10/11/09

Φιλ. Τσαλίδης: «Αρνήθηκα να συνεργαστώ με το σάπιο σύστημα Κοντού…»

Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ


-Κατήγγειλε ότι «υπήρξε κύκλος ανθρώπων που εξαγόραζε συνειδήσεις»
-Είχε προβλέψει την πανωλεθρία της Ν.Δ. στην Ξάνθη λόγω συμμετοχής του Κοντού στο ψηφοδέλτιο
-Δηλώνει «παρών» στην πολιτική και προανήγγειλε σύντομα πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο


Επίθεση άνευ προηγουμένου εξαπέλυσε στο σύστημα του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού, ο πρώην Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Φίλιππος Τσαλίδης, στην πολυσυζητημένη συνέντευξη που είχε ακυρωθεί προεκλογικά λόγω πιέσεων από το Μαξίμου, όπως ο ίδιος ομολόγησε!

Ο κ. Τσαλίδης, δεν φοβήθηκε να κατονομάσει πρακτικές του συστήματος Κοντού λέγοντας «εξαγόραζαν συνειδήσεις, γιατί είχαν και πολιτική κυρίως όμως οικονομική δύναμη γιατί κατείχαν θέσεις με παχυλούς μισθούς για να συντηρούνται οι ίδιοι και οι γύρω τους…
Ο πρώην Βουλευτής και Πανεπιστημιακός του ΔΠΘ, δήλωσε «παρών» πολιτικά, δεν αποσύρεται όπως φήμες το ήθελαν και μάλιστα προανήγγειλε πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο για την «αναγέννηση της Ν.Δ. σε όλη τη χώρα…»

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ο κ. Τσαλίδης με το άρχισε χθες την συνέντευξή του, ανέγνωσε την επιστολή που απέστειλε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στις 7 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα πριν ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια και με την οποία έκανε σαφές ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτά, αν συμπεριλαμβάνονταν ο Αλέκος Κοντός, μιας και θεωρεί ότι «αιτία του δυσμενέστατου αποτελέσματος τόσο το 2007 για το νομό όσο και στις ευρωεκλογές του 2009 ήταν το σύστημα ανθρώπων του Υπουργού αλλά και η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Βατοπεδίου…» προβλέποντας ότι αν μετείχε ο κ. Κοντός στο ψηφοδέλτιο Ξάνθης, η πανωλεθρία θα ήταν αναπόφευκτη.
Ο Γενικός Γραμματέας του πρώην Υπουργείου Ανάπτυξης, θέλησε τότε να μιλήσει στον κόσμο του, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου, δια των συμβούλων του Πρωθυπουργού, ζήτησαν να μην γίνει η συνέντευξη για να μην «πληγεί και άλλο το κύρος της ήδη πληγωμένης παράταξης…» γνωρίζοντας οι κ.κ. Αγγέλου και Ανδριανός ότι αυτά που θα έλεγε ο Ξανθιώτης πολιτικός θα ήταν καθοριστικά για την τύχη του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Μάλιστα ο κ. Τσαλίδης υπεραμύνθηκε της επιλογής του λέγοντας ότι «έχω αξίες ως άνθρωπος, αρχές και μία αξιοπρέπεια, την οποία δεν τη θυσιάζω για κανέναν. Ο Καραμανλής γνώριζε και δεν αιφνιδίασα κανέναν στο κόμμα και την κυβέρνηση…»

«ΘΥΣΙΑΣΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΟΥ…»
Για τον Τσαλίδη «οι εκλογές του 2009 ήταν μία σίγουρη βουλευτική έδρα, απέναντι σε μία αντίδραση που υπήρχε σε ότι πιο σάπιο διέθετε η Ν.Δ. τοπικά… Εγώ θα μπορούσα να είμαι Βουλευτής σήμερα. Δεν το θέλησα. Σημειώνω ότι έχω αρχές και αξίες. Άφησα να αναδειχθεί το σάπιο και πλέον όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει…»

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…
Αιχμηρός όσο ποτέ ο πρώην Βουλευτής Ξάνθης, επιτέθηκε αυτή τη φορά φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα το περιβάλλον του πρώην Υπουργού Αλέκου Κοντού λέγοντας ότι «από το 2004 αρχίσαμε να σκεπάζουμε όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί.. και να δημιουργείται ένα ιδιότυπο σύστημα εξουσίας, με πλούτο, πολιτική δύναμη που μπορούσε να καθορίσει τα πάντα… Μάλιστα η δύναμη ήταν τέτοια που δημιουργούσε και προσδοκίες στο λαό, που συντάχθηκε μαζί τους, μάταια όμως γιατί οι προσδοκίες βασίζονταν σε ψεύτικες υποσχέσεις… Αυτό το σύστημα τοποθετούσε ανθρώπους σε θέσεις με αμοιβές παχυλές, για να συντηρείτο και να καθοδηγεί. Και δυστυχώς αυτοί που έπαιξαν ρόλο στο σύστημα αυτό, δεν έχουν ούτε καν την έξωθεν καλή μαρτυρία.. Είναι όλοι αυτοί, που με τις πρακτικές τους μηδένισαν το έργο του Καραμανλή. Είναι όλοι αυτοί που κατασκεύασαν ειδήσεις, μεθόδευσαν ψεύτικα γεγονότα, με σκοπό να υπάρχουν μόνο αυτοί και ο ταγός τους…»

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ
Το 26% των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και το 13% των ασταύρωτων ψηφοδελτίων τοπικά, για τον κ. Τσαλίδη ήταν το «ηχηρό μήνυμα και η επιβεβαίωση του συστήματος…»
Αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν οδήγησα κανέναν από τους φίλους και ψηφοφόρους μου σε άλλο υποψήφιο…» και συνέχισε: «δεν είναι ούτε πρόβατα, ούτε αγέλη. Έχουν προσωπικότητα, έχουν άποψη…»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
Ανάμεσα σε πολλές ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Τσαλίδης επισήμανε συνεχώς ότι είναι «παρών» στις εξελίξεις και τόνισε μάλιστα «θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το καλό και την αναγέννηση της Ν.Δ., ακόμη και αν χρειαστεί νε βρεθεί στην ίδια «προεδρική» στέγη με ανθρώπους που τώρα βρίσκονται στο καταγγελθέν σύστημα…»
Τέλος ο κ. Τσαλίδης έκανε σαφές ότι «άμεσα θα γίνουν κινήσεις με την εκλογή του νέου Προέδρου τον οποίο στηρίζει με κριτήρια συνοχής και ενότητας της παράταξης αλλά και πόσο προοπτική μπορεί να δώσει σε μία ενδεχόμενη κυβερνητική ανάκαμψη…»

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: