2/10/09

Μ. Στυλιανίδης: «Αγάπη και φροντίδα στην ώριμη ηλικία»


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ, ΔΕΑΞ, ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ»

Τους ανθρώπους της «ώριμης ηλικίας», όπως τους χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, τίμησε ο Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με την ΔΕΑΞ, το ΚΑΠΗ αλλά και το στρατιωτικό νοσοκομείο, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων. Στα πλαίσια της συμμετοχής του στον εορτασμό της ημέρας ο Δήμος προσέφερε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις υγείας (έλεγχος σακχάρου, χοληστερίνης και πίεσης) στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς όλους, στο περίπτερο που στήθηκε για τον λόγο αυτό στην πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την ευκαιρία βέβαια δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη οι ηλικιωμένοι της πόλης μας οι οποίοι έσπευσαν κατά δεκάδες, δηλώνοντας παράλληλα ευχαριστημένοι για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Δήμος για τους ίδιους, τιμώντας τους σε μία ημέρα αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτούς.

«ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ»

Αναφερόμενος στην «Ημέρα των Ηλικιωμένων» αλλά και στην εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμή τους ο Μιχάλης Στυλιανίδης δήλωσε στην «Θ» ότι «διοργανώσαμε την ειδική αυτή εκδήλωση, συμμετέχοντας στην «Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων», όχι μόνο για να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας της ώριμης ηλικίας, αλλά και για να περάσουμε το μήνυμα, ιδιαίτερα στους νεότερους, ότι αυτή η κατηγορία των συμπολιτών μας αξίζει ιδιαίτερης αγάπης και φροντίδας από όλους μας. Άλλωστε οι ίδιοι μπορεί να μεγάλωσαν πια αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μεγάλωσαν πρώτα όλους μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιδημάρχου και προέδρου του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, Γιώργου Παπασταματίου, ο οποίος υπενθύμισε σε όλους ότι «η 1η Οκτωβρίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ το 1991 ως «Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων» για να τονίσει την μεγάλη σημασία της συνεισφοράς των ηλικιωμένων συμπολιτών μας στην ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας μέσω της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους στις επόμενες γενιές. Από αυτή την άποψη τους οφείλουμε σεβασμό για όλα όσα μας έχουν διδάξει».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: