10/10/09

Όταν θέλουμε μπορούμε

«Τις τελευταίες μέρες με έχει πιάσει μια άρνηση, μια ατονία. Βαρέθηκα να προσπαθώ για το οτιδήποτε και να μην αλλάζει τίποτα. Θα ήθελα να βιώσω αλλαγές και να δημιουργηθεί ένα νέο πλάνο στη ζωή μου που να με ενθουσιάσει. Νιώθω πως είμαι άτυχη και τίποτα δε μου πάει καλά. Κάθε μέρα κάνω τα ίδια και τα ίδια. Η κάθε μου μέρα είναι ίδια με τη προηγούμενη. Πώς να το αλλάξω αυτό;
Φιλικά Π.Μ»

Αγαπητέ/η Π.Μ,
Νομίζω οτι λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε βιώσει τέτοιες στιγμές και φάσεις ζωής σαν αυτή που περιγράφεις. Είναι σα να μη κινείται τίποτα στη ζωή μας. Προσωπικά, όποτε νιώθω έτσι, καταλαβαίνω μετά, πως είμαι εγώ η ίδια που προκαλώ σε μεγάλο βαθμό τη κατάσταση αυτή, είτε με το να μη δίνω ευκαιρίες είτε με το να μη προσπαθώ να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες που με βρίσκουν με ψυχραιμία, με χαμόγελο και αισιοδοξία. Είναι αλήθεια, πως καμιά φορά, οι συγκυρίες στη ζωή μας είναι τέτοιες που δυσκολεύουν τις προσπάθειές μας ή μας αναγκάζουν να αναβάλουμε κάποια σχέδιά μας. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά αποτελεί ένα μέρος μόνο του προβλήματος, καθώς κατά ένα μεγάλο ποσοστό ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι για τις εξελίξεις στη ζωή μας. Τι θέλω να πω; Θέλω να πω, πως είναι μάλλον δύσκολο να ακούσεις να παραπονιέται ή να είναι κατσούφης ένας άνθρωπος που κάνει για παράδειγμα κάποια από τα παρακάτω:
Σηκώνεται νωρίς και ζει κάθε στιγμή της ημέρας του
Γυμνάζεται (έστω ένα τέταρτο με μισή ώρα)
Επιδιώκει να κάνει συζητήσεις, να επικοινωνεί, μελετάει, ενημερώνεται
Δε χάνει ευκαιρία να (χαμο)γελάσει
Δίνει το καλύτερό του εαυτό στη δουλειά του
Φροντίζει να διατηρεί υγιείς τις σχέσεις του
Χαλαρώνει (κάνοντας μια βόλτα στην εξοχή, ακούγοντας μουσική κλπ ή απλά ηρεμώντας τη σκέψη του)
Τα κάνεις όλα αυτά; Έχεις δοκιμάσει να τα εντάξεις στη ζωή σου; Χαμογελάς συχνά; Συναντάς τους φίλους σου; Δίνεις την αγάπη σου στους ανθρώπους σου; Διότι αν η απάντηση είναι αρνητική και έχεις μάθει να κάνεις μηχανικές κινήσεις και να διεκπεραιώνεις απλά τη μέρα σου…τότε είσαι μπροστά στη λύση του προβλήματος.
Μη γίνεσαι θύμα της ίδιας σου της ζωής-για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή σου εξαρτάται από σένα και όχι εσύ από τη ζωή σου!
Ξεκίνα από τα μικρά πράγματα για να έρθουν και τα μεγάλα..
e-mail: kitastr@yahoo.gr ή
Εφημερίδα ΘΡΑΚΗ
για τη στήλη «Όταν θέλουμε, μπορούμε»
28ης Οκτωβρίου και Ελπίδος 1
Τ.Κ 67100


Δεν υπάρχουν σχόλια: