24/9/09

Όποιος πρόλαβε… τα προγράμματα είδε…


ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 11 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠ.ΑΝ. ΚΑΙ ΥΠ.ΕΘ.Ο. ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ
Από τα έντεκα προγράμματα τα οποία ξεκίνησαν να «τρέχουν» τον περασμένο Μάιο από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας, έχοντας σαν βασικό τους στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, τρία είναι που φτάνουν σιγά σιγά στην λήξη τους.


ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ, ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πουσπουρίκα, σύμβουλο επιχειρήσεων στην πόλη μας, «το σημαντικότερο από αυτά είναι το, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το οποίο είχε προϋπολογισμό 1,050 δισεκατομμυρίων ευρώ και αφορούσε επιχειρήσεις που απασχολούσαν λιγότερα από πενήντα άτομα προσωπικό, το οποίο λήγει στις 9 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους».
Όσον αφορά τα δύο άλλα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα πάντα με τον κύριο Πουσπουρίκα, αυτά επιχειρούν εξειδικευμένες παρεμβάσεις το πρώτο στην γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα, με επίσημη ημερομηνία λήξης του την 15η Οκτωβρίου και το δεύτερο στην ενίσχυση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από διάφορα ελεύθερα επαγγέλματα, το οποίο λήγει στις 9 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Όπως ήταν ίσως αναμενόμενο από πολλούς, η εκλογική διαδικασία της 4ης Οκτωβρίου πιθανολογείται ότι δεν θα αφήσει ανεπηρέαστα ούτε τα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που φτάνουν στην λήξη τους μέσα στο προσεχές διάστημα. Έτσι, χωρίς βέβαια να έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση ακόμη, θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η παράταση των ημερομηνιών και για τα τρία αυτά προγράμματα, λόγω προεκλογικής περιόδου. Επειδή όμως όλα αυτά βρίσκονται ακόμη στο επίπεδο της φημολογίας, οι ενδιαφερόμενοι ας προστρέξουν…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: