2/10/09

Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος: «Δουλειά για τα προβλήματα της Ξάνθης»


Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Θ»

Ο ιατρός – χειρούργος Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος αποτελεί σίγουρα μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες πολιτικές και όχι μόνο προσωπικότητες της Ξάνθης. Ο λόγος είναι μάλλον προφανής. Πέραν από την επαγγελματική του ενασχόληση, αποτελεί από το 1974 προβεβλημένο ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ξάνθης, με έντονη δραστηριότητα και θέληση για προσφορά. Αυτά είναι άλλωστε που του εξασφάλισαν πολλές φορές όχι μόνο την εμπιστοσύνη του Κινήματος σε σημαντικές και «μάχιμες» θέσεις, αλλά, όπως αυτή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και χιλιάδες ψήφους από τους συμπολίτες μας, όσες φορές ζήτησε την στήριξή τους.

Για τις προσεχείς Εθνικές Εκλογές ο κ. Παπαδόπουλος συμπεριλήφθηκε για μία ακόμη φορά στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, μετά την άτυχη για τον ίδιο εκλογική «μάχη» του 2007 όπου δεν εκλέχθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για ελάχιστους ψήφους. Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο ήρθε η συγκεκριμένη αποτυχία «αποτέλεσε μεγάλο σοκ», όπως παραδέχεται και ο ίδιος, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί πικραμένος για ένα μικρό χρονικό διάστημα από τα κοινά του τόπου μας.

ΔΕΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΑΙ
Όλα αυτά όμως ανήκουν πλέον στο παρελθόν και όπως δηλώνει στην «Θ» επανέρχεται με ανανεωμένες τις δυνάμεις του στον τοπικό πολιτικό στίβο ζητώντας και πάλι την ψήφο των Ξανθιωτών σε μία πολύ δύσκολη εκλογική μάχη. Οπότε το ερώτημα που του θέσαμε είναι μάλλον εύλογο και συνοψίζεται στο γιατί να επιλέξουν τον ίδιο οι συμπολίτες μας που έχουν αποφασίσει να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ; Με ευθύτητα αλλά και επίγνωση της μέχρι σήμερα πολιτικής του διαδρομής ο κ. Παπαδόπουλος μιλά χωρίς περιστροφές τονίζοντας ότι «επιζητώ την επιλογή των συμπολιτών μου γιατί πρώτον έχω αποδείξει ότι δεν αποτελώ μέρος ενός σάπιου συστήματος που επικράτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν συναλλάσσομαι, δεν υποκύπτω σε πιέσεις, δεν είμαι ετερόφωτος αστέρας της πολιτικής και κυρίως προέρχομαι από τις λαϊκές βάσεις του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας μάχες τόσο για το κόμμα όσο και για την κοινωνία. Επίσης θεωρώ ότι η πορεία μου και ως γιατρού έχει δείξει ότι γνωρίζω να είμαι κοντά και άμεσα στον άνθρωπο, να τον εξυπηρετώ με ανθρώπινα κριτήρια και κυρίως να προτάσσω το συλλογικό συμφέρον από το ατομικό. Με μία φράση γιατί θεωρώ ότι πρεσβεύω και μπορώ να υλοποιήσω τη Νέα Αλλαγή που θέλει και θα φέρει στη χώρα μας, ο Πρόεδρός μας και αυριανός Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου».

Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Όντας μόλις δύο μέρες πριν από την 4η Οκτωβρίου και έχοντας ολοκληρώσει το προεκλογικό του πρόγραμμα, ρωτήσαμε τον Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο για την αίσθηση που αποκόμισε από τις συναντήσεις του με τους συμπολίτες μας, αλλά και για το γενικότερο κλίμα που συνάντησε στις πολλές επαφές που είχε με τον κόσμο τόσο στην πόλη της Ξάνθης αλλά και στα χωριά, τόσο του βουνού όσο και του κάμπου. «Πρέπει να πω ότι στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η επαφή μου με το λαό της Ξάνθης ήταν καθολική. Δεν άφησα περιοχή, χωριό και γειτονιά που να μην επισκεφθώ, αν και νομίζω ότι ο χρόνος ήταν λίγος. Θεωρώ πάντως ότι τα πήγαμε καλά. Οι δυσκολίες βέβαια πάντα υπήρχαν, όμως είναι παντού διάχυτο ότι η κοινωνία στενάζει, είναι φορτωμένη με προβλήματα, προσπαθεί να κρατηθεί και έτσι δεν έχει τα αντανακλαστικά του παρελθόντος, γιατί πολύ απλά τα βάρη είναι πολλά και δυσβάσταχτα», δηλώνει ο κ. Παπαδόπουλος και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «προσωπικά προσπάθησα να εμπνεύσω το όραμα, την ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο, για μία Ξάνθη και πάλι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγό των εξελίξεων. Είμαι σίγουρος ότι οι Ξανθιώτες θα με τιμήσουν με την ψήφο τους, γιατί έδειξα τι ακριβώς πρεσβεύω και τι ακριβώς θα προσπαθήσω να υλοποιηθεί. Αυτό προσπάθησα να καταλάβει ο κόσμος της Ξάνθης».

ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Πως βλέπει όμως ο ίδιος την έκβαση των επικείμενων εκλογών τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο; Είναι τελικά η ώρα του ΠΑΣΟΚ να επανέλθει στην εξουσία;
Ξεκινώντας από την πιθανότητα επανόδου του Κινήματος στην διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι «για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτοσκοπός η εξουσία, αν και είναι κόμμα εξουσίας. Είναι ευθύνη η διακυβέρνηση της χώρας και όχι μία χρονική περίοδος όπου θα βολεύει ημετέρους και θα εξυπηρετεί συμφέροντα, όπως έπραξε κατά κόρον η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής. Άλλωστε για τους πολίτες είμαστε η μόνη εγγυήτρια πολιτική δύναμη, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό καταρχήν αδιέξοδο και κατά δεύτερο από την πολιτική απραξία. Όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών σε εθνικό επίπεδο πιστεύω σε μία αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε και οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι η πολιτική αστάθεια δεν ευνοεί κανέναν. Σε τοπικό επίπεδο πιστεύω ακράδαντα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι παντοδύναμο. Όσον αφορά εμένα προσωπικά, είμαι περισσότερο από αισιόδοξος, ότι θα είμαι ένας από τους Βουλευτές του Νομού το πρωί της 5ης Οκτωβρίου με την ευθύνη της εξυπηρέτησης των πολιτών και της προώθησης των αιτημάτων της Ξάνθης. Έχουμε ανάγκη από καθαρές παρουσίες, που δεν εκπροσωπούν μηχανισμούς, που αντιπροσωπεύουν συμφέροντα και αντιλήψεις «ελέγχου» της κοινωνίας. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και αυτή ξεκινά από τη Δευτέρα το πρωί. Στη δική μου πολιτική διαδρομή έχουν θέση όλοι οι Ξανθιώτες, χωρίς καμία εξαίρεση».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: