4/12/09

Συνέλθετε πριν κληθείτε να… απολογηθείτε

Του ΤΕΝΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ

Οι ΗΠΑ θέλουν να αναδείξουν την γειτονική Τουρκία ως μία περιφερειακή δύναμη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής… Είναι επίσης γνωστό ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο για την… ψυχή του πατέρα του Ομπάμα!

Έχουν σχεδιαστεί, έχουν διαρρεύσει, έχουν επαληθευτεί και έχουν διαψευστεί πολλά σενάρια πλην όμως κάποια από αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Για παράδειγμα το Αιγαίο Πέλαγος, μια περιοχή τεράστιας γεωστρατηγικής και πλουτοπαραγωγικής σημασίας, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση –σε σχέση με τα συμφέροντα των Αμερικανών- να παραμείνει μία ελληνική «λίμνη» καθόσον η υπερδύναμη επιθυμεί να το περιδιαβαίνει ανενόχλητη με τους στόλους της χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν! Και αφετέρου, γιατί ανάμεσα στις στοχεύσεις τους για την περιοχή είναι και η απάντληση και της τελευταίας σταγόνας πετρελαίου, που υπάρχει άφθονο στην περιοχή… Βολεύει κατ’ ουσίαν η όποια αμφισβήτηση επί της ελληνικής κυριαρχίας του Αιγιακού χώρου από τους Τούρκους για τους λόγους που προαναφέρω.
Πειθήνια όργανα και αποτελεσματικά «πιόνια» των Αμερικάνων λοιπόν, οι γείτονες αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία με κάθε τρόπο θέτοντας σε ρόλο «διαιτητή» τους υπερατλαντικούς μας «συμμάχους»…
Το υπάρχον σχέδιο, στοχεύει να μετατρέψει και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε μια αμφισβητούμενη- γκρίζα περιοχή, όπου μαζί με την θάλασσα που τα περιβάλει, θα ανήκει στα… ψάρια της με επικυρίαρχο τους Αμερικανούς!
Η αρχή έγινε τα Χριστούγεννα του 1995, όταν με το σκηνοθετημένο ναυτικό ατύχημα προσάραξης του τουρκικού πλοίου στα ΙΜΙΑ, είχαμε την «ελεγχόμενη κρίση» τον Γενάρη του 1996, η οποία μετέτρεψε την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή των Ιμίων σε… γκρίζα αμφισβητούμενη και με τον Σημίτη, πρωθυπουργό τότε της χώρας, να ευχαριστεί από του βήματος της βουλής τους Αμερικανούς διότι δεν άφησαν τους Τούρκους να μας χτυπήσουν!
Έκτοτε επιβλήθηκε και κυριάρχησε στην Ελλάδα μια ηττοπαθής συμπεριφορά, με το σκεπτικό πως για να αποφύγουμε μια ελληνοτουρκική σύρραξη θα πρέπει να κάνουμε πως… δεν καταλαβαίνουμε και να μην αντιδρούμε στις όποιες προκλήσεις – de facto διεκδικήσεις -των Τούρκων οι οποίοι πάντα σε συνεργασία με τους Αμερικανούς προωθούν βήμα- βήμα την διχοτόμηση του Αιγαίου!
Επόμενο βήμα, ήταν να υποχρεώσουν τον Σημίτη να δεχθεί στην Λισαβόνα ότι υπάρχουν ζωτικά εθνικά συμφέροντα των Τούρκων στο Αιγαίο, ενώ μέχρι τότε η μόνη διαφορά η οποία υπήρχε ήταν η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με βάση τις διεθνείς συνθήκες και πρακτικές.
Οι Τούρκοι λοιπόν, έχοντας εξασφαλίσει μια τακτική νίκης στην διεκδίκηση του Αιγαίου, άρχισαν να πετούν με οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη, όχι μόνο πάνω από την θάλασσα του Αιγαίου, αλλά και πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ελληνική κυριαρχία και τους διεθνείς κανονισμούς!
Δυστυχώς οι Έλληνες πολιτικοί, αντί να αντιδράσουν έντονα, σφύριξαν -και συνεχίζουν να σφυρίζουν μέχρι σήμερα -αδιάφορα, κάνοντας απλά κάποιες χλιαρές διαμαρτυρίες στους Τούρκους, την ίδια στιγμή που στο στρατηγείο της Λάρισας (ΝΑΤΟ) ο στρατηγός υποδιοικητής είναι Τούρκος!
Δυστυχώς η τακτική αυτή των Ελλήνων πολιτικών, οδηγεί σταδιακά στην μείωση της ελληνικής κυριαρχίας και ενδεχομένως στην παραχώρηση του μισού Αιγαίου σε μία γκρίζα διοίκηση υπό την επικυριαρχία των Αμερικανών.
Τι γίνεται όμως σε ευρωπαϊκό επίπεδο έναντι όλων αυτών των προκλήσεων; Ο γίγαντας- νάνος της γηραιάς ηπείρου επιτρέπει σε άσχετες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Τουρκία, να δημιουργούν προβλήματα στην ευρωπαϊκή επικράτεια χωρίς κανείς να παίρνει μέρος!
Επιτρέψτε μου να επιμένω, πως όσο είναι καιρός θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας να «συνέλθει» και να αρχίσει να σκέφτεται και να συμπεριφέρεται ΕΛΛΗΝΙΚΑ, προτού κληθεί να απολογηθεί γενικώς… Και, δυστυχώς, ακούγοντας τόσο τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό εθνικής άμυνας, κάθε άλλο παρά κατ’ αυτή την έννοια διαπιστώνω πως σκέφτονται… Και είναι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: