21/11/09

Είδε Νομάρχη, Ψευτομουφτή και Τουρκική Ένωση…


ΠΡΩΪΝΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ


Σχεδόν «ιγκόγνιτο» ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου, σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Χασάν Γκ
ιογκιούζ. Η επίσκεψή του δεν προαναγγέλθηκε μέσω κάποιου δελτίου τύπου ή κάποιας άλλης ανακοίνωσης, είτε της Τουρκικής Πρεσβείας, είτε του Τουρκικού Προξενείου, είτε έστω της Νομαρχίας Ξάνθης, η οποία αποτέλεσε και τον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στην πόλη μας. Ο Τούρκος διπλωμάτης, που συνοδευόταν από τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, κ. Σάρντιτς, επισκέφτηκε κατά σειρά και είχε συναντήσεις με το Νομάρχη Ξάνθης, Γεώργιο Παυλίδη, τον ψευτομουφτή κ. Μετέ και τα μέλη της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ενώ επισκέφτηκε και ένα μειονοτικό σχολείο.


ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ
Ο Τούρκος διπλωμάτης ξεκίνησε τον κύκλο των επαφών του νωρίς το πρωί, με επίσκεψη στις 08:15’ στο γραφείο του Νομάρχη Ξάνθης, Γεώργιου Παυλίδη, με τον οποίο είχε συνάντηση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Στην συνάντηση παρόντες ήταν επίσης οι αντινομάρχες Ευτέρπη Στάντσιου και Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ενώ στο τέλος της ο κ. Παυλίδης έδωσε αναμνηστικά δώρα στον Τούρκο διπλωμάτη.
Μετά τη Νομαρχία, ο κ. Γκιογκιούζ, επισκέφτηκε τον ψευδομουφτή Ξάνθης, κ. Μετέ, με τον οποίο είχε μακρά και εγκάρδια συζήτηση, μετά το τέλος της οποίας ο Τούρκος πρέσβης μετέβη στα γραφεία της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, όπου τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη, η ηγεσία της Τ.Ε.Ξ. καθώς και αρκετά μέλη της μειονότητας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Τούρκου διπλωμάτη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψή του και σε μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης, πριν αναχωρήσει για την Κομοτηνή, που αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό της επίσκεψής του στην περιοχή μας.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ
Πάντως τόσο ο σκοπός της επίσκεψης του κ. Γκιογκιούζ, στην περιοχή όσο και το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν στις επαφές που είχε δεν έγιναν γνωστά, δεδομένου ότι τόσο οι κύριοι Παυλίδης και Μετέ, όσο και ο Τούρκος πρέσβης δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο γι’ αυτές ενώ δεν επετράπη στους εκπροσώπους του Τύπου η παραμονή εντός της αίθουσας της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, ώστε να καταγραφούν και να δημοσιευτούν οι συζητήσεις του με τα μέλη της.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: