24/11/09

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Είμαστε αποκομμένοι από τη βάση μας»


ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΞΑΝΘΗΣ – ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΟΝΤΟΣ – ΜΩΡΑΪΤΗΣ-ΘΕΡΜΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜ. ΑΓΟΡΑ - ΠΑΖΑΡΙ

Ευθεία επίθεση σε όλα τα κακώς κείμενα μέσα στο κόμμα έκανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης, το «σπίτι μου» όπως το χαρακτήρισε. Ο κ. Ψωμιάδης επισκέφθηκε την Ξάνθη το πρωί του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2009, ως μέρος της περιοδείας του σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στα πλαίσια της κορύφωσης του εσωκομματικού αγώνα για την διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία.

«ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΑΣ»
Στην προβολή του προφίλ του ως απλού αγωνιστή του κόμματος, χωρίς «σπόνσορες, μηχανισμούς και «υπόγεια ρεύματα» να με στηρίζουν», όπως τόνισε στην ομιλία του, επέμεινε ο κ. Ψωμιάδης. Εμμένοντας στην θέση ότι «η ηγεσία όχι μόνο πρέπει ν’ ακούει αλλά και να υπακούει την βάση», επιτέθηκε κατά των αλαζονικών συμπεριφορών, της νοοτροπίας των κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή που δεν επέδειξαν, κατά τον ίδιο, ανθρώπινο πρόσωπο στην βάση και στους πολίτες, στις επικοινωνιακές αδυναμίες που δεν πρόβαλλαν το έργο που πραγματοποιήθηκε από όσα στελέχη δούλευαν πραγματικά αλλά και στα «όχι του Καραμανλή στους «βεζίρηδες» της παγκοσμιοποίησης», όπως είπε αινιγματικά. Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν κατά τον κ. Ψωμιάδη τα πραγματικά αίτια της εκλογικής ήττας της 4ης Οκτωβρίου και όχι τα προβλήματα στην οικονομία. Τόνισε επίσης επανειλημμένα ότι είναι «ο μόνος καθαρός από όλους όσους διεκδικούν την αρχηγία του κόμματος», όμως παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την όποια ηγεσία επιλέξει η βάση του κόμματος, ενώ όρισε ως βασικό του στόχο να μπορέσει να περάσει στον δεύτερο γύρο, παραμερίζοντας έναν από τους Μπακογιάννη – Σαμαρά. Πάντως δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος ο Κώστας Καραμανλής, δεδομένου ότι «ήταν ο μόνος που μπορούσε να εγγυηθεί πραγματικά την ενότητα του κόμματος. Ο κόσμος πλέον έχει αηδιάσει να βλέπει τα στελέχη της παράταξης να ξιφουλκούν στα τηλεοπτικά παράθυρα υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, κάτι που με φοβίζει ιδιαίτερα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά για να περιγράψει τους κινδύνους να τραυματιστεί η παράταξη από την όξυνση των πνευμάτων στην διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Πάντως τόνισε επίσης ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος διάσπασης της παράταξης αλλά μόνο μιας έντονης κρίσης, από την οποία εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η παράταξη θα βγει ενωμένη. Στοχεύοντας επίσης στα συναισθηματικά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, ο κ. Ψωμιάδης από τη μία δήλωσε ανυποχώρητος στο Μακεδονικό, ζήτησε τους βορειοελλαδίτες να ενωθούν μαζί του «για ν’ αποκτήσουν η Μακεδονία και η Θράκη φωνή», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ουσιαστικό ιδεολογικό πρόβλημα στην παράταξη, αφού «όλοι τα ίδια λέμε πάνω κάτω, όμως δεν είναι κάτι διαφορετικό από το ότι είμαστε μία μεγάλη, πατριωτική, κεντροδεξιά παράταξη. Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης δεν παρέλειψε επίσης να πλέξει το εγκώμιο του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτή Ξάνθης της παράταξης, Αλέξανδρου Κοντού, αναφερόμενος τόσο στη συνεργασία που είχαν όσο και στο γεγονός ότι ο τελευταίος «κρατούσε τις πόρτες του υπουργείου του ανοιχτές για όλους τους πολίτες», κάνοντας την αντιδιαστολή με άλλους υπουργούς της Ν.Δ. οι οποίοι «νομίζοντας ότι έφεραν την καρέκλα από το σπίτι τους είχαν «χανουμάκια» ν’ αποτρέπουν μέλη του κόμματος και πολίτες από τα υπουργικά γραφεία με τις κλειστές πόρτες και τα κατεβασμένα τηλέφωνα…», όπως είπε.

Α. ΚΟΝΤΟΣ: «ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ»
Ως «μοναχικό καβαλάρη» χαρακτήρισε το Νομάρχη Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ., Αλέξανδρος Κοντός, καλωσορίζοντάς τον στην Ξάνθη και στα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ. Τον ευχαρίστησε επίσης τόσο για την στήριξή του «όταν όλοι, ακόμη και από τον τόπο μου, με χτυπούσαν άδικα», όσο και για την συνεργασία τους «στο πρώτο πρόγραμμα που άνοιξε το ΕΣΠΑ – Δ’ ΚΠΣ για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν όλα τα άλλα υπουργεία ακόμη δεν ήξεραν τίποτε για τα προγράμματα αυτά. Αυτό το έργο εκσυγχρόνισε το αρδευτικό δίκτυο 200.000 στρεμμάτων στο νομό Θεσσαλονίκης». Με αφορμή το τελευταίο ο κ. Κοντός ασπάστηκε την θέση του κ. Ψωμιάδη ότι δεν υπήρξε προβολή στο έργο που έγινε, ενώ όπως τόνισε με εμφανή πικρία «όλοι όσοι δουλεύαμε στην κυβέρνηση όχι μόνο δεν είδαμε προβολή του έργου που έγινε αλλά δεχτήκαμε και χτυπήματα κάτω από την μέση…». Τέλος συμφώνησε με τον κ. Ψωμιάδη και στο ότι «στο ΥΠ.Α.ΑΝ. οι πόρτες ήταν όντως πάντα ανοιχτές, όχι μόνο για τον Παναγιώτη αλλά και για όλους τους πολίτες».
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν μέλη της παράταξης στην πόλη μας οι οποίοι συμφώνησαν μαζί του στην καταδίκη αλαζονικών συμπεριφορών και πρακτικών που χαρακτήρισαν κάποια από τα μέλη της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, παρακινώντας τον ίδιο να συνεχίσει τον αγώνα του.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ – ΠΑΖΑΡΙ
Μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος πάντα από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ξάνθης, Στέλιο Μωραΐτη, επισκέφθηκε την Δημοτική Αγορά αλλά και το παζάρι της πόλης μας, όπου με την γνωστή αμεσότητα που τον διακρίνει, μίλησε με καταστηματάρχες αλλά και πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην συνέχεια της προσπάθειάς του, επαινώντας τον, στην πλειοψηφία τους, για τον αυθορμητισμό αλλά και την σκληρή, πολλές φορές, γλώσσα που χρησιμοποιεί, καυτηριάζοντας τα «κακώς κείμενα» στην παράταξη και την χώρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: