18/11/09

Το αλισβερίσι μάλλον έχει και «μετεκλογική» συνέχεια…

του ΤΕΝΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ

Μάλλον το «αλισβερίσι» που γίνεται μετεκλογικά, πάνω σε θέματα «μειονοτικά», φαίνεται πως είναι μεγαλύτερο από εκείνο που –έτσι κι αλλιώς- έγινε προεκλογικά και αυτό έχει την δική του εξήγηση…
Η λεγόμενη «συμβουλευτική επιτροπή τούρκων δυτικής Θράκης» σε πρόσφατη επιστολή της, ζητά από τον υπουργό εσωτερικών να καταργηθεί το όριο του 3% για την είσοδο των κομμάτων στην Βουλή, καθώς και το σύστημα των διευρυμένων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, στο οποίο εντάσσονται τόσο η Νομαρχία Ξάνθης, όσο και η Νομαρχία της Ροδόπης.

Επίσης ζητά να εφαρμοστεί το μέτρο που προβλέπει την κάλυψη του 0,5 ο/οο των διαγωνισμών του δημοσίου από μέλη της μειονότητας, αποκλειστικά στην Θράκη! Δηλαδή μία καθαρή διάκριση… ρατσιστική θα έλεγα, σε βάρος όμως της πλειονότητας! Όχι απλά να υπάρχει ξεχωριστό προνομιακό καθεστώς προσλήψεων στο δημόσιο (όπως γίνεται και με την εισαγωγή των μειονοτικών φοιτητών στα πανεπιστήμια), αλλά αυτές οι προσλήψεις να γίνονται αποκλειστικά στην Θράκη!
Και το ζητάνε αυτό, εκείνοι που προσδίδουν στην μειονότητα εθνοτικό χαρακτήρα… Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε λίγα χρόνια, το δημόσιο στην Θράκη θα γεμίσει με… «Τούρκους»! Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, η λεγόμενη «συμβουλευτική επιτροπή» ζητάει να αναγνωριστεί και μειονοτικό καθεστώς των «Τούρκων» που ζουν στα νησιά της Ρόδου και της Κω και να τους αποδοθούν τα σχετικά δικαιώματα!
Τη στιγμή που καμία φωνή πομάκων ή ΡΟΜ μουσουλμάνων συμπατριωτών μας δεν «ακούγεται» στο κέντρο βλέπουμε ότι εκλαμβάνονται ως «κοινωνικοί εταίροι» εκείνοι που προσπαθούν να αυτοθεσμοθετηθούν χωρίς να έχουν καμία νομική υπόσταση, με πονηρές- επικίνδυνες όμως διαθέσεις και στοχεύσεις…
Πριν λίγο καιρό, ο πρ. βουλευτής Ν.Δ. από το γειτονικό Νομό Ροδόπης, αποκάλυπτε ότι η πρ. υπουργός εξωτερικών κα Μπακογιάννη, έδωσε «όλα» όσα της ζητήθηκαν από τους συγκεκριμένους κύκλους, αφήνοντας άναυδους πολλούς από τους Θρακιώτες ψηφοφόρους της. Τι παίζεται λοιπόν πίσω από την πλάτη μας… Ή μάλλον καλύτερα ΕΠΑΝΩ στην πλάτη μας; Μήπως σκοπεύουν οι σημερινοί κρατούντες να ακολουθήσουν στα χνάρια της κας Μπακογιάννη;
Μετά απ’ όλα αυτά αναρωτιέμαι άραγε, μήπως σκοπεύουμε να συνηγορήσουμε στην δημιουργία αλλοεθνούς κοινοβουλευτικού κόμματος σε μία χώρα όπου δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται ΠΟΥΘΕΝΑ αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα; Μήπως σκοπεύουμε να κάνουμε τουρκόφωνες τις δημόσιες υπηρεσίες στη Θράκη και γι’ αυτό εισάγουμε ως δευτερεύουσα γλώσσα σε δημόσια γυμνάσια την τουρκική; Μήπως σκοπεύουμε να γεμίσουμε τα νησιά του Αιγαίου με Τούρκους «εποίκους» με την ιδιότητα των νέων ευρωπαίων εταίρων;
Ας μην ξεχνάμε ότι ως χώρα είμαστε από τις λίγες ευρωπαϊκές, που επιμένουμε στην «άρον των άρων» είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε.! Μήπως πάλι, σκοπεύουμε να γεμίσουμε την τοπική, ακόμη και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση (χρησιμοποιώ όρους που θα ισχύουν προσεχώς) με στελέχη «αλλοεθνή» που θα εκλέγονται με βάση τη νέα σύσταση της εκλογικής βάσης μετά απ’ όλα αυτά;
Μ’ αρέσει που κάποιοι αποκάλεσαν… κινδυνολόγο τον πρέσβη Ζαχαράκη, ο οποίος τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους… Ότι δηλαδή, δεν χρειάζεται πόλεμος για να έρθει και πάλι ο «πασάς» πάνω από το κεφάλι μας… Τόσο η παρούσα κυβέρνηση, αλλά και οι επόμενες, καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Να τηρηθούν επ’ ακριβώς τα προβλεπόμενα από τις «ισχύουσες» συμφωνίες και συνθήκες. Άλλο πράγμα ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, οι θρησκευτικές και λοιπές ελευθερίες, η ισονομία και η ισοπολιτεία γενικότερα, που όλοι συμφωνούμε να ισχύουν και που ισχύουν. Ας μην τα συγχέουμε με τα αποπροσανατολιστικά αιτήματα των διαφόρων «επιτροπών»…
Και κάτι ακόμα. Αναφέρεται συνήθως από τους «πονηρούς», πως η Συνθήκη της Λωζάνης θεωρείται ξεπερασμένη γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τα προβλεπόμενα στο περιεχόμενό της… Που το είδαν όμως αυτό γραμμένο; Να υπογράφονται δηλαδή διεθνείς συνθήκες με… ημερομηνία λήξης, όποτε το αποφασίζει η μία μόνο πλευρά; Αυτές οι (κουτό) πονηριές εκεί που περνάνε, στους ξερόλες της Αθήνας και όχι σε μας (τους Θρακιώτες) που ξέρουμε πολύ καλά τι παίζεται και «πως» παίζεται…
Εκείνο που δεν γνωρίζουμε ίσως, είναι το που θα φτάσει όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου. Και αυτό θα εξαρτηθεί από τις «εκπτώσεις» που είναι διατεθειμένη να κάνει ή… να μην κάνει η σημερινή κυβέρνηση και προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο οποίος φυσικά θα κριθεί (και αυτός) από την ιστορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: