20/11/09

Παραιτείται ο Τριμίντζιος;

ΕΝΤΟΝΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΧΘΕΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



-Δεν κατέθεσε εγγράφως στο Δήμαρχο, μέχρι το απόγευμα την παραίτησή του, που όμως την ανακοίνωσε σε συναδέλφους του και φιλικούς του δημοσιογράφους!
-Έντονο το παρασκήνιο με τη στάση του εκ Καρδίτσας Δημοτικού Συμβούλου
-Ερωτηματικό το ποιος θα προεδρεύσει της σημερινής δημαρχιακής επιτροπής

Ως αναμενόμενη κίνηση φαντάζει η είδηση που χθες έκανε το γύρω των δημοσιογραφικών και πολιτικών γραφείων της Ξάνθης, ότι ο Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών Στάμος Τριμίντζιος υποβάλλει την παραίτησή του, επιβεβαιώνοντας παράλληλα όσα ο ίδιος διέδιδε ότι «δεν επρόκειτο να πολιτευτεί με τα δημοτικά πράγματα, ανοίγοντας «φτερά» προς τη Βουλή των Ελλήνων…»
Το όλο θέμα βέβαια, δεν ήταν μόνο η φημολογούμενη παραίτηση, αλλά και ο τρόπος που αυτή διέρρευσε, αφού το ήξεραν όλοι οι υπόλοιποι και όχι πρωτίστως ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχ. Στυλιανίδης, που ερωτηθείς από τη «Θ» ήταν αρκετά οργισμένος: «δεν ξέρω κάτι επίσημα. Δεν μου έχει κατατεθεί κάτι εγγράφως για να μπορώ να ανακοινώσω το οτιδήποτε. Θλίβομαι αν κάτι γνωρίζετε εσείς πριν από μένα, που είμαι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος βάσει Κώδικα. Ότι άλλο θέλετε να το ρωτήσετε στον Τριμίντζιο…»
Τι κρύβει πίσω της η παραίτηση αυτή και τι προσδοκά ο παρατηθείς σύμβουλος;

ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
Το θέμα της αντίθετης πλεύσης του Στάμου Τριμίντζιου δεν είναι κάτι το καινούριο. Έχει δε τις «ρίζες» του, από τότε που ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχ. Στυλιανίδης αποφάσισε να παραμείνει στο «τιμόνι» της διοίκησης του Δήμου, ενώ εκείνος επιθυμούσε διακαώς να πάρει «το δακτυλίδι» της διαδοχής, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Μάλιστα ο ίδιος ήταν που περιδιάβαινε τα δημοσιογραφικά γραφεία και διέδιδε περί… «δακτυλιδίων» στο Δήμο Ξάνθης και συμπαρέσυρε ολόκληρη την τότε ειδησεογραφία πάνω σε μία δική του φημολογία!
Δεν στάθηκε μόνο εκεί, βέβαια…
Η στάση του σκλήρυνε, όταν άρχισε να δίνει στοιχεία για διάφορες υποθέσεις και μόνο πολιτικών του αντιπάλων που και αυτοί από την πλευρά τους θέλουν ή ήθελαν να πάρουν μέρος στην κούρσα διαδοχής εφόσον έφευγε από τη Δημαρχία ο Μιχ. Στυλιανίδης.
Το θέμα απασχόλησε πάρα πολλές φορές τον ίδιο τον Δήμαρχο, όταν γινόταν δέκτης παραπόνων και εντόνων αντιδράσεων των δημοτικών συμβούλων του, που του εφιστούσαν την προσοχή για την όλη κατάσταση.

Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ
Ο Στάμος Τριμιντζιος περίμενε μία πολύ συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία για να κάνει την «ηρωική» του έξοδο από το Δήμο, μιας και το κλίμα ήταν ήδη βαρύ για τον ίδιο απ’ όλους σχεδόν τους συμβούλους της παράταξης Στυλιανίδη.
Η ανάμειξή του με την υπόθεση εκλογής νέου Προέδρου στη Ν.Δ. ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρει «πολιτικό καταφύγιο» και να προσφύγει εκεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τον δεύτερο πολιτικό του στόχο, την εκλογή του στη Βουλή των Ελλήνων στις επικείμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.
Προσάρτησε αυτοβούλως τον εαυτό του στο «στρατόπεδο» Σαμαρά και μόνο γιατί οι πολιτικοί του αντίπαλοι πρόσκεινται στην Ντόρα Μπακογιάννη, προσπαθώντας να κάνει τη διαφορά, έτσι όπως αυτός την αντιλαμβάνεται.

ΑΚΕΦΑΛΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ
Πάντως, αν ισχύσουν όλα αυτά που χθες έφτασαν ως είδηση στα δημοσιογραφικά γραφεία, τότε έχουμε την αρχή μιας άλλης κατάστασης στο Δήμο Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα στην πλειοψηφούσα παράταξη, για την οποία ακούγεται ότι θα στελεχώσουν νέα πρόσωπα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αφού ο Μιχ. Στυλιανίδης έχει εξασφαλίσει την συναίνεσή τους και την πολιτική τους συμφωνία.
Τέλος σήμερα το μεσημέρι είναι άγνωστο το ποιος θα προεδρεύσει της Δημαρχιακής Επιτροπής (σ.σ. μάλλον ο Δήμαρχος που εκχώρησε και τις αρμοδιότητες στον κ. Τριμίντζιο) και φυσικά άγνωστο παραμένει το ποιος θα αναλάβει την Αντιδημαρχία Πολεοδομικών εφαρμογών.

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: