24/11/09

Ήρθε ο καιρός… να το δούμε κι αυτό;

Του ΤΕΝΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ

Δανείζομαι την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΔΗΚΚΙ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκία, ενόψει της κρίσιμης αξιολόγησης των Βρυξελλών τον ερχόμενο μήνα.
Τη φιλοξενώ σήμερα στη στήλη, υπερθεματίζοντας το περιεχόμενό της.



VETO ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ!
Τον Δεκέμβρη, στις Βρυξέλλες, η Τουρκία θα αξιολογηθεί για το αν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που ανέλαβε το 2004 όταν συνδέθηκε τελωνειακά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποφασισθεί αν θα της δοθεί το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της ενταξιακής της πορείας.
Ωστόσο, η Τουρκία έχοντας πλέον «αναβαθμιστεί» από τις ΗΠΑ σε περιφερειακή «υπερδύναμη» και χωροφύλακα της Νέας Τάξης και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις τις οποίες η ίδια ανέλαβε αλλά επιχειρεί επιπλέον να επιβάλλει δικούς της όρους με σκοπό να ανατρέψει τα μεταπολεμικά γεωπολιτικά δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, στον ενιαίο χώρο Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη και κατ’ επέκταση στην Βαλκανική. Συγκεκριμένα, το στρατιωτικό καθεστώς της Άγκυρας:΄
-Δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ και της Ε. Ένωσης και δεν δέχεται Κυπριακά καράβια και αεροπλάνα στα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της, αρνούμενη να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις που υπέγραψε το 2004 με το Πρωτόκολλο της Άγκυρας για την τελωνειακή της σύνδεση.
-Συνεχίζει να διατηρεί 40.000 στρατό κατοχής στο έδαφος της Κύπρου καταλύοντας την εθνική κυριαρχία ενός κράτους που τυγχάνει να είναι μέλος της Ε. Ένωσης στην οποία θέλει να ενταχθεί! Παράλληλα, εγκαθιστώντας 120.000 και πλέον εποίκους στα κατεχόμενα εδάφη επιδίδεται στο έγκλημα του εποικισμού το οποίο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!
-Κλιμακώνει συστηματικά τις παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας στο Αιγαίο και τις παραβιάσεις του FIR Αθηνών. Εξαγγέλλει την διενέργεια ερευνών κοιτασμάτων πετρελαίου εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας (Καστελλόριζο) και εντός της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξακολουθεί να θεωρεί «casus belli» την εφαρμογή από την Ελλάδα του δικαιώματος επέκτασης τα χωρικών της υδάτων σε 12 ναυτικά μίλια.
-Εγείρει θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο αμφισβητώντας μέχρι και την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947. Επιδιώκει την διχοτόμηση του Αιγαίου στα πλαίσια της στρατηγικής της να διχοτομήσει την ζώνη Κύπρος-Αιγαίο- Θράκη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αναιρεί και την διακηρυγμένη πρόθεσή της (δηλώσεις Οζάλ) για έμμεσο εποικισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. ΠΡΟΘΕΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Ε. ΕΝΩΣΗ!
-Λειτουργεί με ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς και κυριολεκτικά κατακρεουργεί τα δικαιώματα του Τουρκικού λαού και των 18.000.000 Κούρδων της Τουρκίας.
Γενικότερα, η ένταξη της Τουρκίας στην Ε. Ένωση θα ενταφιάσει κάθε πιθανότητα αυτοτέλειας της Ευρώπης, θα την εγκλωβίσει τελεσίδικα στο μπλοκ των ΗΠΑ μιας και ο άξονας ΗΠΑ - Αγγλίας - Τουρκίας θα ανατρέπει ακόμη και το σημερινό status. Είναι γνωστές οι αντιστάσεις που αναγκάζονται να προβάλλουν Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία κ.ά. στην ένταξη της Τουρκίας. Αντιστάσεις τις οποίες βέβαια δεν συμμερίζεται η Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία που έχει προ πολλού εξελιχθεί σε κύριο εκπρόσωπο των ΗΠΑ και της Παγκοσμιοποίησης, στήριξε τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας και υποκλίθηκε στη ταξική βαρβαρότητα της Συνθήκης της Λισαβόνας. Τέλος, η ένταξη της Τουρκίας των 80.000.000 θα προστεθεί στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Ανατολικές χώρες δίνοντας την χαριστική βολή στο Κοινωνικό Κράτος και σε ιστορικές κατακτήσεις των λαών αυτής της Ηπείρου. Θα την μετατρέψει σε made in USA «χώρο πολυπολιτισμικών γκέτο» και δεξαμενή φθηνού-υπάκουου εργατικού δυναμικού.
Κι όμως! Παρά την σωβινιστική-επεκτατική πολιτική της Άγκυρας και παρά τις αντιδράσεις μεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα τάσσεται αναφανδόν και πλειοδοτεί υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε. Ένωση! Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναινώντας στην απαίτηση των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το στρατιωτικό καθεστώς της Άγκυρας και τους δορυφόρους του (Σκόπια, Αλβανία) «ως πολιορκητικό κριό» για την πολτοποίηση της Ευρώπης και της Βαλκανικής έχουν καταστήσει την χώρα μας το ισχυρό διεθνές άλλοθι για την αποενοχοποίηση και την ένταξή του στην Ε. Ένωση!
Αποδεικνύεται έτσι με τον πιο σαφή τρόπο ότι η αποθράσυνση του στρατιωτικού καθεστώτος της Άγκυρας δεν είναι τυχαία. Οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική της ενδοτικότητας και των αδικαιολόγητων συνεχών εθνικών υποχωρήσεων (Ίμια, Μαδρίτη, Ελσίνκι, Οτσαλάν κ.ά.) Οφείλεται στην φιλοσοφία του «αθλιέστατου προτεκτοράτου» το οποίο υφίσταται πρωτίστως για να υπηρετηθεί το ΝΑΤΟ και οι ξένοι προστάτες του. Αυτό αποκαλύπτει η επίσκεψη Παπανδρέου την επομένη των εκλογών στη Τουρκία και η σιωπή της αξιωματικής «αντιπολίτευσης» των Μπακογιάννη-Σαμαρά. Αυτό αποκαλύπτει και η συναίνεση των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην επαναφορά του επαίσχυντου – καταδικασμένου από τον Κυπριακό λαό σχέδιο Ανάν.
Το ΔΗΚΚΙ πιστεύει ότι στις σημερινές συνθήκες, στις συνθήκες της Νέας Τάξης και της επιχειρούμενης «νέας κατοχής» των χωρών της περιφέρειας, η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής φιλοσοφίας δεν είναι μόνο εθνικά επιζήμια. Υποθηκεύει την ίδια την μελλοντική υπόσταση της χώρας. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ VETO ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε. ΕΝΩΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: