13/11/09

«Πώς ενημερώθηκε η Θεσσαλονίκη αφού δεν έγινε δημοσίευση;»


-Η ΛΑΘΡΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
-«ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΛΕΝΕ ΤΑ ΦΟΡΤΟΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΥΠΟΝΟΙΕΣ…

Με λύπη και αγανάκτηση αντιδρούν οι οδηγοί φορτοταξί στη γνωστή υπόθεση της μεταφοράς των ΔΟΥ, καταγγέλλοντας ότι οι αρμόδιοι ψεύδονται!

Οι οδηγοί των φορτοταξί επανέρχονται στο ζήτημα της μεταφοράς των οικονομικών υπηρεσιών που καταγράφηκε στο χθεσινό φύλλο της «Θ», υψώνοντας κραυγή διαμαρτυρίας κι αφήνοντας πολλά εύλογα υπονοούμενα: «Έγινε ένας διαγωνισμός, είπαν ότι ειδοποίησαν, αλλά εμάς δεν μας ειδοποίησε κανείς! Έχουμε πλήρη άγνοια, κοινοποίηση δεν έγινε, εμείς πώς θα ενημερωνόμασταν; Όμως, το μεγάλο ερώτημα είναι: εμείς δεν ενημερωθήκαμε και στον τύπο δεν δημοσιεύτηκε ώστε να πει κάποιος ότι το είδε εκεί. Αυτός από τη Θεσσαλονίκη πώς το έμαθε; Εκεί είναι οι υπόνοιες, δεν είναι ένα ερώτημα αυτό;…».
Αναζητήσαμε απαντήσεις, αλλά η μεταφορά και η κατάσταση που επικρατεί στις εφορίες δεν μας επέτρεψαν –παρά την επιμονή μας- να έχουμε μια απάντηση στις σοβαρές καταγγελίες: «Έπρεπε να ειδοποιηθούμε από τους πρώτους. Ενημέρωσαν κάποιες εταιρίες που δεν έχουν χρόνο ν’ ασχοληθούν μ’ αυτά, ενώ εμείς καθόμαστε. Έδωσαν κοινοποίηση εκεί που ήξεραν ότι δεν θα υπάρξει ανταπόκριση. Θα πήγαιναν τα μεγάλα φορτηγά με τα συρόμενα;…». Όσο για τις αμφιβολίες των υπευθύνων αναφορικά με το αν τα φορτοταξί θα μπορούσαν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας τέτοιας μεταφοράς, οι οδηγοί απαντούν: «Φυσικά και θα κάναμε σωστά τη δουλειά, από μας δεν μπορεί να φύγει τίποτε έτσι. Θα τα βάζαμε όπως έπρεπε, ακόμα και σε κάθε ράφι που θα μας υποδείκνυαν. Έχουμε κάνει τέτοιου είδους μεταφορές με επιτυχία κι όσο γι’ αυτά που λένε ότι έφεραν επαγγελματίες, έχουμε να πούμε ότι κι εμείς δεν είμαστε ερασιτέχνες». Για να προσθέσει κάποιος εκ των συνομιλητών μας: «Εγώ κάνω αυτή τη δουλειά 43 χρόνια! Θυμάμαι στη μετακόμιση του πανεπιστημίου, έφεραν έναν από την Αθήνα και με ένα φορτοταξί για να κάνει αυτή τη δουλειά! Προσβάλαμε αυτή την απόφαση, γιατί για να γίνει τέτοια μεταφορά χρειάζεται εξοπλισμός, ενώ αυτός είχε μόνο ένα φορτοταξί. Κι έτσι πήραμε στο τέλος τη δουλειά, γιατί εμείς είμαστε τόσοι, βάλαμε γερανό, κλαρκ, παπαγαλάκι, όλα τα μηχανήματα για τη μεταφόρτωση. Το ίδιο έγινε και τώρα: ήρθε κάποιος όχι από τη Χρυσούπολη ή την Καβάλα, αλλά από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα χωρίς δημοσίευση! Άρα υπάρχει “δάκτυλος”…».

«ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!»
Σκεπτικοί και άπραγοι κάθονται στο κιόσκι οι κ. Βαρυτιμιάδης, Ταταρίδης, Τσελέπης, Σιδηρόπουλος, Σαμίογλου και Δάγκας. Διευρύνοντας τη συζήτησή μας και καταγράφοντας τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, ως πρώτο αναδεικνύεται αυτό της λαθραίας μεταφοράς: «Αν γυρίσεις την πόλη και δεις, στα εκατό αγροτικά που τριγυρνάνε ούτε ένα δεν θα είναι φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα! Όλα κάνουν μεταφορές, υλικά οικοδομών, ξυλεία, ό,τι να ‘ναι, δουλεύουν παράνομα κι αυτό είναι που μας τρώει. Συνεχώς περνάνε παράνομοι μεταφορείς και κανείς δεν βλέπει τίποτε! Έχει κάποιος ένα αγροτικό, το φέρνει να εξυπηρετήσει και το αφεντικό του στην οικοδομή για μεταφορές, φοβούμενος μη τον διώξουν. Εδώ μπροστά μας ήρθαν και φόρτωναν!... Παίρνεις την αστυνομία και δεν έρχεται, η τροχαία πολλές φορές δεν έχει άτομα και αδυνατεί να παρέμβει. Κι αν γράψουν κανέναν, παίρνει ο βουλευτής τηλέφωνο και σβήνεται… Γιατί, εγώ δεν τον ψηφίζω; Έτσι μας τρώνε το ψωμί, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Όποιος έχει φορτηγό, κουβαλάει τα πάντα, αλλά δεν φοβούνται γιατί δεν υπάρχει έλεγχος. Όλοι τα βλέπουν αλλά δεν γίνεται τίποτε».
Κι έτσι… «όλη μέρα καθισιό και από το κακό στο χειρότερο», όπως λένε οι μεταφορείς, προσθέτοντας: «Η εφορία “τρέχει”, χρέη, κάθε μέρα αυξήσεις και προσαυξήσεις, τέλη, ασφάλειες, όλα ανεβαίνουν κι εμείς είμαστε αραχτοί. Και τι μπορούμε να κάνουμε, να βαράμε γροθιές στο μαχαίρι; Πάμε στο χειρότερο κάθε μέρα κι είμαστε σε τέτοια ηλικία που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, ποιος θα μας πάρει; Οι πιο πολλοί θέλουμε μερικά χρόνια για να βγούμε στη σύνταξη…
Είμαστε οχτώ στο γραφείο αλλά υπάρχουν περισσότεροι εδώ κι εκεί. Παλιά ήμασταν 43 και δουλεύαμε, αλλά τότε δεν είχε τόση λαθραία μεταφορά…».
Η κουβέντα μας έκλεισε με την κραυγή αγωνίας ενός εκ των συνομιλητών μας, που τα συνοψίζει όλα: «Εγώ πήρα φορτοταξί κι έδωσα 50.000 ευρώ, ένα χρόνο κάθομαι και τα έξοδα τρέχουν». Για να μουρμουρίσει κάποιος από δίπλα: «Να τους πάρει ο διάβολος…».
Θοδωρής Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: