18/9/09

Αποδέσμευση επιδοτήσεων από το ΠΑΣΟΚ

Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ:«ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ»
-Προσωπική δέσμευση Σγουρίδη για άμεση καταβολή του 12% και συμψηφισμό

Στο… δεύτερο εξάμηνο του 2007 βρίσκονται ακόμα οι επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας, όμηροι ενός ιδιότυπου ημερολογίου αναφορικά με την καταβολή του περιβόητου 12%.
Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα στις επιχειρήσεις της Θράκης έχει καταβληθεί μέρος του ποσού που αντιστοιχεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2007 από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Δεν είναι μακριά ο καιρός (Ιούλιος) που οι εκπρόσωποι φορέων πέντε νομών της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης συναντήθηκαν στην Κομοτηνή και κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα. Πρόκειται για τους Σωτήρη Τσιακίρογλου (Ξάνθη), Αργύρη Αργυρόπουλο (Ροδόπη), Θωμά Χατζούλη (Καβάλα), Όθωνα Μουρμούλη (Δράμα) και Κώστα Κεβρεκίδη (Έβρος). Οι παραπάνω, αφού ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΒΕΕ στη διοίκηση του ΟΑΕΔ κ. Νικόλαο Αντζινά για το θέμα της επιδότησης του κόστους εργασίας των βιοτεχνικών επιχειρήσεων, ζητούν στο ψήφισμά τους: Να παραμείνει η επιδότηση 12% του κόστους εργασίας ως έχει. Μοναδικό κριτήριο για την συμμετοχή στην επιδότηση του μισθολογικού κόστους να αποτελεί η εγγραφή στο βιοτεχνικό τμήμα του αντίστοιχου Επιμελητηρίου. Άμεση καταβολή του β΄ εξαμήνου του 2007 και των δύο εξαμήνων του 2008.
Παράλληλα, υποστήριξαν ότι αν περικοπεί το 12% για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από τρία άτομα, θα πρέπει να περιμένουμε και περικοπή στις θέσεις εργασίας Κι αυτό εκτιμώντας ότι «όποιος απασχολεί από τρία άτομα και πάνω, θα είναι υποχρεωμένος να απολύσει έναν υπάλληλο για να μπορέσει να κρατήσει τα λειτουργικά έξοδά του στα ίδια επίπεδα».

«ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ, ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…»

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις και όχι αοριστολογίες και παραπομπές στις καλένδες είναι αυτό που ζητά ο επιχειρηματικός –και όχι μόνο- κόσμος, από την κυβέρνηση της 5ης Οκτωβρίου. Σ’ αυτές προβαίνει θαρρετά –δίνοντας τη δυνατότητα, βέβαια, στον χρόνο να δείξει και στους πολίτες να κρίνουν- ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης του ΠαΣοΚ κ. Παναγιώτης Σγουρίδης: «Μέσα στις δέκα δεσμεύσεις που κατέθεσα κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας μου που έγινε στη «Νεράιδα», είναι ότι θα πρέπει στις παραμεθόριες περιοχές να υπάρχει συμψηφισμός εντός εξαμήνου των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, με τις υποχρεώσεις του κράτους προς τις επιχειρήσεις. Είτε είναι το 12% είτε έχει να κάνει με χρήματα που πρέπει να δοθούν από τον αναπτυξιακό νόμο είτε έχει να κάνει με τις αγροτικές επιδοτήσεις. Δηλαδή, τι έχει να δίνει η επιχείρηση στα ασφαλιστικά ταμεία ή σε ΦΠΑ; Τι έχει να παίρνει; Συμψηφισμός, απλά πράγματα…»., είναι η απάντηση Σγουρίδη στα παραπάνω.
Ο υποψήφιος βουλευτής, στρέφει το βλέμμα και λίγο πιο εκεί στην αγορά και δηλώνει: «Το δεύτερο που είχα πει, είναι ότι θα πρέπει για τις παραμεθόριες περιοχές να υπάρχει η ρύθμιση των ακάλυπτων επιταγών. Κι αυτό ώστε μια επιχείρηση που αναγνωρίζει ότι για λόγους αδυναμίας έχει ακάλυπτη επιταγή και συμφωνεί με τον λήπτη της επιταγής ότι θα αποπληρωθεί σταδιακά -εννοείται με το ανάλογο έντοκο ποσό- να μην μπαίνει στον “Τειρεσία”. Αυτή τη στιγμή έχουμε πάρα πολλές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα (αλλά δεν μ’ ενδιαφέρει όλη η Ελλάδα παρά μόνο οι παραμεθόριες περιοχές) που όταν μπουν στον “Τειρεσία” καταστρέφονται ολοκληρωτικά».
Καταλήγοντας, ο κ. Σγουρίδης δηλώνει ως προς το υλοποιήσιμο των προσωπικών δεσμεύσεών του: «Φυσικά θα πάρω πρωτοβουλίες και θα εργαστώ σκληρά για να μπορέσουν αυτές οι δεσμεύσεις μου να πραγματοποιηθούν. Και είμαι βέβαιος, ότι οι δεσμεύσεις αυτές θα υλοποιηθούν. Επειδή ακριβώς γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον τρόπο που λειτουργεί το όλο σύστημα των νομοσχεδίων και επειδή είναι μέσα στην ομπρέλα των μέτρων που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ».
Θοδωρής Μπακάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια: