1/10/09

Ακέφαλη η ΣΕΚΑΠ!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ Η «Θ» ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΠΑ

-Κατατέθηκε έγγραφη η παραίτηση του Προέδρου στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο
-Άγρια κόντρα μελών με Ράπτη που ήθελε να περάσουν αποφάσεις για εργαζόμενους
-Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου η νέα συνεδρίαση λόγω… εκλογών!

Επιβεβαιώθηκε απόλυτα η πληροφορία της «Θ», που χθες αποκλειστικά είχε αποκαλύψει ότι ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ και υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας κ. Νίκος Παππάς θα παραιτούνταν από τη θέση του.

Χθες και κατά την έναρξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Καπνοβιομηχανίας, ο Αντιπρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Ράπτης ανέγνωσε την έγγραφη παραίτηση του κ. Παππά, ζητώντας από το Σώμα να γίνει δεκτή, ενώ ως λόγοι παρουσιάστηκαν τόσο η αδυναμία του να προσέρχεται στην εταιρία λόγω υποψηφιότητας, όσο και άλλοι προσωπικοί λόγοι…
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Θ» είχε επισημάνει πρωτίστως το θέμα της ηθικής πρακτικής από πλευράς Προέδρου της ΣΕΚΑΠ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έριξε μομφή στο πρόσωπό του. Αντιθέτως υποστηρίξαμε – και αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση – ότι ένα πρόσωπο διοίκησης εταιρίας δημοσίου ενδιαφέροντος δεν είναι δυνατόν όταν πολιτεύεται να κρατά θέση τέτοιας οικονομικής δυναμικής.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
Εν τω μεταξύ και όπως ήταν και αναμενόμενο λόγω της προεκλογικής περιόδου, το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο μόνο ήρεμο δεν ήταν, αφού ο Αντιπρόεδρος της ΣΕΚΑΠ μετά και την παραίτηση Παππά, ζήτησε να γίνει κανονικά η συζήτηση και να αποφασιστούν θέματα, που θα δέσμευαν στο άμεσο μέλλον την εταιρία.
Η πλειονότητα των μελών του συμβουλίου δεν έκανε δεκτή αυτή την πρόταση του κ. Ράπτη και υπό το φόβο της ανοιχτής τοποθέτησης του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε τοπικά να μην παρθεί καμία απόφαση που να δεσμεύει την εταιρία μέχρι και την επομένη των εκλογών!
Τελικώς ο κ. Ράπτης έκανε ένα βήμα πίσω από τις απόψεις του, προτείνοντας να γίνει το διοικητικό συμβούλιο την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, δύο μέρες δηλαδή μετά τη διενέργεια των εκλογών.

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: