10/11/09

Ζητούμενο και απαίτηση η ενότητα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗ Ν.Δ.


Με αρκετές απουσίες εμφανίστηκε η «αποστολή» των μελών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχε στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, δεν συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης και ο εκ των υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά στην Ξάνθη, Νίκος Λεοντής, ενώ αντίθετα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Αλέξανδρος Κοντός, Φίλιππος Τσαλίδης, Κώστας Ζαγναφέρης, Γεωργία Ανδρέου, Ακίφογλου Μπιρόλ, Στέλιος Μωραϊτης, Γεώργιος Παυλίδης, Νίκος Ζλάτκος και Θεολόγος Καλαϊτζής.


Σ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ: «ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Επιτυχημένο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ νομού Ξάνθης, Στέλιος Μωραϊτης, το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για να νομιμοποιήσει την απαιτούμενη αλλαγή του καταστατικού ώστε να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει το νέο αρχηγό της μέσω ευρύτερων εκλογικών διαδικασιών, δηλαδή με την συμμετοχή και ψηφοφορία όλων των μελών της. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μωραϊτης στάθηκε περισσότερο στην μεγάλη συμμετοχή των συνέδρων, «οι οποίοι ξεπέρασαν τους 5 – 5.500 εντός του σταδίου, με περίπου 1.000 ακόμη να γεμίζουν τους διαδρόμους αλλά ακόμη και τους εξωτερικού χώρους του Σ.Ε.Φ., δείχνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον τους για την διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στην παράταξη», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Δεν παρέλειψε επίσης ο κ. Μωραϊτης ν’ αναφερθεί «στην απαίτηση για ενότητα αλλά και για σύντομη επιλογή αρχηγού που δημιουργούσε αυτό το ενδιαφέρον, κάτι που ήταν διάχυτο μεταξύ των συνέδρων αλλά και του κόσμου που παρακολουθούσε τις διαδικασίες, τόσο μέσα από τα συνθήματα που ακούγονταν όσο και στις μεταξύ τους συζητήσεις». Σε ερώτησή μας αναφορικά με την τυχόν πόλωση και τ’ «αλληλοκαρφώματα» που παρατηρήθηκαν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μεταξύ των δύο επικρατέστερων για την αρχηγία του κόμματος, ο κ. Μωραϊτης σχολίασε ότι «η διαδικασία εκλογής αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία είναι αναμφισβήτητα ένα γεγονός με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, κάτι που σίγουρα προκαλεί μία ένταση και δικαιολογεί και κάποιους ψιθύρους, αλληλοκατηγορίες ακόμη και αυτό που ονομάζει μερίδα του Τύπου «καρφώματα». Όμως προσωπική μου πεποίθηση είναι πως τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί να διαταράξει την ενότητα του κόμματος, για την οποία υπάρχει ισχυρή απαίτηση από την βάση. Άλλωστε το αδιάβλητο και οι αναμφισβήτητα δημοκρατικές διαδικασίες οι οποίες τηρούνται κατά γράμμα και τις οποίες σκοπεύουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και ως τοπική οργάνωση κατά την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού μας και σε τοπικό επίπεδο, δεν πιστεύω πως αφήνουν περιθώρια για αμφισβητήσεις. Θα υπάρξει μία αναμφισβήτητη καθαρότητα η οποία θα εγγυάται την φερεγγυότητα του όποιου αποτελέσματος θα προκύψει». Σε ερώτησή μας σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν την Ντόρα Μπακογιάνη και τον Αντώνη Σαμαρά να μάχονται «στήθος με στήθος» για την αρχηγία, ο κ. Μωραϊτης τόνισε ότι «προσωπικά ποτέ δεν μίλησα για εύκολη νίκη κανενός από τους υποψηφίους. Αντίθετα πίστευα και πιστεύω ότι όλα θα κριθούν «στη κόψη του ξυραφιού». Πάντως πρέπει να πω ότι κατά τη γνώμη μου οι διάφορες ομαδοποιήσεις των γνωστών στελεχών του κόμματος υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου λίγο θα επηρρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η βάση της Νέας Δημοκρατίας δεν τα λαμβάνει υπόψη της αυτά και θα χρίσει ως αρχηγό αυτόν που θα είναι ο ικανότερος και που θα μπορεί να οδηγήσει την παράταξη και πάλι ψηλά».

Θ. ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ: «ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ»
Την άνετη επικράτηση της κας Μπακογιάννη, αν το συνέδριο που έγινε εξέλεγε αρχηγό παρατήρησε κατά την παρουσία του εκεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης και πρώην πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ, Θεολόγος Καλαϊτζής. Κατά τον ίδιο «μπορεί βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων να ήταν με το μέρος της Ντόρας Μπακογιάννη, όμως δεδομένου ότι η απόφαση για το νέο αρχηγό βρίσκεται στην βάση του κόμματος αυτή τη φορά, δε νομίζω πως μπορεί κανείς να κάνει αυτή τη στιγμή ασφαλείς προβλέψεις για το ποιος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για την εκλογή κάποιου από τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους για την θέση του αρχηγού του κόμματος. Πάντως το κλίμα ήταν ενωτικό κάτι που φάνηκε και από την ομόφωνη υπερψήφιση της τροποποίησης του καταστατικού για την διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού». Σχολιάζοντας τις απουσίες κάποιων τοπικών στελεχών από τις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Καλαϊτζής διευκρίνισε ότι «δεδομένου ότι το συνέδριο που έγινε δεν εξέλεγε αυτή την φορά αρχηγό παρά μόνο επιβεβαίωνε την αλλαγή του καταστατικού στην οποία είχαν συμφωνήσει οι τέσσερις, τότε, υποψήφιοι, είναι φυσικό να μην έχει το ενδιαφέρον που θα είχε αν εξέλεγε αρχηγό για το κόμμα. Έτσι ο σχεδόν «διαδικαστικός» του χαρακτήρας ίσως να λειτούργησε αποτρεπτικά στην συμμετοχή κάποιων μελών του από την Ξάνθη».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ
Φαίνεται τελικά να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της «Θ» αναφορικά με την επίσκεψη που προγραμματίζει να κάνει στην Ξάνθη η υποψήφια για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Πιο συγκεκριμένα, όπως διέρρευσε από τοπικά στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα της πρώην υπουργού Εξωτερικών, η κα Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη – αστραπή στην περιοχή μας, περιοδεύοντας στις 26 Νοεμβρίου από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Καβάλα. Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας της θα επισκεφτεί και την πόλη μας δίνοντας συνέντευξη Τύπου στο «Ζ – Palace» στις 14:30’, συναντώντας τα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ στις 17:00’ ή 17:30’, ενώ στις 19:00’ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στην αίθουσα συνεδριάσεων του ίδιου ξενοδοχείου, δεδομένου ότι η αρχική σκέψη για ομιλία στο Δημοτικό Αμφιθέατρο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί λόγω των εκδηλώσεων για το «Χατζιδάκειο» Φεστιβάλ που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν εκεί.

ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
syligardakisg@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: