14/11/09

Το Κερασάκι στην Τούρτα

Προφανώς η κα Μπακογιάννη έχει ξεφύγει και τα παίζει όλα για όλα. Στη μετά Αβραμόπουλου συνέντευξη περίοδο, η φιλόδοξη πολιτικός, προσφεύγει σε ακρότητες με παρελθοντολογίες και χτυπήματα κάτω από την μέση εναντίον των αντιπάλων της, αδιαφορώντας για το διχαστικό κλίμα που δημιουργείται εξ’ αιτίας της στους κόλπους της πολύπαθης Νέας Δημοκρατίας… Αποκορύφωμα το τελευταίο «ζιζάνιο» των επικοινωνιολόγων της, ότι δηλαδή, ψηφίζοντας Σαμαρά ο Νεοδημοκράτης ψηφίζει… ΠΑΣΟΚ! Την ίδια συνταγή δηλαδή που ακολουθούσαν και οι «Βενιζελικοί» στην αντίστοιχη περίοδο κρίσης που αντιμετώπισε πριν 1.5 χρόνο το ΠΑΣΟΚ… Με την διαφορά ότι εκλέχθηκε ο Παπανδρέου, όχι απλά αρχηγός, αλλά αμέσως και πρωθυπουργός της χώρας! Σ’ αυτή τη φάση όμως περίεργο ρόλο παίζει και ο έτερος Καππαδόκης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, που μου θυμίζει τον στοίχο Σαββόπουλου: «Ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά»!

Από την άλλη υπάρχουν οι Σαμαρικοί «κατ’ ευφημισμόν», που προβάλλονται μάλιστα ιδιαίτερα από τον τύπο και οι Σαμαρικοί κατ’ ουσίαν, που τρέχουν νυχθημερόν πόρτα- πόρτα για την εκλογή του Μεσσήνιου πολιτικού στην αρχηγεία της Ν.Δ.! Στους δεύτερους, τους πραγματικούς αγωνιστές δηλαδή του Αντώνη Σαμαρά, ανήκει το τρίδυμο Γιώργος Καρασακαλίδης, Σάκης Κριτσίνης και Σούλα Ιωακωβίδου. Όλοι άλλοι ακολουθούν μακράν, ενώ κάποιοι όψιμοι Ντοράκηδες ήδη ετοιμάζονται να ανακοινώσουν επίσημα την στήριξή τους στον… Αντώνη Σαμαρά! Δεν ξέρω πως θα τους δεχθεί το Σαμαρικό μπλοκ, εκείνο όμως που προκαλούν στην πλατιά βάση της Ν.Δ. είναι… ΑΗΔΙΑ!

Προφανώς δεν άρεσε σε κάποιους Πασοκικούς κύκλους, η συγκαταβατική τοποθέτηση του Σωκράτη Ξυνίδη και η διακριτική προσέγγισή του στις δύο φοιτητικές παρατάξεις (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ). Πληροφορούμαι ότι οι πράσινοι νεολαίοι είδαν με επιφυλακτικότητα αυτή τη κίνηση του Σωκράτη και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στα κεντρικά της Ιπποκράτους… Το σκηνικό μου θυμίζει κάτι από την προσέγγιση… των εκκλησιών (παπικής- ορθόδοξης) και τους τριγμούς που την συνοδεύουν… Θυμηθείτε τι σας γράφω…

Την ίδια ώρα που πρότεινα μέσα από την χθεσινή «Θ», να αναληφθεί μια πρωτοβουλία σε επίπεδο επαγγελματοβιοτεχνών και βιομηχάνων και την άμεση καταβολή και των τριών καθυστερημένων εξαμήνων της επιδότησης κόστους εργασίας (12%) λες και υπήρχε μια… «on line» σύνδεση με τους εκπροσώπους των φορέων… Λίγο αργότερα λάβαμε μια πρόσκληση για συνδιάσκεψη των Επιμελητηρίων και των Ομοσπονδιών σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με μοναδικό θέμα συζήτησης την συγκεκριμένη επιδότηση! Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή το πρωί της επόμενης Κυριακής. Φυσικά χαίρομαι που η στήλη δικαιώνεται για ακόμη μια φορά και ακόμη περισσότερο που αποφασίζουν πλέον οι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα χιλιάδες μέλη τους. Εν αναμονή λοιπόν…

Σωστό το μέτρο του πόθεν έσχες, αρκεί να εφαρμοστεί, όχι με γνώμονα την «αίσθηση» που υπάρχει για διάφορα επαγγέλματα, αλλά επί της ουσίας… Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχουν πολλοί γιατροί και δικηγόροι με πολύ λιγότερα εισοδήματα απ’ ότι κάποιοι… υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, αλλά αποτελούν πρωταρχικό στόχο λόγω «ονόματος»… Όσο δε για τα σημερινά χάλια της οικονομίας μας και για τις χειροπέδες που «κόμισαν» οι απεσταλμένοι της Κομισιόν, πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν είναι απόρροια κακών χειρισμών και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, μόνον από τους πρόσφατους διαχειριστές της οικονομίας μας, αλλά και από τους προγενέστερους. Και αναφέρομαι από την περίοδο Παπαντωνίου- Χριστοδουλάκη και φυσικά από την αντίστοιχη των Αλογοσκούφη- Παπαθανασίου… Με την διαφορά ότι όλοι αυτοί συνεχίζουν να μένουν στα βόρεια προάστια της Αθήνας και να κυκλοφορούν με λιμουζίνες, ενώ ο ελληνικός λαός, που στο φινάλε δεν έφταιξε σε τίποτα, συνεχίζει να βουλιάζει στην φτώχια και τη μιζέρια του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: