4/7/09

Προαναγγέλθηκε το κλείσιμο και της Ανδρέου Δημητρίου

ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Με 21 –τελικά- θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η Δημαρχιακή Επιτροπή της Ξάνθης.
Ούτε χθες προέκυψε κάποιο άξιο εκτεταμένης αναφοράς ζήτημα. Το πιο ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι προαναγγέλθηκε το κλείσιμο και της οδού Ανδρέου Δημητρίου, κάτι που αναμένεται να γίνει περί τις αρχές του φθινοπώρου.

Κι αυτό για να ξηλωθούν όλα τα πεζοδρόμια και να ανακαινιστεί τόσο το δίκτυο ύδρευσης, όσο και αυτό του ηλεκτροφωτισμού. «Δεν προσθέτουμε, αλλά αφαιρούμε άσφαλτο» είπε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Στάμος Τριμίντζιος, ενώ κατόπιν ερωτήματος του κ. Μελισσόπουλου (ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πούλιος απουσίαζε) δόθηκαν εξηγήσεις και λεπτομέρειες. Πρόκειται για ένα μήκος χιλίων και κάτι μέτρων, όπου τα πεζοδρόμια θα γίνουν κατ’ ελάχιστο πλάτος ενάμισι μέτρο και θα ληφθεί μέριμνα και για την κίνηση των ΑμΕΑ.
Κατά τα λοιπά, αναβλήθηκε το τέταρτο θέμα (κατάρτιση όρων δημοπρασίας του έργου «αποκατάσταση οδοστρώματος τμημάτων οδών Κλεμανσό και Μιαούλη» και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού). Η αναβολή δόθηκε μετά από αίτηση της Τεχνικής Επιτροπής του δήμου, για αναπροσδιορισμό του προϋπολογισμού. Τα θέματα με αριθμό επτά και οκτώ στην ημερήσια διάταξη (έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας του έργου: «έργα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εγγειοβελτιωτικών έργων» εργολαβία: «διανοίξεις, διαμορφώσεις αγροτικών δρόμων στο δημοτικό διαμέρισμα Ευμοίρου» και έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας του έργου: «διαμορφώσεις αποκαταστάσεις & ασφαλτοστρώσεις οδών» εργολαβία: «ασφαλτοστρώσεις στους οικισμούς Μορσίνης») απορρίφθηκαν μετ’ επιτάσεως από τον πρόεδρο και με σύμφωνη γνώμη της επιτροπής. Κι αυτό γιατί κρίθηκε ασύμφορο το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και ζητήθηκε επανάληψη του διαγωνισμού. «Οι τιμές αυξήθηκαν πριν ένα μήνα και η δημαρχιακή επιτροπή είχε δεσμευτεί ότι αυτά με 1-2% θα τα απορρίπτει» είπε ο πρόεδρος.

ΞΥΝΙΔΗΣ-ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»
Τα δικαιολογητικά του 13ου θέματος (εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Λευκού Πύργου 28) επιστράφηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, για να συμπληρωθεί ο φάκελος με την οικοδομική άδεια. Ενώ αντίστοιχη εισήγηση για το αμέσως επόμενο θέμα (για την Βελισσαρίου 13) καταψηφίστηκε από του κ. Μελισσόπουλο και Ξυνίδη.
Αρκετά συζητήθηκε το αίτημα για κλείσιμο τμήματος –μεταξύ της… πολύπαθης οδού Χατζησταύρου και Αγίου Ελευθερίου) της οδού Ρήγα Φερραίου «κατά διαστήματα και μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου», λόγω εργασιών κατεδάφισης. Ο κ. Θανάσης Ξυνίδης ζήτησε να μπει όριο συγκεκριμένου αριθμού ημερών, ώστε να μην κλείνεται η οδός κάθε μέρα: «Καθένας κάνει ό,τι γουστάρει στην πόλη κι ο κόσμος βρίζει και εσάς και εμάς» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της δημαρχιακής επιτροπής, κάτι με το οποίο συμφώνησε μεγαλοφώνως και ο κ. Σάββας Μελισσόπουλος. «Καλό είναι, το θέμα να πάει στο δημοτικό συμβούλιο» συμφώνησαν οι σύνεδροι.
Τέλος, αφαιρέθηκε η άδεια καφενείου για «φρουτάκια». Προηγουμένως είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ ενώ καίτοι κλήθηκε, δεν παρέστη ο εκπρόσωπος του καταστήματος.

Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: