3/10/09

Το κερασάκι στην τούρτα...

Άκουσα με έκπληξη χθες στον ραδιοφωνικό αέρα τον αντινομάρχη (θεσμός της ευνομούμενης πολιτείας) να δηλώνει, πως σωστά τοποθετήθηκε ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ μιναρές στον οικισμό του Σαμακώβ γιατί ήταν ένα πάγιο αίτημα ετών που καθυστερούσε στα συρτάρια των συναρμοδίων υπουργείων! Μας προέτρεψε δηλαδή ο εκπρόσωπος της ευνομούμενης πολιτείας, κάθε φορά που καθυστερούν οι υποθέσεις μας στα υπουργεία εμείς να αυθαιρετούμε! Και όχι μόνο να αυθαιρετούμε, αλλά και να αξιώνουμε και… συγχαρητήρια από τους υπόλοιπους που λειτουργήσαμε παράνομα, όταν αυτοί σπεύσουν να μας επικρίνουν! Γιώργο Παυλίδη, να χαίρεσαι τον αντινομάρχη σου και περιμένουμε την δική σου επίσημη τοποθέτηση, όπως επίσης και την κίνηση του αξιότιμου Εισαγγελέα Ξάνθης για τις δημόσιες δηλώσεις-κάκιστα παραδείγματα ενάντια στη λειτουργία της δημοκρατίας!

Όσον αφορά τον μιναρέ αυτόν καθ’ αυτόν, σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι πως ήταν συμπτωματική η χρονική περίοδο στην οποία επέλεξαν να τον στήσουν εν μία νυχτί! Γνωρίζοντας ότι αυτές οι ημέρες ιδιαίτερα είναι περίεργες και πονηρές, θα έπρεπε τουλάχιστον να περιμένουν άλλη μία εβδομάδα… Γιατί λοιπόν τώρα; Γιατί συνεχίζουν κάποιοι να παίζουν με τις θρησκευτικές ευαισθησίες των μουσουλμάνων συμπολιτών μας; Γιατί τις χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν προβλήματα μεταξύ των δύο συνοίκων της περιοχής; Τους αποκαλώ ευθέως προβοκάτορες και ταραχοποιούς, γιατί χρησιμοποιούν την ευαισθησία των μουσουλμάνων συμπολιτών μας για τη θρησκεία τους για να επιτύχουν τους στόχους της… Άγκυρας! Όσοι πιο πολλοί μιναρέδες στήνονται με την ανοχή της ελληνικής πολιτείας στη Θράκη, δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, πλην όμως πρόκειται να προσδώσουν μία πιο… τουρκική εικόνα της Θράκης προς τα έξω! Και όσοι κρύβονται πίσω από αυτό, θεωρούνται βέβηλοι των ιερών και οσίων και εκμεταλλευτές των μουσουλμάνων συμπολιτών μας!

Διάβασα με προσοχή την συνέντευξη που παραχώρησε στο τοπικό «Εμπρός» η κα Αϊσέλ Ζεϊμπέκ της Ν.Δ. και για ακόμη μια φορά αναρωτήθηκα… ποια σαΐνια της κυβερνούσας παράταξης επέλεξαν την συγκεκριμένη κυρία για υποψήφιά τους; Τι είπε η γυναίκα; Ότι δεν ασπάζεται την ιδεολογία της Ν.Δ. και πως θα ‘πρεπε όλοι οι μουσουλμάνοι να είναι μακριά από κομματικές ιδεολογίες! Για πρώτη φορά βλέπω υποψήφιο βουλευτή κόμματος να μην αποδέχεται την ιδεολογία και να δηλώνει «αλεξιπτωτίστρια»! Παρόλα αυτά η κα Αϊσέλ έριξε μια δυνατή σφαλιάρα στους υπουργούς παιδείας που συνέβαλαν ώστε να εδραιωθεί η τουρκική γλώσσα ως δεύτερη – μητρική σε δημοτικά σχολεία της χώρας μας… Επισημαίνοντας πως είναι αυτή η μητρική της γλώσσα (αν και η ίδια κατάγεται απ’ τον Εχίνο- πομαμικής καταγωγής), το δικαιολόγησε, πως αυτήν διδάχθηκε στο δημοτικό σχολείο ως μητρική, άρα; Τι έχουν να πουν λοιπόν γι’ αυτή την ΚΑΤΑΝΤΙΑ όλοι όσοι χρημάτισαν υπουργοί παιδείας και υπουργοί εξωτερικών τα τελευταία χρόνια με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.;

Φυσικά και αρνούμαι να δημοσιεύσω στην «Θ» το χθεσινό κατάπτυστο δελτίο τύπου της ΝΕ ΚΚΕ Ξάνθης… Οι «σύντροφοι» που μέχρι χθες μας έστελναν όλα τα δελτία τύπου στα ελληνικά και τα δημοσιεύαμε (η «Θ» ίσως είναι η μοναδική εφημερίδα που δεν πέταξε ποτέ στο καλάθι ανακοίνωση του ΚΚΕ) ξαφνικά χθες θυμήθηκαν ότι υπάρχουν και τουρκόφωνοι στην πόλη και στο νομό και το έστειλαν και στα τουρκικά! Λες και υπάρχουν Ξανθιώτες χριστιανοί ή μουσουλμάνοι που δεν γνωρίζουν ελληνικά… Και αν υπάρχουν έστω λιγοστοί (κάποια γεροντάκια στα ορεινά) αντί να τους βοηθήσουν μαθαίνοντάς τους την γλώσσα που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα, τους ενθαρρύνουν να παραμείνουν στα βαθιά σκοτάδια της αμάθειας ώστε να είναι και εύκολα θύματα εκ των πραγμάτων! Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν μας απογοητεύει και το ΚΚΕ… Δυστυχώς!

Ανέξοδες υποσχέσεις που ξέρουμε εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν… Λόγια-φούσκες και μεταξωτές κορδέλες, που εν γνώσει μας για το περιεχόμενό τους (άνευ περιεχομένου) τα ακούμε και ζητωκραυγάζουμε! Μας έχουν πάρει χαμπάρι και (συνεχίζουν να) μας φλομώνουν στο ψέμα και εμείς χειροκροτούμε! Γιατί να περιμένουμε κάτι καλύτερο(;) Το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε λοιπόν σ’ αυτές τις εκλογές, είναι να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη μας και να ζητήσουμε αμέσως μετά την υλοποίηση όλων αυτών που ακούσαμε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες…


Δεν υπάρχουν σχόλια: