24/9/09

Παρουσία Δίτσα η είσοδος στην τελική ευθεία

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΧΘΕΣ

Πολιτική εκδήλωση ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, διοργάνωσε προχθές το απόγευμα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης η Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μετά από μια σύντομη εισαγωγή παρουσίασε τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου του ΣυΡιζΑ στην Ξάνθη. Στην εισήγησή του, ο γραμματέας της ΚΠΕ του Συν, κατέγραψε την πολιτική κατάσταση και το διακύβευμα των εκλογών, τονίζοντας την ανάγκη παρουσίας της αριστεράς και τη θετική συμβολή των προτάσεών της.
Μετά την παρουσίαση του κ. Βίτσα, τον λόγο έλαβαν οι υποψήφιοι, παρουσιάζοντας εαυτούς καθώς και τα ζητήματα με το οποία ασχολείται ο καθένας. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι του ΣυΡιζΑ στην Ξάνθη είναι ο φαρμακοποιός κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του Συνασπισμού κ. Νίκος Καλιαμπάκας, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κα Μαρία Καρανάσου-Μπατζακίδου, η φαρμακοποιός κα Ευαγγελία (Εβίτα) Κεχαγιά και ο οδοντίατρος κ. Χασάν Μαλκότς.
Η κα Καρανάσου-Μπατζακίδου αναφέρθηκε στα προβλήματα στην εκπαίδευση και στην παιδεία γενικότερα, στη νεολαία, στην απασχόληση, ενώ κατέθεσε σκέψεις που απορρέουν από την πολύχρονη εμπειρία της στον εκπαιδευτικό χώρο. Οι κ. Χουσεΐν και Μαλκότς επικέντρωσαν στη μειονότητα, τονίζοντας ότι «δεν είναι πρόβλημα, αλλά έχει προβλήματα». Αναφέρθηκαν στις θέσεις του Συν για τα μειονοτικά ζητήματα, ενώ ο κ. Μαλκότς απάντησε εμμέσως σε δημοσιεύματα λέγοντας ότι εντάχθηκε στο χώρο από την εποχή της ΕΑρ και του Κύρκου. Τόνισε δε ότι του έγιναν κι άλλες φορές προτάσεις για να συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο, δεν το έκανε για δικούς του λόγους, ωστόσο αυτή τη φορά δέχτηκε.
Ο κ. Καλιαμπάκας, ως γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του Συνασπισμού, έκανε μια εφ’ όλης της ύλης αναφορά, αποτύπωσε το προεκλογικό κλίμα πανελλαδικά αλλά και στην Ξάνθη και επισήμανε ότι «παρά τα πολλά προβλήματα –αρκετά εκ των οποίων ξεπεράστηκαν- υπάρχει ενότητα στον δρόμο προς τις εκλογές». Τέλος, η κα Κεχαγιά αναφέρθηκε σε θέματα υγείας και πρόνοιας.
Θοδωρής Μπακάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια: