29/9/09

Πίστη για νίκη της Ν.Δ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Η Ν.Δ. ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Σε μία εκδήλωση με αρκετό κόσμο αλλά και πάρα πολλά από τα τοπικά της στελέχη παρόντα, πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία τα εγκαίνια του δικού της εκλογικού κέντρου στην πόλη μας, που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων, το βράδυ της περασμένης Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2009.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι τέσσερις από τους πέντε υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στην Ξάνθη (απουσίαζε η κυρία Ζεϊμπέκ Αϊσέλ η οποία βρισκόταν στην γειτονική Τουρκία…), ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, ο Γενικός Γραμματάς Έρευνας και Τεχνολογίας του ΥΠ.ΑΝ., Φίλιππος Τσαλίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., Δημήτριος Σταμάτης, ο Νομάρχης Ξάνθης, Γεώργιος Παυλίδης, οι δήμαρχοι Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακαλίδης, Αβδήρων, Εύα Τσακίρη και Βιστωνίδας, Νίκος Ζλάτκος, καθώς και πολλοί αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πολλά ακόμη στελέχη της κυβερνητικής παράταξης.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ

Μετά την καθιερωμένη τελετή αγιασμού που πραγματοποιήθηκε, χαιρετισμούς στους συγκεντρωμένους απηύθυναν ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης και Γιώργος Παυλίδης αντίστοιχα, τους οποίους ακολούθησε στο βήμα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης.
Στην ομιλία του ο τελευταίος επικεντρώθηκε στην προβολή της προσωπικότητας του νυν πρωθυπουργού, σε αντιπαραβολή με αυτή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και στα έργα που πραγματοποίησε στο νομό μας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και για την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, εμείς ήμασταν που κάναμε τα δύσκολα και τα ακριβά έργα», αντιπαραβάλλοντάς το με το «θολό πρόγραμμα και τις αντικρουόμενες θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Δεν παρέλειψε ακόμη ο κύριος Μωραϊτης να αναφερθεί στο έργο που έγινε στο νομό μας από την απερχόμενη κυβέρνηση, ενώ στο τέλος της ομιλίας του κάλεσε για ένα σύντομο χαιρετισμό στο βήμα όλους τους παριστάμενους υποψηφίους. Οι τελευταίοι απευθυνόμενοι στο συγκεντρωμένο πλήθος τόνισαν την ανάγκη για συσπείρωση και συνεχή προσπάθεια όλων των νεοδημοκρατών, μέχρι και την ημέρα των εκλογών, για τη νίκη της παράταξής τους.

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ»

Τους υποψήφιους βουλευτές ακολούθησε στο βήμα ο υπουργός Μεταφορών και υποψήφιος της Ν.Δ. στην γειτονική Ροδόπη, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος αφού υπενθύμισε σε όλους το παράδειγμα των δημοσκοπικών προβλέψεων των εκλογών του 2000, τις οποίες τελικά κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, έπλεξε το εγκώμιο του σημερινού πρωθυπουργού, επιτιθέμενος και αυτός με την σειρά του στον Γιώργο Παπανδρέου, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για στήριξη του δεύτερου από δημοσιογραφικούς μηχανισμούς. Στη συνέχεια κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «συνταγματική εκτροπή και ανώριμη στάση που κράτησε στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, βάζοντας το κομματικό υψηλότερα από το εθνικό συμφέρον της χώρας, σε μια κρίσιμη περίοδο που η τελευταία μαστίζεται από την τρέχουσα οικονομική κρίση». Σε αυτή την στάση του ΠΑΣΟΚ αντιπαρέβαλλε αυτή της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία «δεν πρόταξε την θεραπεία των αδικιών που έγιναν επί τόσα χρόνια κατά των νεοδημοκρατών αλλά προσπάθησε να τις επανορθώσει παράλληλα με την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων και προς όφελος όλων των Ελλήνων, ακολούθησε δηλαδή τον δύσκολο δρόμο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Δικαιολόγησε επίσης την απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές «για να βγει η χώρα από την προεκλογική ομηρία στην οποία την καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του», καλώντας παράλληλα τους ψηφοφόρους της παράταξής του να παραμερίσουν την όποια απογοήτευση και πικρία έχουν και να εμπιστευτούν και πάλι τον Κώστα Καραμανλή. Ο κύριος Στυλιανίδης προχώρησε στην συνέχεια σε εκτεταμένες αναφορές στο έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ένα έργο που κατά τον ίδιο «έβγαλε την περιοχή από την απομόνωση δεκαετιών, όταν επί χρόνια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απλώς περνούσαν, χαιρετούσαν και έφευγαν χωρίς να κάνουν τίποτε για την Θράκη», τονίζοντας επίσης ότι επί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά η περιοχή εκπροσωπήθηκε συνολικά από τέσσερις υπουργούς.
Όμως ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης δεν παρέλειψε να στρέψει τα «βέλη» του και κατά του συνυποψηφίου του και προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργου Καρατζαφέρη, τον οποίο χαρακτήρισε «περαστικό» και «επισκέπτη» από τα νομό Ροδόπης, κατηγορώντας τον ευθέως «ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση των «γαλάζιων» για να μπορέσει να επωφεληθεί με δημοκοπικό και λαϊκίστικο τρόπο, αναμοχλεύοντας παλιά πάθη, τα οποία με πολύ κόπο έχουμε καταφέρει να ησυχάσουμε, για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη». Κλείνοντας την ομιλία του ο κύριος Στυλιανίδης, κάλεσε και αυτός με την σειρά του όλους τους παριστάμενους να συστρατευθούν με τον πρωθυπουργό για μία νέα νίκη της Ν.Δ., εκφράζοντας και την πίστη του ότι στην Ξάνθη το κόμμα του θα πετύχει μία από τις μεγαλύτερες νίκες του σε ολόκληρη την χώρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: