18/11/09

Το Κερασάκι στην Τούρτα

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Ν.Δ. και ο πόλεμος (κυριολεκτικά και χωρίς εισαγωγικά) κορυφώνεται σε όλα τα επίπεδα! Οι πιέσεις που ασκούνται από τους ενταύθα «στρατηγούς» της Ντόρας Μπακογιάννη, σε εν δυνάμει ψηφοφόρους του Σαμαρά, είναι άνευ προηγουμένου με αποτέλεσμα να καταφέρει η Ντόρα ακριβώς το αντίθετο από το επιθυμητό… Να συσπειρώσει δηλαδή ακόμη περισσότερους στο πλευρό του Μεσσήνιου πολιτικού… Ας το πάρουν απόφαση… Τα τζάκια και οι «γόνοι» της Ν.Δ. πέρασαν ανεπιστρεπτί! Η ιστορική παράταξη ξεκινάει μια καινούργια πορεία με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και φυσικά… υπό το αυστηρό βλέμμα και την κριτική των Νεοδημοκρατών, που ελπίζουν στο πρόσωπό του την αναγέννηση της παράταξης!


Μου έκανε εντύπωση ένα σύνθημα που άκουσα από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, χθες το βράδυ, κατά την διάρκεια της πορείας στα πλαίσια της επετείου για το Πολυτεχνείο: «Εργάτη πολέμα σου πίνουνε το αίμα»! Με τη διαφορά, ότι οι σημερινοί φοιτητές σε λίγα χρόνια, με την ιδιότητα του επιχειρηματία –εργολάβου, θα… πίνουν οι ίδιοι το αίμα των εργαζομένων τους! Έχω πει και άλλη φορά, πως η θεωρία απέχει παρασάγγας από την πράξη και τα «εκ του ασφαλούς» δεν έχουν καμία σχέση με τα… «υπό του επιχειρηματικού ρίσκου»! Για να μην ξεχνιόμαστε…

Την Δευτέρα το απόγευμα στις 8, στο ξενοδοχείο Z Palace, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Ν.Δ. Καβάλας και εκ των πρωτοκλασάτων του Σαμαρικού μπλοκ, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών στην Νέα Δημοκρατία. Νέος πολιτικός, πολλά υποσχόμενος και μόνο το γεγονός ότι κατόρθωσε να επικρατήσει επί του ισχυρού ανδρός του γειτονικού νομού (Γ. Καλατζής) σημαίνει πως πατάει γερά και… στηρίζει γερά τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο πιστεύουν και στηρίζουν πολλά νέα και υγιή στελέχη της Ν.Δ…. Αυτό σημαίνει ανανέωση και αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας!

Εύλογη η απορία φίλου αναγνώστη: «Με ποια λογική απαγορεύουν το κάπνισμα σε ιδιωτικούς χώρους (καφενεία, ρεστωράν κλπ) όταν το προϊόν αυτό καθ’ αυτό (τσιγάρο) παράγεται και διατίθεται στην αγορά νόμιμα; Το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει λογικά και με τα οινοπνευματώδη ποτά… Η κατάχρηση των οποίων επιφέρει δυσάρεστες επιπτώσεις, όπως τροχαία ατυχήματα που κοστίζουν μέχρι και σε ανθρώπινες ζωές! Ή απαγορεύουμε την παραγωγή του προϊόντος ή το επιτρέπουμε σε ιδιωτικούς χώρους στους οποίους αφήνουμε ελεύθερο τον πολίτη να επιλέξει… Συμφωνούμε απόλυτα στην απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, όπου είναι υποχρεωτική η προσέλευση των πολιτών. Όταν πρόκειται όμως για ιδιωτικό χώρο, ο πολίτης είναι ελεύθερος να αποφασίσει. Ευκαιρία λοιπόν να δημιουργηθούν και νέοι χώροι για μη καπνίζοντες… Γιατί, ας μην ξεχνάμε, με τις πρώτες εξαγγελίες περί μερικής απαγόρευσης, αρκετοί επαγγελματίες του είδους, έσπευσαν να δημιουργήσουν χώρους καπνιζόντων στα καταστήματά τους και έρχονται εκ των υστέρων να τους απορρίψουν γιατί… το μετάνιωσαν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες! Αστεία πράγματα. Αλλά θα μου πείτε σε ξένο κ… εκατό ξυλιές!

Άλλος φίλος αναγνώστης μου έβαλε χθες το πρωί έναν «γρίφο»: «Μένω στην περιοχή Λ. Πύργου και με ενημέρωσαν από τα ΕΛΤΑ να παραλάβω ένα δέμα που μου έστειλαν από την Αθήνα αντικαταβολή. Βρείτε μου εσείς τον τρόπο, ώστε να προσεγγίσω με το αυτοκίνητο και να παραλάβω το ογκώδες κιβώτιο», μου είπε με νόημα και… πράγματι δυσκολεύτηκα να βρω δρόμο πρόσβασης με την υφιστάμενη δομή του κέντρου! Το μόνο ίσως που θα μπορούσε να κάνει, ήταν να πάει σπρώχνοντας ένα… καροτσάκι, να παραλάβει το δέμα και να το πάει πεζή πίσω στο σπίτι του! Έτσι το κατάντησαν το κέντρο οι «συμπτωματικοί» του είδους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: