30/9/09

Κοινά προβλήματα αναζητούν λύση


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της περιοχής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2009, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Β.Ε. Ξάνθης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του περιφερειακού συνδικαλιστικού οργάνου των εμπόρων συνεδρίασε κατ’ εξαίρεση στην πόλη μας, αφού οι συνεδριάσεις του γίνονται στην Θεσσαλονίκη.

ΚΟΙΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που βρέθηκαν στην πόλη μας, εκπροσωπώντας εμπορικούς συλλόγους από την Αλεξανδρούπολη, το Κιλκίς, την Δράμα, τις Σέρρες, την Θέρμη Θεσσαλονίκης, την Ορεστιάδα, την Ξάνθη και άλλες περιοχές. Προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, η «επέλαση» των πολυκαταστημάτων, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η φορολογία, οι περαιώσεις και ο Τειρεσίας, φαίνεται πως αποτελούν κοινό «πονοκέφαλο» για τους βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες. Όμως η συνεδρίαση δεν είχε σαν στόχο απλά και μόνο την καταγραφή των προαναφερθέντων προβλημάτων. Όπως ανέφερε στην «Θ» το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμιος Μίλκογλου, «σκοπός της συνεδρίασης δεν ήταν απλά να συζητήσουμε για τα προβλήματα που μας απασχολούν αλλά αυτά ν’ αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας και προβληματισμού ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, που θα γίνει σε ένα μήνα στην συμπρωτεύουσα, όπου και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις για όσα μας απασχολούν. Επίσης στόχος της συνεδρίασης ήταν να γίνει μία αναλυτική καταγραφή τους ώστε να τεθούν αυτά υπόψη της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου». Αναφερόμενος αναλυτικότερα στα ζητήματα που φαίνεται να απασχολούν κυρίως τον εμπορικό κόσμο, ο κύριος Μίλκογλου τόνισε πως «πολύ σημαντικό για όλους μας είναι το ζήτημα των αλλεπάλληλων περαιώσεων που μας ζητούνται συχνά πυκνά, μία πρακτική στην οποία αντιπροτείνουμε το ετήσιο κλείσιμο των βιβλίων από τους επιχειρηματίες, οπότε και να «κλείνουν» μαζί τους και όλες οι φορολογικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Κράτος. Επίσης μεγάλο «αγκάθι» στην όποια επιχειρηματική δραστηριότητα αποτελεί πλέον και ο διαβόητος «Τειρεσίας», αφού περίπου 850.000 φυσικά πρόσωπα και 150 – 200.000 επιχειρήσεις μπήκαν στις λίστες του μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 2009, χωρίς βέβαια να υπολείπονται σε σημασία τα ζητήματα της μειωμένης ρευστότητας, των πολυκαταστημάτων αλλά και του κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πλέον πολλές επαρχιακές πόλεις…».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: