20/11/09

Διοργάνωση παιδικής καρναβαλικής παρέλασης στις 12 Φεβρουαρίου


Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: «ΕΝΤΑΣΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΘΡΑΚΙΚΕΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ»


Σε δημόσια συζήτηση κάλεσε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Θέμα της συζήτησης, η υλοποίηση παιδικής καρναβαλικής παρέλασης που προετοιμάζεται για την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, δύο μέρες πριν την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής. Στη συζήτηση κλήθηκαν οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων του νομού, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση εκ μέρους της ΔΕΑΞ και των κ. Μανώλη Φανουράκη και Αριστέας Αλατά, ο δήμος Ξάνθης αποφάσισε τη διοργάνωση της παιδικής παρέλασης στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα σχολεία του νομού –δημόσια και ιδιωτικά- και ζητήθηκε η συνεργασία όλων: «Πριν δύο χρόνια» δήλωσε ο κ. Φανουράκης, «ο δήμος είχε την ιδέα να διοργανώσει την «Παιδοκαρναβαλούπολη», που γίνεται με πολύ μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 2.500-3.000 παιδιών. Προσπαθούμε να τα εμψυχώσουμε και σιγά-σιγά να τα εντάξουμε στο θεσμό των ΘΛΕ. Πιστεύουμε ότι το μέλλον αυτής της πόλης και του θεσμού είναι το παιδί και πρέπει να επενδύσουμε σ’ αυτό. Αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε και την μεγάλη για μας παιδική παρέλαση που θα γίνει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου γύρω στο μεσημέρι προς απόγευμα». Ο πρόεδρος της ΔΕΑΞ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι χωρίς τη συνεργασία και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και του συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του κάθε σχολείου» και ζήτησε την αρωγή τους.

«ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ»
Ως προς τα διαδικαστικά, ενημέρωσε ότι «ο δήμος Ξάνθης έχει εξασφαλίσει δωρεάν στολές για όλα τα παιδιά τετάρτης, πέμπτης και έκτης δημοτικού του νομού μας, αλλά και της Κομοτηνής και της Χρυσούπολης. Πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση όλων θα είναι θετική και μεγάλη. Θέλουμε σ’ ένα εύλογο και σύντομο (ένα δεκαήμερο) χρονικό διάστημα –γιατί ο χρόνος είναι λίγος και πρέπει να ετοιμαστούν οι στολές- να μας δηλωθεί ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν. Οι γιορτές φέτος είναι νωρίς, ξεκινούν στις 30 Ιανουαρίου και τελειώνουν στις 14 Φεβρουαρίου. Είναι πολύ σημαντικό, θέλουμε να το κάνουμε και να πετύχει, αλλά δεν μπορούμε μόνοι μας». Ο κ. Φανουράκης ζήτησε την ενημέρωση και συγκατάθεση των γονέων και την παρουσία εκπαιδευτικών και γονέων στη διάρκεια της παρέλασης. Κατέληξε δε, λέγοντας: «Είναι ένας θεσμός που στα επόμενα χρόνια θα τονώσει πολύ τις γιορτές και θεωρώ την παιδική παρέλαση μεγαλύτερη και από την κεντρική της Κυριακής. Και θα το δούμε στην πράξη, μαζί με τη χαρά που θα δώσουμε στα παιδιά. Στο τέλος της παρέλασης θα διοργανωθεί ένα μεγάλο πάρτι με καλλιτέχνες, ζογκλέρ και ψυχαγωγούς ώστε να μείνει μια ωραία ανάμνηση».
Ακολούθως η κα Αλατά προσέθεσε ότι η παρέλαση θα γίνει από την πλατεία Ελευθερίας ως την κεντρική και τόνισε ότι «μέλημα είναι η έγκαιρη ανταπόκριση ώστε να παραγγελθούν και να προλάβουν να κατασκευαστούν οι στολές. Προσπαθούμε να υπάρχουν ένα-δύο άρματα για να συμμετάσχουν στην παιδική παρέλαση».
Τέλος, κατατέθηκαν οι κατ’ αρχήν ερωτήσεις και συζητήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα και λεπτομέρειες (μεταφορά μαθητών, παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών κ.α.).
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: