17/11/09

Προσωρινό αλαλούμ με τα τμήματα σχολείων που κλείνουν

Α. ΝΕΑΡΧΟΥ: «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ…»

Αναταραχή επέφερε το βράδυ της Παρασκευής, ένα ολιγόωρο αλαλούμ σχετικά με τα τμήματα σχολείων που κλείνουν, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων γρίπης.
Μιάμιση ώρα ήταν αρκετή για να προκαλέσει σχόλια και «ανησυχίες» και βέβαια να προσδώσει την απαραίτητη δημοσιογραφική «τροφή» στους θηρευτές της επικαιρότητας. Τόσο απείχαν χρονικά μεταξύ τους τα δύο fax που απέστειλε η νομαρχία Ξάνθης, αναφορικά με τα τμήματα των σχολείων που κλείνουν, ενώ το ζήτημα φέρεται να διογκώθηκε περισσότερο, μάλλον από βιαστικές αναγγελίες αθηναϊκών τηλεοπτικών μέσων. Η «ορθή επανάληψη» της απόφασης της νομαρχίας –που απεστάλη περί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής- αποκατάστησε τα πράγματα.

Ωστόσο, για ν’ αποδίδονται «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», δεν ήταν απαραίτητη τόση σπουδή από πλευράς νομαρχίας και ειδικά μεσούσης της βραδιάς της Παρασκευής, αφού ακολουθούσαν δύο μέρες κατά τις οποίες τα σχολεία είναι ούτως ή άλλως κλειστά… «Καλύτερα να μας κατηγορούν για υπερβάλλοντα ζήλο, παρά για αδιαφορία» απαντά στα παραπάνω ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας κ. Ανδρέας Νεάρχου, δίνοντας τέλος στη σχετικά φιλολογία και εξαίροντας την «ψύχραιμη και δεοντολογική στάση της “Θ” επί του ζητήματος της γρίπης». Ο κ. Νεάρχου είπε ότι «ισχύει η απόφαση της “ορθής επανάληψης”» και πρόσθεσε ότι «η νομαρχία παραλαμβάνει κάθε μεσημέρι τα στοιχεία των σχολείων και ενεργεί ανάλογα».
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Πυλαρινός, κάνει λόγο για «μπέρδεμα που έγινε το βράδυ της Πρασκευής» και διευκρινίζει ότι τελικά «κανένα σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας δεν έχει κλείσει μέχρι σήμερα». Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε τόσο με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, όσο και με τον διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Ωστόσο, η διαδικασία που ακολουθείται αναφορικά με τα σχολεία, είναι δεδομένη: ο διευθυντής κάθε σχολείου διερευνά τους λόγους απουσίας των μαθητών. Αν βρεθούν πάνω από πέντε μαθητές που απουσιάζουν λόγω γρίπης, ενημερώνονται βαθμηδόν η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Υγείας της νομαρχίας και το ΕΚΕΠΙ. Και κατόπιν απάντησης του τελευταίου, η νομαρχία διατάσσει το κλείσιμο τμήματος ή σχολείου.
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: