24/9/09

Καταγγελία ΓΣΕΕ για «όργιο» προσλήψεων «stage» μεσούσης της προεκλογικής περιόδου

-ΓΣΕΕ: «ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;»
-«ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΕΣ» ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

«Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, στον ΟΑΕΔ έγινε ένα όργιο με τις προσλήψεις “stage”» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι τα χρήματα είναι από πόρους του ΟΑΕΔ και όχι από ευρωπαϊκά κονδύλια, μιλά για διαδικασία αδιαφανή «ως και παράνομη» και καλεί τη διακομματική επιτροπή να επιληφθεί του θέματος.

Ειδικότερα, ο κ. Παναγόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον ΟΑΕΔ έκανε την εξής δήλωση: «Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, στον ΟΑΕΔ έγινε ένα “όργιο” με τις προσλήψεις “stage”, δηλαδή τα δήθεν ευρωπαϊκά προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Η ερευνά μας έδειξε πως ψεύδονται ασυστόλως! Τα χρήματα είναι από πόρους του ΟΑΕΔ και η διαδικασία είναι σκοτεινή, υπόγεια, ύποπτη ως και παράνομη. Δέκα χιλιάδες και πλέον προσλήψεις έγιναν μετά την προκήρυξη των εκλογών και μάλιστα μετά την παραίτηση του διοικητή προκειμένου να πολιτευτεί. Επιτέλους εισαγγελείς δεν υπάρχουν σε αυτή τη χώρα; Καλώ τη διακομματική επιτροπή να επιληφθεί του θέματος», καταλήγει ο κ. Παναγόπουλος.

«ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ»
Πολύ μελάνι έχει χύσει η «Θ» για το συγκεκριμένο «αμαρτωλό» ζήτημα, για τη στάση του ΟΑΕΔ, καθώς και για τη… σχολή που δημιουργήθηκε –τόσο στα “stage” όσο και στον… καλλωπισμό του αριθμού ανέργων- επί ημερών του σημερινού διοικητή κ. Βερναδάκη. Και βέβαια, αφθονούν τα δημοσιεύματα κι άλλων ΜΜΕ που ρίχνουν φως στο ζήτημα του εμπαιγμού και της «μαύρης», ανασφάλιστης ομηρίας σημαντικού αριθμού εργαζομένων. Κι όλα αυτά προς δόξα των «μαϊμουδισμένων» αριθμών και του χρυσώματος του πικρού χαπιού...
Κατόπιν τούτων, μόνο ως εύλογη και υγιής –παρά τις οξείες εκφράσεις- μπορεί να εκληφθεί η «έκρηξη» του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης κ. Σπύρου Παπαχρήστου: «Αυτά τα κ…stage» είπε χωρίς να φείδεται αυθόρμητων πλην εύστοχων και δικαιολογημένων χαρακτηρισμών, «τα ανακάλυψε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν στην αντιπολίτευση, μιλώντας για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Και στη συνέχεια ήρθαν οι άλλοι και τα έκαναν καθεστώς…». Ο πρόεδρος του ΕΚΞ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στην πρόσφατη εμπλοκή του ΕΚΞ: «Εμείς μια πρόσληψη κάναμε και μάλιστα μέσα από νόμιμες διαδικασίες που εξηγήθηκαν κι έπεσαν όλοι πάνω μας λέγοντας για ρουσφέτι!».
Τέλος, όσον αφορά αυτό το νέο επεισόδιο ενός μακρόχρονου σίριαλ, ο κ. Παπαχρήστου καταλήγει λέγοντας: «Αυτά που κατακρίνει σήμερα ο κ. Παναγόπουλος, δεν θα τα λέει αύριο που θα είναι η παράταξή του στα πράγματα… Αν θέλουν να τα αποφύγουν όλα αυτά, ας τα εντάξουν όλα στο ΑΣΕΠ να τελειώνουμε. Τα άλλα είναι απλώς… κροκοδείλια δάκρυα».
Θοδωρής Μπακάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια: