20/11/09

Πολλαπλασιάζονται τα σχολεία που κλείνουν

ΕΠΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΔΥΟ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.ΕΠ.Υ.


Στο κλείσιμο επτά ακόμη τμημάτων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νομού μας προχώρησε η Νομαρχία Ξάνθης μετά από σχετικές συστάσεις του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.). Τα σχολεία αυτά βρίσκονται σε χωριά και οικισμούς του νομού και το κλείσιμό τους δικαιολογείται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Νομάρχη Ξάνθης, Γεώργιου Παυλίδη, «στην κατά συρροή εμφάνιση μη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων γρίπης».

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ
Με απόφαση λοιπόν του κ. Παυλίδη κλείνουν για μία εβδομάδα, από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009 τα παρακάτω τμήματα, τάξεις και σχολεία στο νομό Ξάνθης:

- Του Νηπιαγωγείου Εξοχής νομού Ξάνθης.
- Του Νηπιαγωγείου Σημάντρων νομού Ξάνθης.
- Των ολοήμερων τμημάτων 1 και 2 του Νηπιαγωγείου Σουνίου νομού Ξάνθης
- Του Κλασικού Τμήματος Νηπιαγωγείου Σουνίου νομού Ξάνθης.
- Των τμημάτων 1 και 2 του Νηπιαγωγείου Σελέρου νομού Ξάνθης.
- Της ΣΤ τάξης του 1ου 6/θέσιου Μειον/κού Δημοτικού Σχολείου Κιμμερίων νομού Ξάνθης.
- Των τμημάτων Δ1 και Ε1 του 12/θέσιο Μειον/κού Δημοτικού Σχολείου Εχίνου νομού Ξάνθης.
- Της Α Τάξης του 4/θέσιου Μειον/κού Δημοτικού Σχολείου Κεντητής νομού Ξάνθης.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Νομαρχίας αιτιολογείται τόσο από το Α.Π. Γ.Ε.Κ.Ε.Π.Υ/6169/18-11-2009 έγγραφο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, όσο και από το Προεδρικό Διάταγμα 161/2000 (ΦΕΚ 145/23.6.2000) που αφορά την «Μεταβίβαση στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αρμοδιοτήτων τοπικού ενδιαφέροντος, που αφορούν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Γ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ: «ΕΞΑΡΣΗ ΓΡΙΠΗΣ»
Μιλώντας στην «Θ» για την απόφασή του να προχωρήσει στο κλείσιμο και άλλων σχολείων αλλά απαντώντας και στην ερώτησή μας αναφορικά με το αν η χρήση του όρου «μη επιβεβαιωμένα κρούσματα» υποδηλώνει κάποια καθυστέρηση στην επιβεβαίωση ή απλά χρησιμοποιείται ως καθησυχαστική φρασεολογία, ο κ. Παυλίδης διευκρίνισε ότι «κατ’ αρχήν πρέπει να τονίσω ότι ο ρόλος μας είναι διοικητικός και όχι ιατρικός – επιστημονικός, τον οποίο τον έχει η επιστημονική κοινότητα. Αναφέρουμε τα κρούσματα ως μη επιβεβαιωμένα διότι απλώς έτσι είναι. Άλλωστε την ευθύνη για την επιβεβαίωση ή όχι των κρουσμάτων την έχει το νοσοκομείο Ξάνθης και όχι εμείς. Όσον αφορά τα κλεισίματα των τμημάτων γίνονται με την τήρηση του νόμου μετά από σχετική εισήγηση του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. Εμείς προωθούμε τα στοιχεία που έχουμε, εκείνοι τα επεξεργάζονται και κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις τους. Στη συνέχεια εμείς απλά εφαρμόζουμε το νόμο ο οποίος προβλέπει το κλείσιμο ενός τμήματος όταν ο αριθμός των μαθητών που απουσιάζουν για τον λόγο αυτό υπερβαίνει τους πέντε. Τότε εμείς πρέπει να κλείσουμε το τμήμα».
Σε ερώτησή μας αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νομό σε σχέση με το θέμα της γρίπης και της νέας γρίπης ο κ. Παυλίδης δήλωσε ότι «δεν είμαι βέβαια γιατρός αλλά μπορώ να πω ότι στην Ξάνθη αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά περιστατικά γρίπης. Φυσικά και δεν εννοώ περιστατικά της νέας γρίπης απαραίτητα γιατί δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο, όμως σίγουρα υπάρχουν πολλά περιστατικά κρυολογήματος. Μιλώντας πάντως με τον αναπληρωτή πρόεδρο του νοσοκομείου, κ. Χατζηαποστόλου, ο οποίος σημειωτέον κάνει πολύ καλή δουλειά, με ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα είχαμε στην Ξάνθη τρία συνολικά κρούσματα της νέας γρίπης, τα δύο από τα οποία ήταν από την ίδια οικογένεια, ενώ το τρίτο ήταν το πρώτο κρούσμα που σημειώθηκε αρκετά παλιότερα. Τονίζω όμως και πάλι ότι ο ρόλος μας σε καμιά περίπτωση δεν είναι ιατρικός παρά μόνο διοικητικός».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: