25/11/09

Η προχθεσινή συνεστίαση των «Πολιτών για την Ξάνθη»

Ν. ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗΣ: «ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»


Μια άνευ πολιτικής αιτίας -και γι’ αυτό έξοχη- συνεύρεση μελών και φίλων διοργάνωσε προχθές το βράδυ η δημοτική κίνηση «Πολίτες για την Ξάνθη», σε ταβέρνα του Ευμοίρου.
Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση-συνεστίαση έγινε το βράδυ ανάμεσα σε δυο εργάσιμες μέρες, αλλά και την ύπαρξη και άλλων εκδηλώσεων την ίδια ώρα, πλήθος ανθρώπων συνέρευσε και συνομίλησε, ψυχαγωγήθηκε, διασκέδασε και χόρεψε στον φιλόξενο χώρο. Ποιοτικά εδέσματα, κουβέντα και εξαιρετική μουσική ήταν τα χαρακτηριστικά της βραδιάς. Για την τελευταία αξίζουν συγχαρητήρια στην «Παρέα των δασκάλων» που έδειξε να σέβεται το καλό τραγούδι, αλλά και τ’ αφτιά των παρευρισκομένων, προάγοντας τη μέθεξη. Σπουδαία και η μουσική πινελιά του κ. Αντωνιάδη με τη φυσαρμόνικά του, ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τους κ. Μαλκότς, Χουσεΐν, Γούναρη. Πολυπληθής και η δημοσιογραφική παρέα, ενώ πολλά μέλη της παρέμειναν –και χόρεψαν- μέχρι τέλους.
Σκοπός της συνεστίασης ήταν η τόνωση των κοινωνικών σχέσεων και η διασκέδαση. Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης κ. Νίκος Ανταμπούφης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ξεκαθαρίζοντας ότι «σκοπός μας είναι να χαρούμε και τίποτε άλλο» και εξηγώντας: «Έχει σημασία αυτό, γιατί νοιώσαμε ότι τον τελευταίο καιρό “πλάκωσαν” πολλά πράγματα μαζί. Επιδιώξαμε να μπορέσουμε να βρεθούμε κάτω από μη κανονικές συνθήκες όσον αφορά τα πολιτικά πράγματα, έτσι ώστε περισσότερο χαλαρά και πιο πολύ ανθρώπινα κι αληθινά να μπορέσουμε να δούμε ορισμένα ζητήματα. Σήμερα θα φάμε, θα πιούμε και θα τραγουδήσουμε».

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ, ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Ο κ. Ανταμπούφης ευχαρίστησε την «παρέα των δασκάλων» που «αν και τονίζουν ότι είναι εκπαιδευτικοί, είναι πάρα πολύ καλοί μουσικοί» όπως είπε και αναφέρθηκε στους «Πολίτες για την Ξάνθη»: «Η δημοτική κίνησή μας έχει περίπου δώδεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ξάνθη και αυτό μας κάνει και πολύ χαρούμενους, αλλά και μας κάνει να νοιώθουμε καλά. Είχαμε ξεκινήσει αρκετοί από τους παρευρισκόμενους, με τον Κώστα Γούναρη, τον Χρήστο Χούχο κι αργότερα τον Κώστα Δέλκο. Έχουμε καταφέρει κάτι σημαντικό, να έχουμε συνεχή παρουσία και αυτή τη στιγμή να αποτελούμε μία από τις πολιτικές παραμέτρους στον δήμο Ξάνθης. Είναι σημαντικό και μάλιστα σε μια συγκυρία και μια εποχή που -και με βάση την εικόνα που παρουσιάστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο- έχουν εμφανιστεί τεράστια προβλήματα στον δήμο: ανοργανωσιά, προσωπικές πολιτικές, εσωτερικοί ανταγωνισμοί. Κάτι που δεν θα ήταν κακό, αν δεν είχε άμεση αντανάκλαση στον ίδιο τον δήμο της Ξάνθης».
Ο οικοδεσπότης κατέληξε λέγοντας: «Εκείνο που τονίζουμε και με αυτή την παρουσία και συνεύρεσή μας, είναι ότι μας ενδιαφέρει να επαναφέρουμε τον δήμο της Ξάνθης σ’ έναν από τους καλύτερους δήμους της χώρας. Και όχι σε έναν από τους “προβληματικούς” που έχει καταταχθεί τα τελευταία χρόνια…».
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: