2/10/09

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Ξάνθης

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΣΑΝΤΑ ΑΠΟ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

-Αυξάνονται τα περιστατικά κλοπών μέρα – μεσημέρι
-Άμεσα τα αντανακλαστικά των πολιτών που καταδιώκουν τους κακοποιούς
-Απαιτείται αύξηση των πεζοπόρων περιπολιών στο κέντρο και την αγορά


Παρ’ όλιγο να είχαμε τραγωδία χθες στο κέντρο της πόλης, όταν θρασύτατος ληστής επιδίωξε να ληστέψει κινούμενο αυτοκίνητο και όταν τον καταδίωξαν πυροβόλησε επάνω στους διερχόμενους πολίτες.

Το γεγονός συνέβη χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τη μία, στη συμβολή των οδών Παν. Τσαλδάρη και Λεωφ. Στρατού (ακριβώς επάνω στη γέφυρα του Κοσύνθου), όταν κινούμενο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μία γυναίκα επιβράδυνε την ταχύτητα λόγω εισόδου στη γέφυρα και τότε ο ληστής μπήκε από την πόρτα του συνοδηγού και με τη χρήση αναισθητικού σπρέϋ άρπαξε την τσάντα από το κάθισμα.
Οι διερχόμενοι που είδαν το περιστατικό καταδίωξαν αμέσως τον ληστή και εκείνος βλέποντας τον κίνδυνο να συλληφθεί, άρχισε να πυροβολεί επάνω στους πολίτες, οπότε και αυτοί ακινητοποιήθηκαν και εκείνος διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Την άτυχη γυναίκα οδηγό του ΙΧ μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ξάνθης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Το γεγονός αυτό μπορεί να είναι ξεχωριστό ως προς την εξέλιξή του, όμως τα φαινόμενα παραβατικότητας στο κέντρο, με ληστείες, ολοένα και αυξάνονται.
Όπως έγινε γνωστό από καταστηματάρχη της οδού Παν. Τσαλδάρη χθες έκλεψαν φορέματα μεγάλης αξίας από κατάστημα της περιοχής, ενώ οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ζητούν αύξηση των πεζοπόρων περιπολιών από την αστυνομία στους εμπορικούς δρόμους, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής των καταστημάτων.
Όπως ομολογούν οι ίδιοι οι επαγγελματίες στη «Θ», «η κατάσταση γίνεται πλέον επικίνδυνη και φοβόμαστε να ανοίγουμε τα καταστήματά μας…»
Βεβαίως από πλευράς Αστυνομίας γίνεται ότι είναι δυνατό, όμως η έλλειψη προσωπικού είναι το βασικό αίτιο της μη ορθής εφαρμογής του μέτρου.

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: