21/11/09

Το Κερασάκι στην Τούρτα

Στα πιο δύσκολά της ίσως η δημοτική παράταξη Στυλιανίδη και όχι μόνο γιατί ο Στάμος Τριμίντζιος αποφάσισε να τα «βροντήξει» όπως έγραψε ο φιλικός του τύπος… Τώρα που ήρθε η στιγμή να ξεπληρώσουν κάποιοι τα «χρέη» τους απέναντι στον Λάκη Στυλιανίδη και τον συνδυασμό του, τώρα… την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια προφασιζόμενοι «αμαρτίες»! Βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης φυσικά και ήδη ο Χρίστος Πούλιος αναφέρει τον Δήμαρχο ως… «απερχόμενο», ενώ πληροφορούμαι ότι ήδη επικοινώνησαν μαζί του αρκετοί για να του ευχηθούν τα… καλορίζικα από τώρα!


Τον οποίο Χρίστο Πούλιο, ήδη προσέγγισαν κάποιοι που μέχρι πρότινος κρατούσαν ψηλά την σημαία του… Στυλιανίδη(!) Όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Καραμανλή και της Ν.Δ, που όταν άρχισαν να μπάζουν νερά, οι Καραμανλικότεροι του Καραμανλή, έσπευσαν να γίνουν… Παπανδρεϊκότεροι του Παπανδρέου και Ξυνιδικότεροι του Ξυνίδη (σε τοπικό επίπεδο)! Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα είναι και τα ίδια πρόσωπα που το έχουν κάνει επάγγελμα πλέον… Εγώ πάντως τους βγάζω το καπέλο γιατί στα 20 χρόνια δημοσιογραφικής μου εμπειρίας, έχουν δει τα μάτια μου… Δεν αναφέρομαι στους «χαμαιλέοντες», αλλά στους ίδιους τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς αρχηγούς, που δεν διστάζουν να γλύψουν εκεί που έφτυναν, αλλά και ΕΚΕΙΝΟΥΣ που τους έφτυναν μόλις πριν λίγο! Γι’ αυτό κυρία μου σας λέω, έμαθα στη ζωή μου να κρατάω μικρό καλάθι για οποιονδήποτε επερχόμενο αν και εφόσον…

Απαντώντας σε σχόλιο της στήλης μου, γράφει στο μπλοκ της «Θ» προφανώς εργαζόμενος στο Καζίνο Ξάνθης τα εξής: «Όχι! Δεν φτύνουμε το ψωμί που βγάζουμε, αλλά το τιμάμε καθημερινά δείχνοντας πως μας ενδιαφέρει το μέλλον της επιχείρησης που παραπαίει και είναι αφημένη στο έλεος του Θεού! Όσο για το σχόλιο για τα παιδιά μας που θα πεινάσουν: Ναι! Το μήνυμά σας ελήφθη. Προφανώς αυτά ακριβώς λέτε στους υπαλλήλους σας όταν κάποιος απαιτήσει να σεβαστείτε τα δικαιώματά του»! Απαντώ λοιπόν στον ΑΝΩΝΥΜΟ αποστολέα του μηνύματος πως: α) Δεν με έπεισε πως τον ενδιαφέρει το μέλλον της επιχείρησης και β) Αν ενδιαφέρεται να ρωτήσει ο ίδιος τους υπαλλήλους μου, αν και κατά πόσο σέβομαι τα δικαιώματά τους… Γιατί πολύ απλά, δεν «προλαβαίνουν» να απαιτήσουν δικαιώματα, γιατί τους τα εκχωρώ από τη πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας! Αυτά απαντώ στον «ανώνυμο», ο οποίος προφανώς ουδέποτε στη ζωή του πλήρωσε μισθούς και ένσημα σε άλλους, ούτε υπέγραψε επιταγές…

Ιδού κάποια από τα «αξιοσημείωτα» των διαφόρων δελτίων τύπου που φθάνουν στο γραφείο μου από κόμματα και βουλευτές της Αθήνας:
1) Η Ν.Δ. είναι το κόμμα των μεγάλων γκαφών. Έκανε την πρώτη γκάφα το 1991, όταν έκανε τον εκλογικό νόμο Κούβελα με τον οποίο άφησε ανενόχλητο το ΠΑΣΟΚ να κυβερνάει επί τρεις τετραετίες. Μετά ήρθε ο εκλογικός νόμος του Παυλόπουλου, ο οποίος εγκαθίδρυσε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ο οποίος Παυλόπουλος διατηρεί τον ρόλο του εγγυητή της παράδοσης της εξουσίας σε βάθος χρόνου στο ΠΑΣΟΚ…
2) Ο Παπανδρέου προεκλογικά έταζε λαγούς με πετραχήλια και σήμερα γίνεται… «λάγος» των προεκλογικών του υποσχέσεων…
3) Όποιος ζει με δανεικά όπως η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα θα πτωχεύσει. Το ασφαλιστικό είναι μια πληγή που δεν κλείνει με βαμβάκι και οινόπνευμα. Χρειάζεται τομή και ράμματα!
4) Κάτι που ξεκίνησε ως περίπατος και δαχτυλίδι στη Ντόρα, έχει εξελιχθεί σε ντέρμπυ. Ενώ ο Καραμανλής έδωσε το δαχτυλίδι στην Ντόρα, ο «Καραμανλισμός» πήγε με τον Σαμαρά!

Κάθε Κυριακή και σε διαφορετικό Ναό ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία του ΚΑΠΗ Ξάνθης υπό την διεύθυνση του χοράρχη κου Θανάση Βολοβότση. Πρόσφατα η χορωδία έψαλε στον Ιερό Ναό στη Λεύκη, αλλά και τον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοφάνου απέναντι από το στρατόπεδο. Μια πολύ σημαντική δραστηριότητα του ΚΑΠΗ Ξάνθης, με την συμπαράσταση του προέδρου Γιώργου Παπασταματίου που πράγματι αξίζει συγχαρητηρίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: