3/10/09

Δέσμευση διεκδίκησης για την Ξάνθη


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
Την αποφασιστικότητά του να τεθεί επικεφαλής μίας πορείας διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία όσων αξίζουν στην Ξάνθη διατράνωσε στην κεντρική πολιτική του ομιλία ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο φίλων και υποστηρικτών του, που γέμισαν το Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης μας, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική μάχη της 4ης Οκτωβρίου, «που θα φέρει τις απαραίτητες ανατροπές αλλά και τις προοπτικές για δημιουργία που χρειάζεται ο τόπος απέναντι στις παλαιοκομματικές πρακτικές που έφερε και πάλι στο προσκήνιο η απερχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ»

Περιγράφοντας μία ζοφερή πραγματικότητα στον οικονομικό τομέα, όπου κυριάρχησαν η αποβιομηχάνιση, το κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων, η ανεργία, η μείωση του αγροτικού εισοδήματος αλλά και η γενικότερη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, ο κ. Παπαδόπουλος δεν αντέταξε μόνο το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις πρώτες 100 ημέρες, σε περίπτωση που αναλάβει την ηγεσία της χώρας. Ως μία από τις βασικές αιτίες για την σημερινή κατάσταση θεώρησε το γεγονός ότι «κανείς δεν χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και δεν διεκδίκησε για την Ξάνθη», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δίνοντας παράλληλα το παράδειγμα των κονδυλίων που έφτασαν στον τόπο μας μέσω του ΕΣΠΑ, σε αντιπαραβολή με τα κονδύλια γειτονικών περιοχών. Θεμελίωσε έτσι την δέσμευσή του να διεκδικήσει ο ίδιος από την κεντρική εξουσία όσα πραγματικά αξίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο, για τον τόπο μας.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Στα πλαίσια αυτών των διεκδικήσεων ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε συνοπτικά τις δικές του προτάσεις που θα μπορούσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, όχι μόνο να ενισχύσουν την τοπική οικονομία, βγάζοντάς την από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα, αλλά και να ενδυναμώσουν την συνοχή της τοπικής κοινωνίας μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που ξεφεύγουν από τα στενά όρια των οικονομικών ενισχύσεων. Πιο συγκεκριμένα., ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε:

- να στηριχτούν και να προωθηθούν, στα πλαίσια της «πράσινης» ανάπτυξης, η γεωθερμία της περιοχής μας σ’ όλες τις εκδοχές εφαρμογής της στη γεωργία, τον τουρισμό και την ενέργεια,
- να αναθεωρηθεί το ΕΣΠΑ και όλα τα μέτρα που αφορούν τον νομό μας, με στόχο την ενίσχυση αυτών που πραγματικά χρειάζονται στήριξη στις δημιουργικές και επαγγελματικές πρωτοβουλίες τους και όχι οι «βολεμένοι»,
- να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης του τοπικού αγροτικού τομέα με την προώθηση και δημιουργία προτύπου σχολής αγροτικών επιχειρήσεων και παραγωγικών εκμεταλλεύσεων στον ορεινό όγκο,
- να προωθηθεί το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση και φθηνή ενέργεια, που θα σέβεται το περιβάλλον της πόλης,
- να υπάρξει ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων της πεδινής ζώνης,
- να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος οικισμός στην περιοχή του Δροσερού,
- να δημιουργηθεί κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας μακροχρόνιων πασχόντων στην Ξάνθη,
- να υπάρξει στοχευμένη βιομηχανική πολιτική για ενίσχυση της τοπικής βιομηχανικής και μεταποιητικής παραγωγικής βάσης του νομού,

Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ενώπιον του ακροατηρίου του ότι η επιλογή των συμπολιτών μας στο πρόσωπό του για την εκπροσώπησή τους στο Εθνικό Κοινοβούλιο, στις προσεχείς εκλογές, θα αποτελέσει το έναυσμα «για να παλέψω για όλα αυτά τα συγκεκριμένα και όχι γενικόλογα, για όλα αυτά που είναι αγωνίες και προβλήματα της κοινωνίας μας, να αγωνιστώ για την Ξάνθη, τη Θράκη, την Περιφέρειά μας, την Ελλάδα. Για να δώσω μάχες για εσάς τους πολλούς και όχι για τους λίγους».
Να σημειωθεί, τέλος, ότι η ομιλία του κ. Παπαδόπουλου παρακολούθησαν πολλά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ξάνθης του Κινήματος, Αχιλλέας Τσαρτσάρας, οι εκπρόσωποι των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων στον Δήμο και τη Νομαρχία Ξάνθης, Χρίστος Πούλιος και Καραλίδης Φώτης, ο πρώην δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης και άλλοι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: