3/7/09

Ειρήνη Δαλάτση: «Η Κοινωνική Πολιτική, δεν είναι Καρναβάλι…»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Καταγγελία με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο της ΔΕΑΞ κ. Φανουράκη, απηύθυνε μέσω του τύπου, η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» Ειρήνη Δαλάτση, σε σχέση με τις προσλήψεις «από το παράθυρο» κοινωνικών λειτουργών.
Η κα Δαλάτση, γνωρίζοντας πολύ καλά το χώρο της κοινωνικής μέριμνας, θέτει ένα σοβαρότατο ζήτημα, αυτό της λειτουργίας ενός κοινωνικού λειτουργού μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων, όταν αυτός καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα προσωπικά ζητήματα των πολιτών.

Αναφέρει η κα Δαλάτση:

Παλιά τους τέχνη κόσκινο....
…τώρα που και οι νεότεροι και πρωτάρηδες δημοτικοί σύμβουλοι (όπως λέμε Φανουράκης Εμμανουήλ) της συμπολίτευσης έμαθαν γρήγορα το μάθημα "αδιαφανής πρόσληψη – γιατί έτσι μας αρέσει" δεν έχετε αγαπητοί συμπολίτες να ανησυχείτε για τίποτε. Με αυτόν τον τρόπο όλα θα λειτουργούν ρολόι, εκτός αν έχετε ή είστε ένα άνεργο παιδί που διαθέτει όλα τα προσόντα, την όρεξη και την ανάγκη για δουλειά ΑΛΛΑ πάντα σας προλαβαίνει κάποιος άλλος! Εκείνο που είναι εντυπωσιακό αλλά αποτελεί και πανελλαδική πρωτοτυπία είναι η αμισθί εθελοντική εργασία με το αζημίωτο στα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας με την υπόσχεση όμως της μελλοντικής αποκατάστασης με αναδρομική ισχύ: συγκεκριμένα στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς (ΒΠΣΔΞ) και το ΚΑΠΗ κατά το παρελθόν και τώρα, στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Μέριμνας της ΔΕΑΞ μετά την αποχώρηση της Κοινωνικής λειτουργού. Ο κοινωνικός λειτουργός είναι ο επιστήμονας που διαχειρίζεται προσωπικά δεδομένα των περιπτώσεων που ασχολείται, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές δυσλειτουργίες ενός ατόμου, μιας ομάδας αλλά και της κοινότητας. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι ασκεί σοβαρή κοινωνική πολιτική με "προφορικές-μυστικές προσλήψεις", χωρίς όρους και δεσμεύσεις εκατέρωθεν. Καταγγέλλω τις μεθόδους σας, λοιπόν, κι επιμένω στη θέση μου: - ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - Δεν έχετε το δικαίωμα να καταδικάζετε την ελπίδα για εργασία από τα άνεργα παιδιά που δε γνωρίζετε στερώντας τους το νόμιμο δικαίωμά τους να συμμετάσχουν σε μια διαφανή διαδικασία πρόσληψης και να δώσουν επί ίσοις όροις τη δική τους μάχη για την επαγγελματική τους αποκατάσταση!!!!! ΠΑΡΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ! ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΛΑΤΣΗ Δημοτική Σύμβουλος με τους Πολίτες για την Αλλαγή τ. Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ξάνθης Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: