για να υπάρξει συνεργασία στο επίπεδο της επίλυσης του σοβαρού για την ασφάλεια των μαθητών προβλήματος.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Η «Θ» απευθύνθηκε στον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κατσιμπέρη, αναδεικνύοντας το όλο θέμα και ζητώντας τη συνδρομή της Αστυνομίας. Η άμεση απάντηση του κου Κατσιμπέρη – που ομολογουμένως ήταν ορθή – είναι ότι «οι διευθύνσεις των σχολείων θα πρέπει να απευθυνθούν σε εμάς για να δώσουμε από κοινού λύση. Βεβαίως είναι θέμα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς…»

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Το μόνο βέβαιο είναι, ότι γονείς και καθηγητές δεν μπορούν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το… χαλί και στην ουσία σιωπηρά να παίζουν το παιχνίδι των παρασιτικών στοιχείων που εκβιάζουν τα παιδιά τους.
Πρέπει άμεσα να γίνει συνάντηση με την Αστυνομία και με τη βοήθεια ειδικών κλιμακίων να εντοπιστούν οι μαθητές και οι εξωσχολικοί που εκβιάζουν τους μαθητές για να δοθεί ένα τέλος, χωρίς να… ανοίξουν μύτες και να διαπομπευθούν σχολεία και μαθητές.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η «Θ» δεν δημοσιεύει περισσότερα στοιχεία για το θέμα, θέλοντας να συμβάλλει προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης.
ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: