21/10/09

Α. Κατσιμπέρης: «Θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αστυνόμευση»


ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Την πρόθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Ξάνθης διατύπωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, ταξίαρχος Ανδρέας Κατσιμπέρης, σε δηλώσεις του στην «Θ» με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Αρτεμίου, ο οποίος τιμάται στις 20 Οκτωβρίου.

Α. ΚΑΤΣΙΜΠΕΡΗΣ: «ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ»

Την προσωπική του δέσμευση για συνέχιση της βελτίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Ξάνθης ανακοινώνοντας παράλληλα και νέα μέτρα αστυνόμευσης του αστικού ιστού της Ξάνθης, δήλωσε ο κ. Κατσιμπέρης, στις δηλώσεις του για τον εορτασμό της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κατσιμπέρης δήλωσε ότι «σήμερα η Αστυνομία γιορτάζει τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο με όλες τις τιμές που αρμόζουν στην περίσταση. Από την πλευρά μου θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την τιμητική τους παρουσία, τόσο τις αρχές του τόπου όσο και τα Μέσα Ενημέρωσης. Το δικό μας μήνυμα, με αφορμή την σημερινή ημέρα, συνοψίζεται στην έκφραση της αποφασιστικότητάς μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της Ξάνθης, όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Σε αυτά τα πλαίσια θα ήθελα να ενημερώσω τους Ξανθιώτες ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρχει στην πόλη ένα νέο είδος αστυνόμευσης η οποία θα γίνεται από δίκυκλες μηχανές με δύο επιβαίνοντες, κάνοντας ακόμη πιο εμφανή την παρουσία της αστυνομίας στην πόλη της Ξάνθης». Σε ερώτησή μας αναφορικά με κάποια ζητήματα που έχουν τεθεί αναφορικά με την αστυνόμευση τις νυχτερινές κυρίως ώρες του χώρου του Λιμνίου, πλησίον του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης, ο κ. Κατσιμπέρης δήλωσε ότι «ήδη το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης έχει ξεκινήσει περιπολίες τόσο στον χώρο του Λιμνίου όσο και σε άλλους χώρους όπου διενεργούνται αυτοσχέδιοι αγώνες ή άλλες παράνομες δραστηριότητες. Έχουμε υπόψη μας τα ζητήματα αυτά, ελέγχουμε την κατάσταση και προσδοκώ ότι σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: «ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ»

Στην «παρθενική» δημόσια εμφάνισή του, ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, δήλωσε στην «Θ», αναφορικά με τον εορτασμό αλλά και την γενικότερη δραστηριοποίησή του μετά την επιστροφή του, ότι «μετά τις συναντήσεις που είχα ο απόγευμα της Δευτέρας με τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Σταυρούπολης καθώς και σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί με το Νομάρχη Ξάνθης, όπου εργαστήκαμε επί της ουσίας όλων των ζητημάτων και ενημερώθηκα για τα θέματα που αφορούν το νομό στο σύνολό του, παραβρέθηκα στην δοξολογία και στην δεξίωση που παρέθεσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, προς τιμή του αγίου προστάτη της που γιορτάζει σήμερα. Είναι οι πρώτες δημόσιες εμφανίσεις μου όμως θεωρώ ότι επιδιώκω την ουσία χωρίς να με ενδιαφέρει και τόσο η δημόσια παρουσία μου αυτή καθαυτή, όσο η ουσιαστική συνεργασία με τους φορείς. Λόγω του εορτασμού δεν είχα την ευκαιρία για μία ουσιαστική συνεργασία για τα θέματα που αφορούν την λειτουργία της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, όμως είναι σίγουρο ότι τόσο με τους συνδικαλιστικούς φορείς των αστυνομικών όσο και με τον διευθυντή και τους διοικητές των τμημάτων θα προσπαθήσω να σταθώ αρωγός στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα το Σώμα στην Ξάνθη, διότι το έργο που επιτελούν είναι σημαντικό». Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το αν δεσμεύεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση την ενίσχυση από πλευράς προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, ο κ. Ξυνίδης δήλωσε ότι «τα θέματα ελλείψεων προσωπικού, δυστυχώς, υπάρχουν σε όλους τους τομείς, σε όλες τις υπηρεσίες και σε όλα τα σώματα. Είναι ένα ζήτημα στο οποίο το ΠΑΣΟΚ τόσο προεκλογικά όσο και στις προγραμματικές του δηλώσεις έχει δεσμευτεί να δώσει απάντηση. Πιστεύουμε ότι σε σημαντικούς τομείς της κοινωνικής ζωής όπως η ασφάλεια, η υγεία και η παιδεία ότι δεν είναι προς το συμφέρον του τόπου να υπάρχουν αυτά τα τεράστια κενά σε προσωπικό. Από την άλλη πλευρά όμως προσπάθειά μας είναι, μέσω των μέτρων που λαμβάνονται, να προχωρήσει ο εξορθολογισμός της κατανομής του προσωπικού. Αυτό πρέπει να γίνει διότι ενώ από τη μία πλευρά υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην ουσία και στην αποστολή των υπηρεσιών και των σωμάτων ασφαλείας, από την άλλη πλευρά βλέπουμε ότι σε κάποιες προνομιακές θέσεις, που είναι και αντιπαραγωγικές, υπάρχει υπερπληθώρα προσωπικού. Άρα εξορθολογίζουμε την κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού και βεβαίως θα καλύψουμε τα κενά τα οποία θα υπάρξουν από εκεί και πέρα, μιας και θεωρούμε ότι η ασφάλεια είναι μία βασική προτεραιότητα για την καθημερινότητα του πολίτη»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Το φετινό πρόγραμμα του εορτασμού συμπεριλάμβανε την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος, ενώ συνεχίστηκε με παράθεση δεξίωσης στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Στους εορτασμούς εκπροσωπήθηκε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, με προεξάρχοντες τον βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, το Νομάρχη και τον Δήμαρχο Ξάνθης, Γεώργιο Παυλίδη και Μιχάλη Στυλιανίδη αντίστοιχα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: