24/11/09

Μάς δίνουν τη χαριστική βολή!

ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 12%

-Σωτ. Τσιακίρογλου: «Με μισόλογα δε γίνεται δουλειά»
-Στο ίδιο μήκος και η ανακοίνωση του νομάρχη Γ. Παυλίδη

Την αγωνία και συγχρόνως την αγανάκτησή τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων από τους πέντε νομούς της περιφέρειας Α.Μ.-Θ., για την «τύχη» της επιδότησης κόστους εργασίας (12%), μετά την απαράδεκτη καθυστέρηση που συνεχίζει να παρατηρείται στην καταβολή της στους δικαιούχους της ευρύτερης περιοχής μας. Η συνδιάσκεψη των Επιμελητηρίων και των Ομοσπονδιών Επαγγελματο-Βιοτεχνών που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κομοτηνή, απόκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όχι μόνον δημοσιογραφικό.

Στη συνδιάσκεψη εκφράστηκε ομόφωνα η αδήριτη ανάγκη να συνεχιστεί η επιδότηση του 12% και να μπει τέλος στις καθυστερήσεις πληρωμής από τον ΟΑΕΔ. Έχοντας αποπληρώσει μέχρι στιγμής μόνο μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2007(!), χρωστώντας τέσσερις –που οσονούπω θα γίνουν πέντε- δόσεις στους μικρομεσαίους.
«Το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο και η απερχόμενη κυβέρνηση δεν στάθηκε στο πλευρό των μικρομεσαίων οι οποίοι στηρίζουν την οικονομία», ειπώθηκε στην εκδήλωση. Στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε πως «είναι απαραίτητο η επιδότηση να συνεχιστεί και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις κλάδων όπως οι ηλεκτρολόγοι, οι κομμωτές κ.α.». Στην ημερίδα παρευρέθη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης του ΠαΣοΚ κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος συμφώνησε πως «η επιδότησης της εργασίας είναι σημαντικό βοήθημα για μικρές επιχειρήσεις» και πρόσθεσε πως «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί το μέτρο».

«ΜΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ»
Με την παραπάνω φράση αποτυπώνει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και την ανησυχία του για το μέλλον, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου. Αμέσως μετά τη συνδιάσκεψη της Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ εξέφρασε εμμέσως την πικρία του για το γεγονός ότι «παρίσταντο δύο βουλευτές από την Καβάλα αλλά κανείς από την Ξάνθη καίτοι προσκλήθηκαν όλοι…» και δήλωσε: «Δεσμευτήκαμε να βγάλουμε ένα κοινό ψήφισμα που θα σταλεί στον υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου και ακολούθως να μεταβούμε στην Αθήνα για επαφή μαζί του. Αυτό που περιμένουμε είναι να οριστεί ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, ώστε να παρίσταται κι αυτός στη συνάντηση και να δούμε αν θα συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος».
Ο κ. Τσιακίρογλου δηλώνει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί η επιδότηση, καθώς βοηθά στο να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις της περιοχής μας και αποτελεί κίνητρο για να έρθουν και νέες επιχειρήσεις». Προς επίρρωση των λεγομένων του, ανέφερε παραδείγματα επιχειρήσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ήρθαν στην περιοχή μας, λαμβάνοντας υπόψη τους και αυτό το κίνητρο του 12% και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο κρατά ζωντανές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να λειτουργήσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, αλλά αποτελεί και κίνητρο για το άνοιγμα νέων», καταλήγοντας με την επανάληψη του εύλογου αιτήματος «πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι προτίθενται να κάνουν…».

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ 12%
Με τίτλο «Ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των δικαιούχων της επιδότησης του 12% στη βιοτεχνία», εκδόθηκε από το γραφείο του νομάρχη Ξάνθης κ. Γεώργιου Παυλίδη η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Για τη σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των δικαιούχων της επιδότησης του 12% στη βιοτεχνία, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «Οι επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας και ιδία της Θράκης, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, χρειάζονται την σταθερή υποστήριξη της Πολιτείας, πολύ περισσότερο τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, για να αντισταθμιστεί η μειονεκτικότητα της περιοχής έναντι άλλων. Δυστυχώς τα αυτονόητα και απαραίτητα κίνητρα για την περιοχή, οφειλόμενα στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής για μια Πολιτεία δίκαιη, διαρκώς συρρικνώνονται. Για τον σχεδιαζόμενο περιορισμό της επιδότησης του 12% σε ορισμένες κατηγορίες βιοτεχνών με τη θεσμοθέτηση επιπλέον προϋποθέσεων απ’ αυτές που ίσχυαν μέχρι τώρα, εκφράζω την ανησυχία μου, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να προχωρήσει».
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: