4/12/09

Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ - Κοντού

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ Η Ν.Ε. ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ

-Ευπρέπεια πολιτικού διαλόγου ζητά ο Βουλευτής Ξάνθης
-Για «αποτυχημένους του χθες..» κάνει λόγο η «πράσινη» κομματική οργάνωση

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει εξ’ αφορμής της ανακοίνωσης που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, μετά τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντού σε τοπικό ραδιόφωνο προχθές το πρωί.

Τα όσα καταμαρτύρησε η Ν.Ε. Ξάνθης, δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Βουλευτή Ξάνθης που αντέδρασε και μάλιστα έντονα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κοντός απαντά σε όλα, χωρίς να παραβλέψει να κάνει και κριτική επι των πεπραγμένων της σημερινής κυβέρνησης.
Η ανταπάντηση στα όσα είπε ο κ. Κοντός, για το ΠΑΣΟΚ, φάνηκε να είναι «μονόδρομος»και έτσι η κόντρα μεταξύ της νομαρχιακής επιτροπής της κυβερνώσας παράταξης και του πρώην Υπουργού ήταν αναπόφευκτη!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΥ

Απάντηση του Βουλευτή Ξάνθης και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ. Ξάνθης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Στις πρώτες 30 ημέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ακούσαμε τον εκπρόσωπό της να υποστηρίζει πως , ήδη, έγινε σημαντικό έργο , σημαντικότερο από αυτό που είχε γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Στις 40 ημέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ακούσαμε τον εκπρόσωπό της εκ νέου να υποστηρίζει ότι «δρομολογήθηκαν όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια».
Με τη συμπλήρωση των 50 ημερών της θητείας της ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τα ίδια.
Τα «παπαγαλάκια» του στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης άρχισαν να αναπαράγουν τα παραπάνω, υποτιμώντας την αντίληψη του ελληνικού λαού και των πολιτών της Ξάνθης.
Παράλληλα, ξαναμπήκαν στο δρόμο των επιθέσεων και της συκοφάντησής μου, σα να μη πέρασε μία μέρα!
Η αλαζονεία τους, για μία ακόμη φορά, δεν έχει όρια.
Όπως δεν έχει όρια και η υποκρισία τους, η έλλειψη ευπρεπούς πολιτικής συμπεριφοράς από την πλευρά τους, αλλά και η αδυναμία τους να αναπτύξουν έστω και στοιχειωδώς ουσιαστική πολιτική επιχειρηματολογία.
Καλά θα κάνουν, λοιπόν, οι εκπρόσωποι της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη να μην προσπαθούν να εκτρέψουν τον πολιτικό διάλογο σε θέματα για τα οποία στο παρελθόν τους έδωσα αποστομωτικές απαντήσεις.
Και να είναι πιο προσεκτικοί όταν υπερασπίζονται μια κυβέρνηση , η οποία « στραβά ξεκίνησε και στραβά αρμενίζει ».
Ας μην ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα μέσα στις πρώτες 50 ημέρες της θητείας της έκανε τα εξής:
*Έσπευσε να αφήσει άνεργους τους συμβασιούχους των stage – τα οποία οι ίδιοι πρώτοι εφάρμοσαν – δηλώνοντας μάλιστα ότι όχι μόνο δεν θα τους ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, αλλά ούτε θα καταβάλουν τα δεδουλευμένα σε ορισμένους εξ αυτών. Σήμερα χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή φωνάζοντας : «ΠΑΣΟΚ θυμήσου, τελειώνει η σύμβασή σου»!
*ανακοίνωσε «πάγωμα» σε μισθούς και συντάξεις έως 2000 ευρώ μεικτά - λέγοντας ουσιαστικά ότι όσοι πληρώνονται καθαρά γύρω στα 1500 ευρώ είναι προνομιούχοι (!) - προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της.
*κατέφυγε σε κινδυνολογίες περί «χρεωκοπίας» της χώρας, για να της τραβήξουν το αυτί οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών και να της πουν πολύ απλά ότι: «αυτά δε γίνονται».
*απέσυρε το μέτρο της απόσυρσης, προκαλώντας κοινωνική αδικία και πολλές αντιδράσεις πολιτών, αλλά και βουλευτών της.
*δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα καταργήσει τη βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, θέμα για το οποίο «αδειάζουν» δημοσίως ο ένας τον άλλον υπουργός και υφυπουργός στο Υπ. Παιδείας
*Ισχυρίζεται ότι θα στελεχώσει τις Περιφέρειες και τα Υπουργεία με Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς που θα αξιολογήσει μέσω βιογραφικών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διοριστεί ούτε οι μισοί Γραμματείς και κανείς Περιφερειάρχης , με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, ενώ όπου έχουν καλυφθεί οι θέσεις, αξιοποιήθηκαν: πρώην συνεργάτες υπουργών, φίλοι συζύγων υπουργών, φίλοι του πρωθυπουργού, πρώην βουλευτές, πρώην υπάλληλοι της Ιπποκράτους κ.λ.π.
Εξαίρεση, αποτέλεσε η περίπτωση του κ. Ανδρέα Κουτούπη, ο οποίος αφού πέρασε δύο φορές από συνέντευξη (;) και αξιοποιήθηκε με βάση το βιογραφικό του (;), αποκαλύφθηκε ότι έβριζε επωνύμως το κυβερνών κόμμα στο Διαδίκτυο : «ΠΑΣΟΚοι, ξεκινά η περίοδος μεγάλης κονόμας, τα λαμόγια τρίβουν τα χέρια τους». Μετά από αυτά υποχρεώθηκαν να ανακαλέσουν τον διορισμό του.
Όλα αυτά αποτελούν απόδειξη του «σημαντικού έργου» της κυβέρνησης κατά τις 50 πρώτες ημέρες της θητείες της, για το οποίο αντί να απολογούνται κάνουν επίδειξη αλαζονείας τα στελέχη της.
Και επιτέλους , ας μας πουν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ποια είναι η πολιτική τους για την μετατροπή των εργοστασίων της ΕΒΖ της Ξάνθης και της Λάρισας σε εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης;
Διότι, η υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Μπιρμπίλη, εμμέσως πλην σαφώς, σήμερα στη Βουλή δήλωσε ότι δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα.
Ας μας πουν εάν προτίθενται να θέσουν και πάλι σε λειτουργία τα εργοστάσια της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ, όπως προεκλογικά υποσχέθηκαν, ή έστω πως θα αξιοποιήσουν με νέες επενδύσεις τα οικόπεδα και τις εγκαταστάσεις των εταιρειών αυτών.
Ας μας πουν πότε θα πληρώσουν τις επιδοτήσεις των αγροτών, τις ενισχύσεις του αναπτυξιακού Νόμου και τι σημαίνει για τη χώρα και την Ξάνθη η «αναδόμηση» του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής.
Ας μας πουν εάν θα αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί και οι άλλοι αγρότες της περιοχής μας και εάν θα ενισχυθούν αυτοί που είχαν χαμηλές τιμές τα προϊόντα τους, όπως επί σειρά ετών γινόταν επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας.
Ας μας πουν γιατί «έκοψαν» τα προγράμματα ΟΠΑΑΧ του Δήμου Μύκης και άλλων Δήμων του Νομού, επικαλούμενοι ότι δήθεν δεν υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις.
Και βέβαια, ας απολογηθούν για την εθνικά λανθασμένη και απαράδεκτη απόφασή τους για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο είχε σημαντική πραγματική και συμβολική αξία για την περιοχή μας.
Αυτά είναι η «ταμπακιέρα» και σε αυτά πρέπει να δοθούν απαντήσεις, γιατί είναι βέβαιο ότι οι παλινωδίες της κυβέρνησης θα συνεχιστούν και οι εκπρόσωποί της θα είναι πολύ σύντομα υπόλογοι στον ελληνικό λαό και στους πολίτες της Ξάνθης.

Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, δεν έχασε ευκαιρία και εξέδωσε ανταπάντηση στον κο Κοντό, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένους του χθες…» και ρίχνοντας ουσιαστικά «λάδι στη φωτιά» της κόντρας που άνοιξε μεταξύ των δύο πλευρών. Αναφέρουν:
«Είναι πραγματικά λυπηρό που ο νέος αρχηγός της Ν.Δ., δεν επέλεξε ως εκπρόσωπο τύπου του κόμματος τον κ. Κοντό, αντί του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Οι αποτυχημένοι του χθες, δεν μπορούν να γίνουν οι εκτιμητές του αύριο.
Στις 4 Οκτωβρίου ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ και στον Πρόεδρό του Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβει τα ηνία της χώρας.
Ο ελληνικός λαός επέλεξε τον δρόμο της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης, της κοινωνικής συνοχής, τον σεβασμό της αξιοπρέπειας του πολίτη, την συμμετοχική διακυβέρνηση, τις ίσες ευκαιρίες, την αξιοπιστία και την προοπτική, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς άλλες δεσμεύσεις εκτός από εκείνη απέναντι στον ελληνικό λαό, ήδη προχωρά σε αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης.
Αλλάζει όλα εκείνα , που επί δεκαετίες πλήγωναν τον πολίτη και την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος.
Ενισχύεται ο ΑΣΕΠ και κατοχυρώνεται η διαφάνεια στις προσλήψεις στο δημόσιο και των ευρύτερο δημόσιο τομέα,
Ενισχύεται η διαφάνεια μέσω της ανάρτησης στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων των υπουργείων, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, τον Οργανισμών κλπ,
Ιδρύεται Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ταυτόχρονα, ενισχύονται οικονομικά με το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι οικονομικά αδύναμοι, με το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των οφειλών και την αναμόρφωση του Τειρεσία, βοηθούνται άμεσα οι πολίτες – επιχειρηματίες και ενισχύεται η οικονομία.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε τομές και ανατροπές σε όλους τους τομείς, επιχειρώντας τη μετάβαση στο αύριο.
Θα μας προκαλούσε έκπληξη αν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του χθες, αυτοί που καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό και το όνομά τους γράφτηκε με τα μελανότερα χρώματα στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις ανατροπές και τις αλλαγές που επιχειρούνται από την κυβέρνηση.
Εκτεθειμένοι από τις δικές τους πολιτικές πρακτικές, καταδικασμένοι στην συνείδηση του κόσμου, αμετανόητα προσκολλημένοι στο χθες, επιχειρούν να δηλώσουν παρόντες καταστροφολογώντας.
Οι πολίτες, όμως, δεν παρασύρονται.
Εμείς, το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ του Νομού Ξάνθης, σε τοπικό και Νομαρχιακό επίπεδο, καλούμε όλους τους ενεργούς συμπολίτες μας αλλά και τους φορείς του Νομού να συμμετέχουμε όλοι μαζί στις διαδικασίες διαβούλευσης.
Το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σήμερα, όπως και στο παρελθόν, προτάσσει το συμφέρον του Νομού και των πολιτών και δουλεύει στην κατεύθυνση της προόδου και της ευημερίας του τόπου.
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ
ΥΓ. Για να μην ξεχνιόμαστε: ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ, ΖΑΧΑΡΗ, ΒΑΤΟΠΕΔΙ, 25% ΑΝΕΡΓΙΑ, 25% ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, θα είναι λέξεις που ορισμένους θα τους κυνηγούν σε όλη την υπόλοιπη πολιτική ζωή τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: