29/9/09

«Το ΠΑΣΟΚ έχει όραμα για τον τόπο»


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ

Το όραμα του ΠΑΣΟΚ για την επομένη των εκλογών παρουσίασε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, προσκεκλημένος της νομαρχιακής επιτροπής Ξάνθης του κόμματος, ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σταύρος Λαμπρινίδης. Η συνάντηση με τους δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου 2009, στο ξενοδοχείο «Νατάσσα», στα πλαίσια της επίσκεψης του κυρίου Λαμπρινίδη στην πόλη μας, για τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου, τα οποία πραγματοποιήθηκαν αργότερα το ίδιο βράδυ,

Σ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ»

Μετά την παρουσίασή του από τον Γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Ξάνθης, Αχιλλέα Τσαρτσάρα και πλαισιωμένος από τους δύο εκ των πέντε υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος στην Ξάνθη, κυρίους Παναγιώτη Σγουρίδη και Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο, καθώς και τον περιφερειακό γραμματέα Κώστα Παπακοσμά, ο κύριος Λαμπρινίδης ανέλυσε συνοπτικά τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία, κάνοντας παράλληλα κριτική στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με τα όσα είπε «η οικονομία χρειάζεται άμεσα δημόσιες επενδύσεις και στήριξη στην εργασία και την κατανάλωση για να βγούμε από την κρίση, όμως αυτό δεν είναι αρκετό από μόνο του. Χρειάζεται και όραμα για το διάστημα μετά την κρίση. Εμείς έχουμε προτάσεις ενώ η Νέα Δημοκρατία διεξάγει προεκλογικό αγώνα σα να ήταν …αντιπολίτευση!».
Στην εισαγωγή του ο κύριος Λαμπρινίδης δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στην μέχρι σήμερα οικονομική πολιτική της Ν.Δ., «η οποία διπλασίασε την φορολογική επιβάρυνση για την μέση οικογένεια, μειώνοντας παράλληλα τους φόρους για τις επιχειρήσεις και τα υψηλά εισοδήματα, κάνοντας κακό στον τόπο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Περιγράφοντας τον σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα των εκλογών, ο κύριος Λαμπρινίδης διακήρυξε ότι «θα λειτουργήσουμε αξιοκρατικά, χωρίς ρουσφέτια και stage», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «ζητούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για μία ευρεία πλειοψηφία για να ενώσουμε και πάλι τους Έλληνες, χωρίς να κλείσουμε τις πόρτες σε όποιον θέλει να βοηθήσει να γίνει η αλλαγή στην χώρα».
Στη συνέχεια ο κύριος Λαμπρινίδης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την πιθανότητα μη επίτευξης αυτοδυναμίας, με την κριτική που δέχεται ο Γ. Παπανδρέου για το θέμα του αγωγού Μπουργκάζ – Αλεξανδρούπολης, τα αγροτικά εισοδήματα, το κίνδυνο να χαθούν κοινοτικά κονδύλια, καθώς και τις καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών στην ελληνική νομοθεσία.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δήλωσε ότι «δεν εφησυχάζουμε και είμαστε ανοιχτοί, όμως από τα μικρότερα κόμματα οι προτάσεις μας αντιμετωπίστηκαν αρνητικά και με ειρωνική διάθεση». Για τις προθέσεις του κόμματός του για τον αγωγό ο κύριος Λαμπρινίδης υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για «συκοφάντιση του Γιώργου Παπανδρέου στο συγκεκριμένο θέμα, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές της στο Ευρωκοινοβούλιο συντάχθηκαν με το «αντι-ρωσικό» μπλοκ, προωθώντας τον «αμερικάνικο» αγωγό στην περιοχή, ενώ η ίδια η κυβέρνηση δηλώνει «απούσα» τόσο στην μέσω Τουρκίας παράκαμψη του ρωσικού αγωγού, που δεν προβλεπόταν, όσο και στο γεγονός ότι η Βουλγαρία ζήτησε ήδη επαναδιαπραγμάτευση». Για το αγροτικό εισόδημα ισχυρίσθηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ έδωσε μάχες για την στήριξή του, ενώ με τη Ν.Δ. αυτό μειώθηκε κατά 8%, όταν στην Ε.Ε. αυτό μειώθηκε μόνο κατά 3,5%». Τέλος, όσον αφορά την πιθανότητα να χαθούν κομβικά κοινοτικά κονδύλια ήταν αρνητικός, τονίζοντας την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ «να τα χρησιμοποιήσει για να φέρει μέσω των «πράσινων» επενδύσεων μία αναπτυξιακή προοπτική στην χώρα που η Ν.Δ. αγνοεί», ενώ για την ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών υποσχέθηκε πως «όχι μόνο θα προχωρήσει αλλά θα δοθούν μάχες με όλους τους ευρωπαίους σοσιαλιστές ώστε να υπάρξει διαφορετική αναπτυξιακή φιλοσοφία».

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Αργότερα το ίδιο βράδυ, γύρω στις 20:30’, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, με κεντρικούς ομιλητές τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος, Αχιλλέα Τσαρτσάρα και τον ευρωβουλευτή Σταύρο Λαμπρινίδη. Στην μακροσκελή, είναι αλήθεια, ομιλία του ο κύριος Λαμπρινίδης, αφού αναφέρθηκε στην πολιτική που θ’ ασκήσει το κόμμα του από την επομένη κιόλας των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, σύμφωνα και με όσα δήλωσε νωρίτερα και στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επικέντρωσε την κριτική του στις διάφορες πλευρές της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές, αναφερόμενος στον κύριο Καραμανλή, ότι «είναι τελικά στραβός ο γιαλός ή απλά στραβά αρμενίζει ο κύριος Καραμανλής και η κυβέρνησή του;», υπό τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση και την ενωτική εμφάνιση, επί της εξέδρας, των πέντε υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος στην Ξάνθη, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και πανηγυρισμών από τους παριστάμενους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: