18/11/09

Σεμινάρια Ξυνίδη, αλλά τι γίνεται με τα προβλήματα της Ξάνθης;


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΑ, ΤΣΕΤΙΝ, ΣΓΟΥΡΙΔΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Εγκύκλιο δια της οποίας οργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια για τα στελέχη του ΠαΣοΚ σε κάθε νομό της χώρας, απέστειλε σε όλες τις νομαρχιακές επιτροπές ο γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Σωκράτης Ξυνίδης.

Στόχος αυτής της δράσης είναι «η πολιτική επιμόρφωση να συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών, στον διάλογο σχετικά με το κυβερνητικό έργο, καθώς και στην ανάπτυξη επιμορφωτικών δραστηριοτήτων που απευθύνονται στα στελέχη και στα μέλη του ΠαΣοΚ». Οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του κινήματος είναι: Η διοργάνωση κύκλων μάθησης, ανοικτών εκδηλώσεων και διαβουλεύσεων σχετικά με τις κυβερνητικές πολιτικές, σε κάθε νομό. Πρόγραμμα πολιτικής επιμόρφωσης, στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν στελέχη των περιφερειακών και νομαρχιακών επιτροπών με θέματα: σχεδιασμός πολιτικής δράσης, πολιτική επικοινωνία, διαβούλευση και διαχείριση κρίσεων. Σεμινάρια για τους νέους βουλευτές του κινήματος, για τα στελέχη των νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων νεολαίας, για τους αιρετούς της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και, τέλος, σεμινάρια συνεχιζόμενης επιμόρφωσης για όσους ήδη παρακολούθησαν το πρόγραμμα πολιτικής επιμόρφωσης.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ασφαλώς κινείται σε θετική κατεύθυνση. Ωστόσο -πέρα και πάνω από τα επιμορφωτικά σεμινάρια- το ερώτημα που εξακολουθεί να απασχολεί την τοπική κοινωνία μας είναι η αντιμετώπιση των πολλών και οξυμμένων προβλημάτων της και οι δρομολογούμενες αντίστοιχες κινήσεις αντιμετώπισής τους.

Α. ΤΣΑΡΤΣΑΡΑΣ: «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ν’ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ»
Με θετικό μάτι βλέπει τα σεμινάρια ο γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του ΠαΣοΚ κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας, λέγοντας ότι «είχαν γίνει και παλιότερα, αφού τα στελέχη πρέπει να επιμορφώνονται». Όσον αφορά τα ακανθώδη ζητήματα του νομού μας, ο κ. Τσαρτσάρας διαμηνύει: «Όσες και ό,τι δεσμεύσεις υπήρχαν προεκλογικά σε τοπικό επίπεδο για όλα τα ζητήματα του νομού, θα υλοποιηθούν. Θα πιάσουμε όλα τα ζητήματα και δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε ούτε ένα στην τύχη του».
Ο κ. Τσαρτσάρας αναφέρθηκε επιγραμματικά σε κάποια από τα πολλά ζητήματα αιχμής, λέγοντας: «Ξεκινάμε από το θέμα της γεωθερμίας, από το οποίο μπορεί να ζήσει ο μισός νομός μας. Πάμε στο θέμα των εργοστασίων, όπου θα γίνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να βγούμε από αυτό το τέλμα και, ειδικά για τη ΣΕΚΑΠ, να κρατηθεί και να μην κλείσει.Για την ΕΒΖ και με δεδομένο τον ορισμό νέας διοίκησης, το τοπικό ΠαΣοΚ θα “σπρώξει” το θέμα όσο μπορεί ώστε να γίνει κάτι στον χώρο των… ερειπίων, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα (βιοαιθανόλη ή ο,τιδήποτε). Είναι σαφές ότι για να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή μας, πρέπει να δουλέψει ο αγρότης. Τέλος, θα γίνουν προσπάθειες και φυσικά και πράξη να κυκλοφορήσει χρήμα, μετά και την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου που έχει ήδη ανακοινωθεί. Κι αυτό ώστε να πάρει ανάσα η τοπική και βέβαια η εθνική οικονομία».

Τρ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΘΕ ΤΙ ΝΕΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΡΗΞΕΙΣ, ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ»
«Δεν είμαι θεσμικός εκφραστής» επισημαίνει ο πολιτευτής του ΠαΣοΚ στην Ξάνθη κ. Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, «ωστόσο το ΠαΣοΚ έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του νομού μας και οι δεσμεύσεις ισχύουν. Δεν μπορούμε όμως να έχουμε την απαίτηση λύσεων μέσα σε ενάμισι μήνα! Αφού δομηθεί κι αρχίσει να λειτουργεί ο κυβερνητικός μηχανισμός, τα θεσμικά όργανα θα επιληφθούν και θα προχωρήσουν σε δρομολόγηση λύσεων. Είναι υπερβολικό να ζητάμε κάτι από τώρα».
Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι «η κυβέρνηση φέρνει ένα διαφορετικό μήνυμα στους μηχανισμούς και στη συγκρότηση του κράτους» και δηλώνει ότι «κάθε τι νέο και επαναστατικό που φέρνει ρήξεις, θέλει χρόνο για να έχει αποτέλεσμα. Έχω συγκρατημένη αισιοδοξία και πιστεύω ότι αφού υπάρχει αυτή η φιλοσοφία στα μεγάλα και πανελλαδικά ζητήματα, με τον ίδιο τρόπο θα προσεγγιστούν και τα τοπικά προβλήματα. Απλά θα πρέπει να περιμένουμε…».

Τ. ΜΑΝΤΑΤΖΗ: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ»
Θετικά βλέπει τα επιμορφωτικά σεμινάρια και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠαΣοΚ κ. Τσετίν Μάνταζη, λέγοντας ότι «έχουν γίνει, γίνονται και θα γίνονται, είναι κάτι καλό και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του κ. Ξυνίδη ως γραμματέα του ΠαΣοΚ». Όσον αφορά τα προβλήματα του νομού και το μέλλον τους, ο κ. Τσετίν τονίζει ότι «υπάρχει η πολιτική βούληση και εκ μέρους των βουλευτών του νομού, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο» και προσθέτει: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη, μιας και βρισκόμαστε στο στάδιο της στελέχωσης μιας κυβέρνησης μόλις ενάμισι μηνός. Ωστόσο συζητάμε καθημερινά, τα προβλήματα τίθενται και δρομολογείται η πορεία αντιμετώπισής τους. Θα βρεθούν λύσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, χρειάζεται όμως να κάνουμε υπομονή, γιατί όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκεται η οικονομία της χώρας». Κατέληξε δε λέγοντας: «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης, υπάρχει η βούληση και ο κόσμος θα δει σημάδια βελτίωσης, θα τα δούμε όλοι μαζί».
Τέλος, ο πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΠαΣοΚ κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, κατέθεσε την άποψη ότι «είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια συζήτηση» και πρόσθεσε «ας αφήσουμε να περάσει λίγος καιρός…».
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: