3/7/09

Εργαλείο ανάπτυξης των επιχειρήσεων το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Άλλη μία τράπεζα, η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» παρουσίασε το δικό της πρόγραμμα για την προσέλκυση πελατών στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής πρότασης για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ που αναφέρεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης παρουσία τόσο της διοίκησης του ΕΒΕ, όσο και ενδιαφερομένων επιχειρηματιών και πελατών της Τράπεζας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Βορειοανατολικής Ελλάδας κ. Δεληγεωργίου, μίλησε στη «Θ» και τόνισε τα εξής:
«Λόγω του ότι, βασική στρατηγική της τράπεζας «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» για την εξυπηρέτηση και την υποβοήθηση του χώρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, διοργανώνουμε αυτή την ημερίδα, με στόχο να ενημερώσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους μικρο-επαγγελματίες για το νέο αναπτυξιακό νόμο, το γνωστό πια ΕΣΠΑ 2007-2013, να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες λύσεις και προτάσεις χρηματοδοτικών εργαλείων και προϊόντων μας για την υποβολή αυτών των επενδυτικών ιδεών και προτάσεων των μικρο-επιχειρηματιών, με απώτερο στόχο, να γλιτώσουμε και όσες γίνεται περισσότερες θέσεις εργασίας, πράγμα το οποίο είναι πάρα πολύ χρήσιμο, όπως καταλαβαίνετε στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η Τράπεζα «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» συμμετείχε και στο προηγούμενο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ Ι, αλλά θα συμμετέχει και στο καινούργιο, το ΤΕΜΠΜΕ ΙΙ δηλαδή. Η συμμετοχή μας ήταν πάνω από το μερίδιο της αγοράς που κατέχουμε πανελληνίως στο χώρο των χρηματοδοτήσεων και αυτό σκοπεύουμε και να το κάνουμε και με μεγαλύτερη ένταση και στο ΤΕΜΠΜΠΕ ΙΙ . Επειδή τυχαίνει να είμαι Θρακιώτης και κινούμαι στο χώρο αυτό τα τελευταία 30 χρόνια, έχω να πω λοιπόν ότι η τράπεζα «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» κατέχει ένα πολύ σημαντικό μερίδιο στα τραπεζικά δρώμενα της περιοχής, μεταξύ των οποίων και τα χρηματοδοτικά κι έτσι συμβάλλει ακριβώς και υποστηρίζει την ανάπτυξη αυτών των μειονεκτικών περιοχών της Θράκης και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Η τράπεζα «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» είναι μία τράπεζα με σαφή προσανατολισμό στο χώρο των μικρο-επιχειρήσεων, που τέτοιες είναι και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται, ως επί το πλείστον στην περιοχή σας. Θεωρούμαι ότι αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και κυρίως της περιφερειακής οικονομίας και γι’ αυτό ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά τους».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: