20/10/09

Στον προϋπολογισμό τα νεότερα για τη Θράκη


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΥΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στην κατάθεση του προϋπολογισμού θα εξειδικευθεί το πρόγραμμα και ο σχεδιασμός για τα έργα και τις δράσεις στη Θράκη αλλά και σε κάθε περιοχή, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς Βουλευτές που απάντησαν σε σχετικό ερώτημα της «Θ» για απουσία θέσεων για την περιοχή μας.

Τόσο ο κ. Ξυνίδης όσο και ο κ. Μάντατζη επαίνεσαν την κυβέρνηση για «τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων που έγιναν πρόγραμμα της κυβέρνησης…» εμμένοντας στην άποψη ότι «αυτή η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας θα δημιουργήσει μια Ελλάδα αξιόπιστη, διεθνές κύρος, οικονομική σταθερότητα και φερεγγυότητα…»

ΞΥΝΙΔΗΣ: «ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…»
Για τον «πρωτάρη» Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη που βρέθηκε στα έδρανα της Βουλής από την προηγούμενη Τετάρτη οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης «ήταν ακριβώς η απεικόνιση της προεκλογικής εκστρατείας και δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ…» και συνέχισε: «Αλλάζουμε τη δομή της χώρας. Αλλάζουμε το φορολογικό μοντέλο. Αλλάζουμε τον Εκλογικό Νόμο. Επαναφέρουμε την αξιοκρατία και το ΑΣΕΠ σε κάθε πρόσληψη. Προκηρύσσουμε θέσεις με πολιτική σημασία. Με όλα αυτά επιχειρούμε και αλλάζουμε την Ελλάδα…»
Ο πρώην Συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης επισημαίνει ακόμα ότι «Παίρνουμε μέτρα για τις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις της χώρας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε ελεημοσύνη. Αυτή είναι η υποχρέωση του κράτους. Αυτή είναι η Βούληση του ΠΑΣΟΚ. Προστασία του Πολίτη, γιατί για εμάς είναι Πρώτα ο Πολίτης….» και κατέληξε: «Στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε μία χώρα αξιόπιστη, σταθερή, με κύρος και αξιοπιστία αλλά και φερέγγυα στους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους. Ο κάθε έλληνας και η κάθε ελληνίδα, θα αισθάνονται περήφανοι για τη χώρα που ζουν…

ΜΑΝΤΑΤΖΗ: «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»
Για τον «έμπειρο» Βουλευτή Τσετίν Μάντατζη οι «προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είναι απλά η απόδειξη ότι ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ τηρούν τις υποσχέσεις τους. Είναι η μοναδική ελπίδα για τον τόπο μας, για τον κόσμο και όλοι αναμένουν το κυβερνητικό έργο…»
Επισημαίνει ότι προτεραιότητα είναι «η αλλαγή των όρων στην αγροτική οικονομία και στην ενίσχυση της αγοράς…»
Εξειδικεύει την άποψή του ότι «δεν χρειάζονται νέοι φόροι για να πάει καλά το ταμείο του κράτους, αλλά καλοί εισπρακτικοί μηχανισμοί που να εισπράττουν τις οφειλές χωρίς διακρίσεις…» και καταλήγει: «Ως τοπικός Βουλευτής θα δώσω μάχες για μία καλύτερη αγροτική οικονομία και τόνωση της βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή μας. Οι επιδοτήσεις θα πρέπει να δίνονται στην ώρα τους και η επιστροφή του αυξημένου ΦΠΑ στους αγρότες να δοθεί επίσης άμεσα. Μόνο έτσι θα τονώσουμε ένα σημαντικό μέρος της δικής μας οικονομίας τοπικά…»

ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ…
Τέλος σε απάντηση της ερώτησης της «Θ», γιατί δεν έγινε από πλευράς Πρωθυπουργού και αρμοδίων Υπουργών ιδιαίτερη μνεία στην περιοχή μας και τα προβλήματά της και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές απάντησαν ότι «αυτό θα γίνει με την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2010 στα μέσα Νοεμβρίου στη Βουλή, όπου εκεί θα εξειδικεύονται έργα, πιστώσεις ανά περιφέρεια και δράσεις που θα απορροφήσουν πόρους από τα εθνικά και κοινοτικά κονδύλια… Εκεί θα γίνει συζήτηση επί της ουσίας και θα ζητηθούν συγκεκριμένα πράγματα…»

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: