1/10/09

Προεκλογικές προσλήψεις στην Α’ ΔΥΟ


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ «ΠΑΖΑΡΙΑ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ

Για εφαρμογή της πρακτικής των προεκλογικών διορισμών στο Δημόσιο προκειμένου να αποκομίσει εκλογικά οφέλη, κατηγορεί την κυβέρνηση η νομαρχιακή επιτροπή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, δια στόματος του γραμματέα της Αχιλλέα Τσαρτσάρα. Αφορμή για την καταγγελία του κ. Τσαρτσάρα στάθηκε η τοποθέτηση τεσσάρων υπαλλήλων στην Α’ ΔΟΥ Ξάνθης μέσω του πολύπαθου προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας (stage) που διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ «ΠΑΖΑΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Μιλώντας στην «Θ» για το ζήτημα που ο ίδιος κατήγγειλε, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Αχιλλέας Τσαρτσάρας, τόνισε ότι «πρόκειται για εφαρμογή και στην πόλη μας της τακτικής που έχει ήδη καταγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι συμβαίνει σε πανελλήνια κλίμακα, με τον διορισμό 7.000 «γαλάζιων παιδιών» στο Δημόσιο μέσω των προγραμμάτων stage του ΟΑΕΔ. Υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή είναι τόσο η απερχόμενη κυβέρνηση όσο και ο ΟΑΕΔ.».
Σε ερώτησή μας για το ενδεχόμενο οι τοποθετήσεις αυτές να αποτελούν όντως δείγμα της συνέχειας της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, παράλληλα με την διενέργεια των Εθνικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, ο κ. Τσαρτσάρας τόνισε ότι «σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν θα υπήρχε κανέναν πρόβλημα και καμία υποψία για τέτοιου είδους κινήσεις. Από την στιγμή όμως που είναι σε όλους γνωστό ότι οι θέσεις σε αυτά τα προγράμματα μοιράζονται στα γραφεία των βουλευτών ως προεκλογικές παροχές, είναι αναπόφευκτο να υπάρχει ο άμεσος συνειρμός της ύπαρξης προεκλογικών «παζαριών» ώστε να αποκομιστούν εκλογικά οφέλη. Ακόμη και να είχαν προκηρυχθεί νωρίτερα οι θέσεις αυτές θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης να μην είχαν γίνει τοποθετήσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου, προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Άλλωστε η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι αλλά και να είναι τίμια. Πόσο μάλλον όταν είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι δεν είναι καθόλου τίμια…».

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβερνώσας παράταξης, δια στόματος του προέδρου της τοπικής ΝΟΔΕ, Στέλιου Μωραΐτη, ο οποίος αν και δήλωσε άγνοια για το θέμα που ανέκυψε από τις καταγγελίες της τοπικής νομαρχιακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα ο κ. Τσαρτσάρας πριν κάνει τέτοιου είδους καταγγελίες. Προσωπικά δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του θέματος που καταγγέλλει. Όμως ακόμη και αν όντως έγιναν τοποθετήσεις προσωπικού στην Α’ Δ.Ο.Υ. αυτό δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο από το ότι το Κράτος συνεχίζει να λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να σταματά το Κράτος την λειτουργία του επειδή έχουμε προεκλογική περίοδο. Οι προσλήψεις αυτές στις οποίες έχει αναφερθεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτε άλλο από προγραμματισμένες προσλήψεις προσωπικού που έχουν αποφασιστεί πολύ πριν προκηρυχθούν οι εκλογές και απλώς αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται οι τοποθετήσεις των υπαλλήλων στις θέσεις τους».

ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ…
Η «Θ» επικοινώνησε για το θέμα με τον διευθυντή της Α’ Δ.Ο.Υ., κ. Φαρμάκη, ο οποίος εξήγησε πως «μέχρι την στιγμή που μιλάμε έχουν παρουσιαστεί στην υπηρεσία μας και έχουν υπογράψει την σχετική σύμβαση τρεις και όχι τέσσερις υπάλληλοι. Αυτό γίνεται μέσω του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ. Για τις τοποθετήσεις των εν λόγω υπαλλήλων η υπηρεσία μας ενημερώθηκε εγγράφως από το υπουργείο Οικονομικών στις 28 Σεπτεμβρίου ότι εγκρίθηκαν οι συμβάσεις τους και ακολούθως κλήθηκαν οι υπάλληλοι να τις υπογράψουν, όπως και έκαναν. Η έγκριση των συμβάσεων από το υπουργείο έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου 2009, δεκατέσσερις δηλαδή ημέρες περίπου από την προκήρυξη των εκλογών. Χωρίς να θέλω προσωπικά να πάρω καμία θέση στο θέμα, δεδομένου ότι είμαι υπηρεσιακός παράγοντας και τα ζητήματα που τίθενται είναι πολιτικά, εκτιμώ ότι σύμφωνα μα την συνήθη διαδικασία, ο χρόνος αυτός είναι πολύ λίγος για να έχουν οριστεί οι θέσεις μετά την προκήρυξη των εκλογών, όμως αυτό αποτελεί μία καθαρά προσωπική εκτίμηση, αν έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες…».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: