3/10/09

Δέχτηκε επίθεση από μέλη της «Χρυσής Αυγής»!


Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Θύμα του… προεκλογικού πολιτικού «πολιτισμού» έπεσε –παραμονές της «γιορτής της δημοκρατίας» η γνωστή στους Ξανθιώτες τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου.
Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια είχε βρεθεί κοντά στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης μας
δύο φορές μέσα σ’ ένα χρόνο. Στην περσινή έναρξη των «Γιορτών Παλιάς Πόλης» μαζί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και λίγους μήνες νωρίτερα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, μαζί με τον Μανώλη Ρασούλη και τον Παντελή Θεοχαρίδη.

Προχθές όμως, είχε ένα διαφορετικό «ραντεβού» στις 14.30 κοντά στο σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη, όπου περίπου δεκαπέντε μέλη της «Χρυσής Αυγής» μοίραζαν προπαγανδιστικά φυλλάδια. Όταν η Σοφία Παπάζογλου αρνήθηκε να παραλάβει το έντυπο της ακροδεξιάς οργάνωσης, τα μέλη της επιτέθηκαν ρίχνοντάς της σπρέι στο πρόσωπο. Η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με προβλήματα στην όραση, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και το απόγευμα της δόθηκε εξιτήριο, ενώ η αστυνομία πήρε κατάθεση από την τραγουδίστρια για το περιστατικό.
Πριν από την επίθεση, τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» είχαν αναρτήσει πανό στην πεζογέφυρα της Μεσογείων, το οποίο κατέβασαν άγνωστοι νεαροί. Μέχρι χθες το απόγευμα –πάνω από 24 ώρες μετά το περιστατικό- κανένα άλλο κόμμα πέραν των ΣυΡιζα, Οικολόγων-Πράσινων και ΑντΑρΣυΑ δεν είχε καταδικάσει την επίθεση!...

«ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ ΜΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ»
«Η φασιστική πρακτική των μελών της “Χρυσής Αυγής”, δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται με τέτοιου είδους ενέργειες. Πριν από λίγες ημέρες, απειλές είχε δεχθεί ο υποψήφιος του ΣυΡιζΑ στη Β΄ Αθήνας, Π. Λάμπρου. Σήμερα, τα ναζιστικά κατάλοιπα επιτέθηκαν ψεκάζοντας με σπρέι το πρόσωπο της Σοφίας Παπάζογλου. Αύριο ίσως ακολουθήσουν και άλλοι. Η αποθράσυνση της “Χρυσής Αυγής” έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ενισχύεται όταν, αντί της καταδίκης της, συναντά την αδιαφορία απέναντι στην τραμπούκικη δράση της» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣυΡιζΑ και ζητείται «η άμεση παρέμβαση της αστυνομίας για την αναζήτηση των ενόχων και την παραδειγματική τους τιμωρία, πριν υπάρξουν και άλλα θύματα».
Οικολόγοι Πράσινοι: Επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή
Στην ανακοίνωση των Οικολόγων-Πράσινων, γράφεται: «Είναι πρωτοφανές για ένα κόμμα να ξυλοκοπάει πολίτες επειδή δεν παίρνουν τα προεκλογικά του φυλλάδια. Η σημερινή επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής δεν είναι η πρώτη, αλλά η πιο πρόσφατη σε μια σειρά βιαιοτήτων για τις οποίες σπανίως οι δράστες αναζητούνται και ακόμα πιο σπάνια συλλαμβάνονται και οδηγούνται στα δικαστήρια. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά, η Ελληνική Αστυνομία θα καταφέρει να εξακριβώσει ποια μέλη της “Χρυσής Αυγής” μοίραζαν προεκλογικό υλικό έξω από τον συγκεκριμένο σταθμό, ποιοι από αυτούς ήταν οι δράστες και ποιοι οι συνεργοί τους. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει κάτι που είναι γνωστό σε όλους εκτός από τις δικαστικές αρχές: η “Χρυσή Αυγή” είναι μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση που πρέπει να τεθεί εκτός νόμου».
Τέλος, η ΑντΑρΣυΑ τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Η χαρακτηριστική άνεση με την οποία δρουν, επιτίθενται και τραυματίζουν τα φασιστοειδή της “Χρυσής Αυγής”, αποκαλύπτει τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων που τους χρησιμοποίησαν και των μηχανισμών κρατικής καταστολής, οι οποίοι είναι πολύ αποτελεσματικοί όταν πρόκειται να τσακίσουν εργατικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις ή να εξαπολύσουν πογκρόμ κατά μεταναστών, αλλά ξέρουν να βάζουν πλάτη στην τρομοκρατική δράση των ρατσιστικών συμμοριών».
Θοδωρής Μπακάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια: