16/9/09

Προχωρά το θέμα της αγωγής ΔΕΑΞ για το «φιάσκο – Χατζιδάκι»

Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: «ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΗΘΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ – ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ»
Αποφασισμένο φαίνεται τελικά να «ξεπλύνει την ντροπή» της υπαναχώρησης αλλά κυρίως των υποτιμητικών δηλώσεων που έγιναν δια στόματος του κ. Γιώργου Χατζιδάκι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης.

Συνεχίζοντας να κινείται λοιπόν πάνω στην «γραμμή» που ανακοίνωσε, στην κοινή του συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, ότι θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΔΕΑΞ, κ. Μανώλης Φανουράκης, το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης αποφάσισε να κινήσει τελικά τις νομικές διαδικασίες ώστε να ζητηθεί αποζημίωση από το καλλιτεχνικό γραφείο με το οποίο είχε συμφωνηθεί η εμφάνιση του κ. Φραγκούλη και της ορχήστρας «Μάνος Χατζιδάκις» στην πρεμιέρα των φετινών γιορτών Παλιάς Πόλης του Δήμου Ξάνθης.

Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: «ΗΘΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»

Σε ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το ύψος του ποσού που θα διεκδικήσει από το καλλιτεχνικό γραφείο η ΔΕΑΞ, σύμφωνα με τις ρήτρες του συμβολαίου που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές, ο κ. Φανουράκης έδωσε μία διαφορετική διάσταση αναφορικά με τον στόχο των νομικών διαδικασιών που θα κινηθούν: «στόχος μας δεν είναι τόσο η οικονομική αποζημίωση από το εν λόγω γραφείο. Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι προσβλήθηκε ο Δήμος της πόλης μας και όλοι οι Ξανθιώτες από αυτή συμπεριφορά. Θέλουμε λοιπόν να διεκδικήσουμε περισσότερο την ηθική ικανοποίηση μέσω της αγωγής που θα κατατεθεί, όπως επίσης θέλουμε και να καταστήσουμε σε όλους σαφές ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, τον Δήμο Ξάνθης και κυρίως να εμπαίζει τους Ξανθιώτες… Για τον λόγο αυτό, με σχετική εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης έχουν ήδη δρομολογηθεί οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες»

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: