18/9/09

Με τρεις υποψήφιους οι Οικολόγοι – Πράσινοι στην Ξάνθη


Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: «Η “ΠΡΑΣΙΝΗ” ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ»

Με το σύνθημα «Ούτε ίσως, ούτε αύριο - πράσινες λύσεις τώρα» κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές οι Οικολόγοι - Πράσινοι, οι οποίοι ανακοίνωσαν τους συνδυασμούς τους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Με τη φιλοδοξία να εκλέξουν δύο βουλευτές στη Θεσσαλονίκη (από έναν σε κάθε εκλογική περιφέρειά της), οι οικολόγοι προσπαθούν να λάβουν κομμάτι της «εκλογικής πίτας» σε μια χρονική συγκυρία που κάθε τι «πράσινο» δείχνει να πουλάει. Η «Θ» έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο ζήτημα και στις παραμέτρους του, πολύ πριν την προκήρυξη των εκλογών. Οι οποίες βρίσκουν τους «πράσινους» να κατεβάζουν τρεις υποψήφιους στην Ξάνθη, με τους δύο εξ αυτών να είναι από… αλλού.
Συγκεκριμένα, την ψήφο των Ξανθιωτών διεκδικούν ο Ξανθιώτης μελισσοκόμος και ασχολούμενος με τη στήριξη προγραμμάτων οικοτουρισμού κ. Γεώργιος Μασκαλίδης, ο ιδιωτικός υπάλληλος κ. Δημοσθένης Σοφής από την Καλάνδρα Χαλκιδικής και η εξ Αθηνών και διαμένουσα στη Θεσσαλονίκη δασολόγος κα Μαρία Παναγιωτοπούλου.
«Πρόκειται για ανθρώπους που επί σειρά ετών ασχολούνται με οικολογικά ζητήματα» δηλώνει στη «Θ» ο υπεύθυνος τύπου των Οικολόγων – Πρασίνων για την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Πασχαλίδης.

«ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»
Τη διαχείριση των απορριμμάτων προβάλλει ως κυριότερο πρόβλημα της Ξάνθης ο κ. Πασχαλίδης, συμπληρώνοντας: «Πρόκειται για κάτι σοβαρό, αφού αν και είχαμε υποχρέωση έναντι της ΕΕ δεν τηρήσαμε τη νομοθεσία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή περιβαλλοντικών και οικονομικών επιβαρύνσεων. Στο κεφάλι των δημοτών, ακόμα κι ενός μικρού χωριού που διατηρεί χωματερή, θα πέσουν πρόστιμα ενός εκατομμυρίου ευρώ ανά χωματερή όπως προβλέπεται. Και μιλάμε για 34.000 τη μέρα!».
Αναφερόμενος γενικότερα στην κάθοδο των οικολόγων στις εκλογές, ο κ. Πασχαλίδης σημειώνει: «Η παρουσία των οικολόγων στην ευρωβουλή άνοιξε νέους δρόμους για την οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών και την προώθηση θεμάτων μέσω της ΕΕ κι ελπίζω να συμβεί το ίδιο με την είσοδο και στην ελληνική βουλή». Όσον αφορά τη γενικότερη πολιτική του κόμματος, λέει: «Κάποτε η οικολογία φάνταζε σαν πρόσθετο κόστος στην οικονομία. Σήμερα, με τις “πράσινε θέσεις εργασίας”, εμφανίζεται ως λύση στο οικονομικό πρόβλημα. Η Ελλάδα –όπως και άλλες χώρες- βρίσκεται στο κέντρο της οικονομικής, αλλά και κοινωνικής και οικολογικής κρίσης, αλλά η “πράσινη οικονομία” φαίνεται να μπορεί να δώσει διέξοδο με επενδύσει και κίνητρα σε τομείς όπως: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας, ανάπτυξη οικοτουρισμού και κοινωνία των πολιτών». Όσον δε για την περιοχή μας, αναφέρει κλείνοντας: «Η ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχουν μεγάλες απειλές πίσω από αγωγούς, δεξαμενές κι εγκαταστάσεις…».
Θοδωρής Μπακάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια: