3/10/09

«Αστακός» Τούρκων στη Θράκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΞΑΝΘΗ-Επιστολή της Συμβουλευτικής καλεί σε «τουρκική» ψήφο
-Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών προχωρά η Άγκυρα με τους υποψήφιους
-Κοινή γραμμή Μαλκοτς – Ζεϊμπεκ, μόνος προσπαθεί ο Τσετίν
-Προκλητικά τηλεοπτικά μηνύματα του τούρκου Υπ. Επικρατείας


Ένας πραγματικός γρίφος είναι οι συσχετισμοί πλέον στη μειονότητα, αφού η Τουρκία, μη έχοντας εμπιστοσύνη στα στελέχη της σε Κομοτηνή και Ξάνθη, αποφάσισε να στείλει δικούς της ανθρώπους για να ρυθμίσει αλλά και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Έτσι, ο «Αστακός» των Τούρκων, βρίσκεται και παρεμβαίνει ωμά στις Εθνικές Εκλογές.
Οι εξελίξεις σημαντικές… το παρασκήνιο έντονο!

Χθες ο κύβος ερίφθη, με οδηγίες και πάλι από τη Συμβουλευτική Επιτροπή «ούτε μία χαμένη ψήφος από Τούρκο. Μόνο οι Τούρκοι αξίζουν την ψήφο μας…»
Σε τι αποσκοπούν όλα αυτά και τι επιχειρεί η Τουρκία με την έντονη ανάμειξή της στις Εκλογές της Ελλάδας;

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
Ο Τούρκος Υπουργός Επικρατείας κ. Εγκρεμέζ Μπαγκίζ σε μήνυμα που έστειλε προς τους μουσουλμάνους της Θράκης μέσω των τουρκόφωνων ΜΜΕ που εδρεύουν στην περιοχή μας τόνισε: «Δεν αξίζει η Τουρκία να ασχολείται με την Ελλάδα. Να μην ξεχνάει κανείς στην Ελλάδα, ότι ο ήλιος ανατέλλει από την Τουρκία και δύει στην Μακεδονία…»
Τι μπορεί αλήθεια να σημαίνουν όλα αυτά;
Όπως αποκαλύπτει κορυφαίος παράγοντας της μειονότητας που δεν πολιτεύεται εξαιτίας κόντρας με τη Συμβουλευτική Επιτροπή «η Τουρκία επιχειρεί έλεγχο στη Βαλκανική με κέντρα επεμβάσεων την Ελλάδα και τα Σκόπια. Γι’ αυτό άλλωστε και χρηματοδοτεί καμπάνιες και προπαγάνδες μέσω των Συλλόγων Μουσουλμάνων και επιχειρεί διασύνδεσή τους, με τακτικά ταξίδια των Ξανθιωτών και Κομοτηναίων στα Σκόπια και το Κόσσοβο…»
Στο περιθώριο ερωτήσεων ο κ. Μπαγκίζ τόνισε ότι «η Τουρκία έχει αξιόλογα στελέχη και την ενδιαφέρει η συνεχή στήριξη της μειονότητας και όχι των προσώπων…» κάνοντας σαφές ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις!

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
Από την Πέμπτη το βράδυ βρίσκεται στη Θράκη με έδρα την Κομοτηνή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης, που εδρεύει στην Κων/πολη, κ. Οζγαν Φερούχ, πρώην κυβερνητικό στέλεχος, που έχει την απόλυτη ευθύνη μαζί με τον Τούρκο Πρόξενο για την διοχέτευση συγκεκριμένων τακτικών, προκειμένου να αναδειχθούν νέα άτομα στον πολιτικό στίβο, ακόμη και με τον κίνδυνο μη εκλογής τους, σε μία προσπάθεια αλλαγής σκυτάλης στα πρόσωπα.



ΜΑΖΙ ΜΑΛΚΟΤΣ – ΖΕΪΜΠΕΚ
Χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω είναι ότι η μουσουλμάνα υποψήφια της Ν.Δ. κα Αϊσέλ Ζεϊμπέκ που χθες σε τοπική εφημερίδα αποκάλυψε ότι «δεν ανήκει στη Ν.Δ.» συμπορεύεται με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κο Μαλκοτς προκειμένου ο δεύτερος, ως ο πιο «δυναμικός τούρκος» να καταφέρει να αποσπάσει ψήφους από τον επίσης δυνατό υποψήφιο και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάνταζη.
Λέγεται μάλιστα ότι οι Ζεϊμπέκ και Μαλκοτς κινούνται κατ’ εντολή του Προξενείου στην ίδια γραμμή για την τελική αποδυνάμωση Τσετίν.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
Μήνυμα εξέδωσε και χθες η Συμβουλευτική Επιτροπή ζητώντας από τους μουσουλμάνους την ώρα της προσευχής στα Τεμένη «να ψηφίζουν Τούρκους και μόνο Τούρκους και όχι χριστιανούς…» ενώ μία άλλη ανακοίνωση Συλλόγων που υποστηρίζονται από το Τουρκικό Προξενείο και εμπίπτουν στην χρηματοδότηση της Τουρκικής Κυβέρνησης ως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ανέφεραν χαρακτηριστικά με τον τίτλο «ΑΪΝΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ» την χρονική στιγμή συσπείρωσης για την ανάδειξη «τουρκοσυνείδητων» υποψηφίων και μόνο.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
Πληροφορίες της «Θ» έλεγαν χθες το απόγευμα ότι από τη Σμύρνη μόνο έχουν ξεκινήσει πάνω από 80 λεωφορεία για να μετακινήσουν ψηφοφόρους σε Κομοτηνή και Ξάνθη προκειμένου να ενισχυθεί το εκλογικό σώμα της μειονότητας και να μην υπάρχουν απώλειες, όπως στις Ευρωεκλογές όπου το ποσοστό αποχής στις μειονοτικές ψήφους άγγιξε το 60% συνολικά.

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: