3/10/09

Ψήφος καρδιάς και όχι εντυπώσεων…

Γράφει ο ΤΕΝΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ

«Δρυός πεσούσης» και η ξύλευση… άρχισε αρκετούς μήνες πριν, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Μόλις άδειασαν τα αμπάρια από τις «κεφαλογραβιέρες», οι ποντικοί και οι αρουραίοι, βγήκαν στο κατάστρωμα και άρχισαν να πηδάνε στην θάλασσα, εγκαταλείποντας το γαλάζιο καράβι που ήδη έμπαζε νερά και έπαιρνε την πρώτη επικίνδυνη κλίση! Από δίπλα όμως, έπλεε το πράσινο καράβι και με ένα σάλτο ανέβηκαν επάνω και κατευθύνθηκαν στην γέφυρα, δίπλα στον καπετάνιο για να τον… ενισχύσουν σε θάλασσα όμως μπουνάτσα! Στόχος των μέχρι πρότινος γαλάζιων αρουραίων και πάλι το… αμπάρι του νέου πλοίου που ήταν γεμάτο με υλικό!

Το παραπάνω σύντομο παραμύθι δεν είναι καθόλου παραμύθι! Απλά, αλλάζουν τα πρόσωπα των… αρουραίων! Άνθρωποι που επί πέντε χρόνια ήταν πιο Νεοδημοκράτες και από τον ίδιο τον… Καραμανλή, άνθρωποι που ευνοήθηκαν και βολεύτηκαν, άνθρωποι που παραγόντισαν και δεν δέχονταν μύγα στο γαλάζιο σπαθί τους, άνθρωποι που σήκωναν ψηλά την σημαία της Ν.Δ., εν μία νυχτί, συμπαρατάχθηκαν στο πλευρό των νέων ανερχόμενων αστέρων που μέχρι πριν λίγους μήνες δεν ήθελαν να ακούσουν ούτε το όνομά τους! Και τα βλέπουν οι απλοί Νεοδημοκράτες της λεγόμενης «βάσης» αυτά τα ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ και… μελαγχολούν!
Είναι αυτή η Νέα Δημοκρατία, που περιέβαλε και παραγοντοποίησε τέτοια στελέχη! Είναι αυτή η Νέα Δημοκρατία που ενώ έτρωγε τα γνήσια παιδιά της, ισχυροποιούσε τους αρουραίους! Και είναι αυτό το ΠΑΣΟΚ και αυτά τα στελέχη του, που τους δέχονται για σημαίες τους, μέχρι να βυθιστεί και το δικό τους το καράβι και πάλι από την αρχή! Αηδία και αναγούλα, αυτά μου προκαλεί όλο αυτό το σκηνικό!
Αύριο οδηγούμαστε στην κάλπη για να ψηφίσουμε για το μέλλον της χώρας μας, για το αύριο του τόπου μας, το αύριο το δικό μας, το αύριο των παιδιών μας. Όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω, θεωρώ πως είναι φρόνιμο να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη. Πρέπει να τιμωρήσουμε τα ψεύτικα τα «σικέ» και τις… μεταξωτές κορδέλες! Να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που λειτουργούν κατ’ αυτό τον τρόπο και ιδιαίτερα εκείνους που δέχονται στα στενά και ευρύτερα περιβάλλοντά τους τέτοιες λογικές, τέτοιους ανθρώπους… Να τιμωρήσουμε τα προσωπεία, τα φτιαχτά που καλύπτουν την αλαζονεία και την δίψα για εξουσία!
Κακά τα ψέματα… Είναι περιορισμένες οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες πλέον των κοινοβουλευτικών, κυβερνητικών και (ιδιαίτερα) αντιπολιτευτικών. Εκείνο που θα θέλαμε και που προσβλέπουμε απ’ αυτούς, είναι κατ’ αρχήν η «μπέσα» στον λόγο τους, ο δυναμισμός στην διεκδίκηση «πραγμάτων» για τον τόπο και… ανοιχτά αφτιά και πόρτες, για όλους ανεξάρτητα τους πολίτες. Πράσινους, γαλάζιους, κόκκινους, χριστιανούς και μουσουλμάνους.
Με το χέρι στην καρδιά λοιπόν, μπροστά στην κάλπη ας το ξανασκεφτούμε. Όχι με γνώμονα κάποιο ψιλο-ρουσφετάκι που ακόμη και αυτό στη συνέχεια δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί. Όχι με γνώμονα την «αύρα» των ισχυρών (;), όχι με γνώμονα τα λόγια τα μεγάλα…
Και όσον αφορά για τους πρώην γαλάζιους αρουραίους, να είστε σίγουροι ότι λίαν συντόμως θα είναι βουτηγμένοι στα αμπάρια του πράσινου καραβιού, περιμένοντας πότε θα γύρει κι αυτό για να το εγκαταλείψουν πρώτοι, αφού προηγουμένως ροκανίσουν και τον καπετάνιο του!
Μετά από αυτές τις σκέψεις, εύχομαι η αυριανή ψήφος όλων μας να είναι ψήφος καρδιάς και όχι ψήφος εντυπώσεων…


Δεν υπάρχουν σχόλια: