4/12/09

Πετυχημένο κατά κοινή ομολογία το φετινό «Χατζιδάκειο»

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ – ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μάλλον άδικος και εκτεθειμένος στα μάτια διοργανωτών και κοινού, θα ήταν όποιος ισχυριζόταν ότι δεν ήταν πετυχημένη η φετινή διοργάνωση του «Χατζιδάκειου φεστιβάλ».
Η «Θ» παρευρέθηκε στις βραδιές της διοργάνωσης, συνομίλησε με διοργανωτές, καλλιτέχνες και κοινό, αλλά και ιδίοις όμμασι διαπίστωσε ότι έχουν δίκιο να συμφωνούν όλοι για την επιτυχία του φετινού φεστιβάλ. Σπουδαία ονόματα γράφτηκαν στο ιστορικό του θεσμού, που υπό οποιεσδήποτε συνθήκες διαπιστώνεται να τον αγκαλιάζει και να τον έχει ανάγκη η πόλη μας.
Η διοργάνωση πέρασε από… σαράντα κύματα, καταγεγραμμένα στην ολότητά τους και γνωστά σε όλους, ωστόσο κατάφερε –μετά την περσινή απειλητική για το μέλλον της παύση- να εξασφαλίσει προοπτική. Κι αυτό που τώρα απομένει, αποτυπώνεται στα ενθαρρυντικά για το μέλλον λόγια του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών κ. Σάββα Μελισσόπουλου: «Θα ξεκινήσει ένας ευρύτερος διάλογος για την αναβάθμιση και μετεξέλιξη της διοργάνωσης, με βάση και τις προτάσεις που εμείς καταθέσαμε».
Κάποιες ενστάσεις που διατυπώθηκαν αναφορικά με… αναθέσεις, επιλογές και διάφορες άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες, είναι μεν εξόχως σοβαρές, μένει όμως να κριθούν από τους φορείς και την κοινωνία. Όλοι μας κρατάμε την ουσία, που κατέδειξε ότι αφού μπόρεσε έστω κι έτσι να κρατηθεί ψηλά ο θεσμός, έχει λαμπρό μέλλον με τις μελλοντικές προτάσεις για μετεξέλιξη και τη συνεργασία των υγιών πολιτιστικών δυνάμεων. Η οποία συχνά προσκρούει σε… άβατα και στεγανά, δημιουργώντας τη βάση των όποιων προβλημάτων…

Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: «ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ»
Με την παραπάνω δήλωση απαντά ο πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στο ερώτημα για το μέλλον του θεσμού. Ακόμα κι αν υποκινείται από το γεγονός ότι μεσολαβούν οι δημοτικές εκλογές που καθιστούν… αβέβαιο το μέλλον των σημερινών διοργανωτών, δεν παύει να είναι μια ενθαρρυντική δήλωση.
Ο ίδιος εκτιμά ότι «το φεστιβάλ στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία» και δηλώνει: «Έγινε καλή δουλειά από την επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο, το προσωπικό βοήθησε πάρα πολύ και δεν έγιναν λάθη. Έμεινα ευχαριστημένος από όλα τα σχήματα που συμμετείχαν, ήταν αξιόλογα και συνάδουν με τον θεσμό. Δεν είχαμε τίποτε το αταίριαστο, ικανοποιήσαμε τον κόσμο και τιμήσαμε τον Μάνο Χατζιδάκι. Είχαμε τη συμπαράσταση του κόσμου που το χάρηκε κι αυτή είναι μια μεγάλη ικανοποίηση για μας και για τη συνέχεια του θεσμού».

Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ»
Στο ίδιο μήκος και οι εκτιμήσεις του κ. Σάββα Μελισσόπουλου, ο οποίος κάνει λόγο για ένα «φεστιβάλ πετυχημένο σε κάθε περίπτωση» και προσθέτει: «Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με μία εξαιρετικής ποιότητας συναυλία. Γενικά, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του καλλιτεχνικού κομματιού της διοργάνωσης. Πάντα όμως, αναλογιζόμενοι τη δέσμευση του διοικητικού συμβουλίου ότι η διοργάνωση –όπως είχε μέχρι σήμερα- έχει ολοκληρωθεί».
Ο κ. Μελισσόπουλος προβάλλει την ανάγκη για νέες προτάσεις και ιδέες και καταλήγει λέγοντας: «Περιμένουμε το διοικητικό συμβούλιο ν’ αξιολογήσει τόσο το καλλιτεχνικό όσο και το οικονομικό σκέλος, όπου διατυπώσαμε τις αντιρρήσεις και τις παρατηρήσεις μας».
Δεν κατέστη δυνατό να έχουμε και την άποψη του δημάρχου Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος απουσίαζε χθες στην Αθήνα.
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: