3/10/09

Είχαν άγιο…

ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Ι.Χ. ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ.

Την τύχη με το μέρος τους είχαν οι επιβαίνοντες τόσο σε ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο όσο και οι επιβάτες αμαξοστοιχίας το ΟΣΕ, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 1 Οκτωβρίου 2009.

ΕΙΧΑΝ ΑΓΙΟ…
Περίπου στις 10 το βράδυ, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε συμπολίτης μας προσπάθησε να διασχίσει την φυλασσόμενη, με αυτόματες μπάρες, διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος του οικισμού Δροσερού της Ξάνθης. Στην προσπάθειά του αυτή συγκρούστηκε με την διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα να προκληθούν, ευτυχώς, υλικές μόνο ζημιές τόσο στο επιβατικό αυτοκίνητο όσο και στον συρμό του ΟΣΕ, καθώς και να προκληθεί, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωση στους επιβάτες της διερχόμενης αμαξοστοιχίας.
Στο σημείο του ατυχήματος μετέβη άμεσα συνεργείο του ΟΣΕ διενεργώντας αυτοψία στην αμαξοστοιχία, ελέγχοντας αν οι ζημιές που είχαν προκληθεί σε αυτήν της επέτρεπαν να συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιό της. Δεδομένου ότι οι υλικές ζημιές ήταν μικρής έκτασης, το τρένο και οι επιβαίνοντες σε αυτό συνέχισαν κανονικά το ταξίδι τους.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ;
Πάντως υπάρχει «ένα σοβαρό ερωτηματικό αναφορικά με το κατά πόσο όντως οι αυτόματες μπάρες λειτούργησαν στην συγκεκριμένη διάβαση την στιγμή του ατυχήματος», σύμφωνα με δηλώσεις στην «Θ» του επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, κ. Ρίζου. Για τον λόγο αυτό το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, που επιλήφθηκε της διερεύνησης του ατυχήματος, απηύθυνε ερώτημα στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του ΟΣΕ, οι οποίες θα διενεργήσουν αυτοψία στον χώρο του ατυχήματος για να διαπιστώσουν την καλή λειτουργία του αυτόματου συστήματος φύλαξης της διάβασης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: