3/7/09

Τρενάκι πολιτισμού και τουρισμού!

ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Με… επιβάτες το Δήμαρχο Ξάνθης Μιχ. Στυλιανίδη, τον Πρόεδρο της Δημαρχιακής Επιτροπής Στάμο Τριμίντσιο αλλά και δημοσιογράφους, το τρενάκι πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Ξάνθης, έκανε το «παρθενικό» του ταξίδι – βόλτα στους δρόμους της Ξάνθης.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος «το τρενάκι πολιτισμού το πήραμε για τουριστικούς λόγους. Για να μπορούμε να δείξουμε τις ομορφιές και της πόλης, ιδιαίτερα της παλιάς πόλης, αλλά και της τριγύρω περιοχής και αναφέρομαι βέβαια στον ορεινό όγκο, στα Μοναστήρια κ.λπ. Ακόμη, εξετάζουμε και την περίπτωση μεταφοράς και συνδημοτών μας από διάφορες περιοχές για να εξυπηρετήσουμε και αυτή την ανάγκη, π.χ. σκέφτομαι, όταν θα λειτουργήσει το πάρκινγκ στο «Αμοιρίδειο», να μπορούμε μ’ αυτό το τρενάκι, να μεταφέρουμε τον κόσμο από εκεί μέχρι την πλατεία Ελευθερίας ή και την κεντρική πλατεία, για να μην θεωρείται ότι ο χώρος αυτός είναι μακριά από το κέντρο, ώστε να εξυπηρετήσουμε φυσικά και την αγορά της πόλης μας. Υπάρχουν δηλαδή κάποιες τέτοιες σκέψεις και πιστεύω, ότι πολύ σύντομα, αφού βγάλουμε και τις σχετικές άδειες και φύγουμε απ’ την γραφειοκρατία θα το αξιοποιήσουμε και για τους δύο σκοπούς που προανέφερα».
Οσο για τις διαδρομές, ο Δήμαρχος επισήμανε: «η τεχνική υπηρεσία του δήμου μας σχεδιάζει κάποιες διαδρομές… Να σας πω ότι το τρενάκι αυτό είναι πάρα πολύ ευέλικτο, μπορεί να περάσει δηλαδή και από στενά μέρη και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και σε κλειστές ακόμη στροφές και ως εκ τούτου, νομίζω πως θα μπορέσουμε, όχι μόνο στο βασικό δίκτυο της παλιάς πόλης, αλλά να σχεδιάσουμε και να κάνουμε μια διαδρομή δείχνοντας στον επιβάτη αρχοντικά, όχι μόνο της Ανατολικής πλευράς και μιλάμε για την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Μητροπόλεως, αλλά και της Ανατολικής πλευράς, μέχρι την 9ης Μεραρχίας…»
Βεβαίως, το τρενάκι δεν θα είναι εντελώς δωρεάν, αλλά θα έχει μικρή επιβάρυνση όταν χρησιμοποιείται για τουριστικούς λόγους, όπως εξηγεί ο κ. Στυλιανίδης:
«Ιδιαίτερα όταν θα χρησιμοποιείται για τουριστικούς σκοπούς, θα υπάρχει ένα τίμημα, όχι για να κάνουμε απόσβεση αγοράς, αλλά τουλάχιστον να καλύπτουμε τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησής του».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: