23/9/09

Επίσκεψη του Τρ. Παπαδόπουλου στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης


«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την τρίτη ηλικία»

Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους πολίτες της Ξάνθης, ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, επισκέφτηκε στις 10:30’ το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου 2009, το ΚΑΠΗ Ξάνθης, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με πολλούς συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.


«ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ»

Χαρακτηριστική ήταν η στιχομυθία του Τριαντάφυλλου Παπαδόπουλου με έναν από τους δεκάδες γέροντες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, που κατέκλυσαν για ένα ακόμη πρωί τον χώρο του κεντρικού ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης. Απευθυνόμενος λοιπόν ο ηλικιωμένος συμπολίτης μας προς τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του ζήτησε, προφανώς εξ’ ονόματος όλων των πολιτικών της χώρας, «να μην μας ξεχνάτε όλους εμάς τους γέροντες και να μην εξαφανίζεστε αφού εκλεγείτε», για να εισπράξει την αντίδραση του κυρίου Παπαδόπουλου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί δίπλα τους με όλες του τις δυνάμεις.

«Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Μετά το τέλος των επαφών του με τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, ο Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του στην «Θ» δήλωσε αναφορικά με την επίσκεψή του στο ΚΑΠΗ του δήμου Ξάνθης ότι «συνεχίζω την προσπάθειά μου να έχω την αμεσότερη δυνατή επαφή και επικοινωνία με τον κόσμο. Άλλωστε μόνο έτσι μπορείς να νιώσεις τον παλμό αλλά ακόμη και τον καημό του, κάτι που είμαι σίγουρος ότι έγινε και εδώ σήμερα με τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ ήταν που έβγαλε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας από την απομόνωση του σπιτιού τους, δίνοντάς τους μία διαφορετική οντότητα μέσα από την ψυχαγωγία αλλά και την κοινωνικότητα, με την μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση, μέσω του θεσμού των ΚΑΠΗ που αυτό εγκαθίδρυσε. Η κοινωνικότητα μάλιστα είναι αυτή που από την μία τους φέρνει πιο κοντά, ενώ από την άλλη ωφελεί και την υγεία τους, βελτιώνοντας την ψυχολογία τους».
Σε ερώτησή μας σχετικά με το πώς είδε ο ίδιος την ψυχολογία των ηλικιωμένων Ξανθιωτών που συνάντησε, ο κύριος Παπαδόπουλος δήλωσε απερίφραστα ενθουσιασμένος από την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το ΠΑΣΟΚ αυτόν ακριβώς τον κόσμο που σε πρώτη φάση τον έβγαλε από την απομόνωση του σπιτιού του, τώρα πλέον προχωρώντας σε μία δεύτερη φάση, θέλει να αξιοποιήσει θετικά την γνώση, την πολύτιμη εμπειρία τους, ακόμη και την σοφία που διαθέτουν, επενδύοντας σε αυτήν ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην λύση των σοβαρότατων προβλημάτων που ταλαιπωρούν την κοινωνία και την χώρα μας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: